چرا ، کشت فراسرزمینی؟
از ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی ایران حدود ۳۵ میلیون هکتار قابل کشت است ، باتوجه به تغییر اقلیم ، حدود ۶ میلیون هکتار اراضی آبی و ۷ میلیون هکتار اراضی دیم قابل کشت هستند .
نیاز کشور به انواع کالاهای اساسی آب بَر مثل ذرت ، سویا ، یونجه ، دانه های روغنی و ... حدود ۳۰ میلیون تن در سال است ، یکی از راههای موثر برای رفع کاستی ها باتوجه به تغییر شرایط اقلیمی که مانع از تامین صد درصدی نیاز داخلی می شود ، کشت فراسرزمینی است.
کشت فراسرزمینی یعنی ، تولید نهاده ها و محصولات اساسی کشاورزی توسط یک کشور در کشورهای دیگر و انتقال به داخل به منظور پاسخ به تقاضای داخلی با ایجاد بستر فرآوری و ایجاد ارزش افزوده به عنوان محصولات صادراتی کشاورزی فراسرزمینی.
دفتر کشاورزی فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی ، در حال ارزیابی ظرفیت شرکتهای دارای صلاحیت در کشورهای عراق ، سریلانکا ، هند ، قزاقستان ، برزیل ، روسیه ، رومانی ، تانزانیا و پاکستان به منظور همکاری در زمینه کشت فراسرزمینی است.
اولویت نخست کشور برای کشت فراسرزمینی ، گندم ، جو ، سویا ، کلزا ، دانه های روغنی ، برنج ، ذرت ، نیشکر ، چغندرقند و گوشت قرمز است.
اولویت دوم ، شامل علوفه ، یونجه ، موز ، آناناس ، ابریشم ، حبوبات ، پنبه ، چوب ، تنباکو ، توتون ، هندوانه ، سیب زمینی ، پرورش ماهی و محصولات باغی می شود.
هفته جهادکشاورزی گرامی باد