امور زراعت

تایید پرونده ثبت سفارش کود و بذر

در طبقه ششم ساختمان شماره دو، دفتر علوفه ای و جالیزی

تایید پرونده ثبت سفارش ماشین آلات و ادوات تولید محصولات زراعی و باغی

در طبقه دوم ساختمان شماره دو، مرکز مکانیزاسیون

امور باغبانی

برای مشاوره با معاونت باغبانی به چه صورت اقدام نماییم؟

۱- برای مراجعه به دفتر گیاهان دارویی جهت مشاوره با معاون مجری طرح گیاهان دارویی طبقه هشتم ۴۳۵۴۳۷۶۸ تماس حاصل نمایید.
۲- برای مراجعه به دفتر مجری طرح گلخانه های کشور جهت مشاوره احداث راه اندازی با دفتر گلخانه در طبقه هشتم رئیس گروه گلخانه با شماره ۴۳۵۴۳۸۲۴ تماس حاصل نمایید. 
۳- برای مراجعه به دفترگل و گیاهان زینتی جهت مشاوره درمورد گیاهان زینتی و ثبت سفارشات مربوط به واردات پیاز گل با دفتر گل و گیاه طبقه هشتم با شماره ۴۳۵۴۳۸۴۰ تماس حاصل نمایید. 
۴- برای مراجعه به دفتر امور نخیلات جهت مشاوره و ثبت سفارشات مربوط به خرما و پاجوش با دفتر نخیلات در طبقه هفتم با شماره ۴۳۵۴۳۷۸۸ تماس حاصل نمایید.

امور تولیدات دامی

نهادها ومراکز مرتبط با فعالیت پرورش زنبورعسل؟

حوزه توسعه زنبورداری کشور ، سازمان دامپزشکی ، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور(بخش زنبورعسل) ، انجمن علمی زنبورعسل کشور ، اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین و زیر مجموعه های آن شامل اتحادیه های استانی و تعاونی های مربوطه در سطح شهرستان

مراحل اجرایی ایجاد مجتمع های دامپروری شامل چه مواردی می باشد؟

۱ ) بررسی جانمایی مجتمع و نقشه آرایی و استقرار واحدها و تاسیسات مجتمع درمطالعات فاز یک

۲ ) موانع و محدودیت های جغرافیایی و اقلیمی مسائل هواشناسی ،توپوگرافی ، پهنه بندی منطقه در ارتباط با خطر نسبی زلزله ، مخاطرات طبیعی ،کیفیت و کمیت منابع آب مورد نیاز شرب دام ، رعایت حریم ها

۳ ) موانع و محدودیت های اجتماعی نیروی انسانی ،تعادل های اجتماعی ،تعادل ها و تعارضات فرهنگی،تعادل امنیت پایدار

۴ ) موانع و محدودیت های بهداشتی و زیست محیطی شامل وضعیت آب های سطحی،اثرات متقابل اجرای طرح و محیط ، ظرفیت و انطباق فیزیولوژیکی با شرایط محیطی

۵ ) موانع و محدودیت اقتصادی و زیرساختی تضاد در ساختار اقتصادی منطقه با طرح، تحلیل روش های روزمره وجاری تولید با توجه به سطح فناوری های موجود ، راه ها و روش های قابل دسترسی ، انرژی های مورد نیاز و به طور کلی ظرفیت و گنجایش تجهیزات عمومی ـ محدودیت های تامین منابع مالی طرح توسط اشخاص حقیقی

۶ ) پیگیری احداث تاسیسات و فضاهای خدماتی جانبی مجتمع مانند دفتر تعاونی،خدمات دامپروری ، پست دامپزشکی ،فضای سبز، نگهبانی ، جمع آوری شیر ، انبار مرکزی فروشگاه و ... مطابق با مطالعات انجام شده توسط شرکت تعاونی مجتمع با بخش خصوصی مورد تایید تعاونی مجتمع

۷ ) واگذاری قطعات زمین واحدهای دامداری به افراد واجدالشرایط ، از طریق شرکت شهرک های کشاورزی با هماهنگی کمیته فنی شهرستانی (باحضور مدیریت جهادکشاورزی شهرستان،اموردام شهرستان،اموراراضی شهرستان،فرمانداری، حراست جهاد کشاورزی شهرستان،نماینده معاونت بهبود تولیدات دامی)

۸ ) صدور موافقت اصولی، پروانه تاسیس ، پروانه بهره برداری واحدهای مجتمع براساس ضوابط و مقررات مربوطه توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی بعد از صدور پروانه کلی مجتمع شرکت شهرک ها انجام می پذیرد.

۹ ) نظارت بر اصول فنی پرورش دام در ساخت واحدهای دامداری مجتمع براساس مطالعات انجام شده و مطابق با نظام دامپروری کشور ، توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان انجام می پذیرد.

۱۰ ) دامدار موظف به رعایت کلیه مسائل فنی ساخت و ساز نقشه تیپ واحد دامداری بوده و انجام هر گونه تغییرات مورد نظر در اجرای نقشه یا اخذ نظر کارشناس دامپروری و عمران (طرف قرارداد با شرکت) عملی می باشد.

شرایط متقاضیان طرح انتقال دامداری از داخل محدوده شهری شامل جهت مواردی می باشد:

الف ) محل دامداری در محدوده شهر و بافت مسکونی شهری بوده و مورد تایید مدیریت جهادکشاورزی شهرستان می باشد.

ب ) حداقل تعداد دام موجود در منطقه شهری ۵ راس گاو یا گاومیش مولد ، ۲۰ راس گوساله پرواری ، ۷۰ راس گوسفند داشتی یا ۱۰۰ راس بره پرواری ، ۳ راس اسب و دامداری فعال باشد.

ج ) در صورتی که تعداد متقاضیان بیش از تعداد واحدهای دامداری طراحی شده در مجتمع باشد،اولویت انتخاب به افرادی که شغل اصلی آنها دامداری است (مطابق با بند ۲ فوق الذکر و اولویت بعدی به فارغ التحصیلان رشته های علوم دامی که شغل جانبی دیگری نداشته باشند ، تعلق می گیرد.

تبصره : تعیین درصد سهمیه تعداد واحدها در مجتمع به دامداران واجدالشرایط و فارغ التحصیلان متقاضی، متناسب با شرایط هر مجتمع و بر عهده مدیریت جهادکشاورزی شهرستان می باشد.

۱۱ ) مطالعه و بررسی به منظور برآورد تولیدات منابع علوفه ای مورد استفاده درتغذیه دام

۱۲ ) بررسی ، طبقه بندی و تجزیه تحلیل آمار مربوط به انواع خوراک دام با هماهنگی سایر مراجع ذیربط

۱۳ ) انجام مطالعه و بررسی جهت شناخت منابع غذایی جدید در تغذیه دام

۱۴ ) بررسی و مطالعه با منظور برآورد نیاز غذایی دام با همکاری سایر ارگان ها

۱۵ ) برنامه ریزی و سیاست گذاری در جهت تامین خوراک دام با همکاری سازمان های ذیربط

۱۶ ) برنامه ریزی و سیاست گذاری در جهت توزیع اقلام یارانه ای مربوط به خوراک دام

۱۷ ) مطالعه و بررسی چگونگی انجام کلیه طرح های تغذیه دام

۱۸ ) مطالعه و بررسی و برنامه ریزی جهت بهینه سازی مدیریت خوراک دهی در دام

۱۹ ) جمع آوری،طبقه بندی ، تجزیه و تحلیل کلیه منابع مورد استفاده از تکنولوژی تغذیه دام

۲۰ ) برنامه ریزی در جهت شناخت و استفاده بهینه از افزودنی های جدید در تغذیه دام و با همکاری مراجع ذیربط

۲۱ ) مطالعه و بررسی و نحوه استفاده از یافته ها و تحقیقات علمی جدید در تغذیه دام

۲۲ ) بررسی و مطالعه نحوه فرآوری مناسب خوراک کامل و پایه

۲۳ ) کنترل و نظارت بر نحوه توزیع اقلام یارانه ای با همکاری مراجع ذیصلاح

۲۴ ) تهیه و جمع آوری قیمت جهانی اقلام علوفه ای مورد استفاده در تغذیه دام

۲۵ ) کنترل و نظارت برای صادرات و واردات اقلام خوراک دام

۲۶ ) همکاری در آموزش و ترویج علم تغذیه دام جهت ارتقا سطح دانش فنی دامداران

۲۷ ) بررسی و تجزیه و تحلیل فرمول های مکمل های غذایی درتغذیه دام با همکاری سایر مراجع ذی صلاح

محل و زمان برگزاری کلاس های پرورش زنبورعسل دراستانها؟

علاقمندان به استفاده از کلاس های پرورش زنبورعسل می توانند با کارشناسان مسئول زنبورعسل استان ها و یا اتحادیه زنبورداران هراستان در سطح کشور تماس حاصل نموده و از کم و کیف برگزاری کلاس های پرورش زنبورعسل آگاهی یابند.

مجوز طیور در چه مبحثی آزاد و ممنوع است؟

مجوز طیور فقط در موارد بلدرچین و سایر ماکیان و نیز پرندگان زینتی با نظر دستگاه ذیربط از جمله معاونت امور تولیدات دامی تا سقف مجوز تعیین شده طبق مصوبه سیاست های اجرایی سال ۹۶ توسط دفتر طیور و زنبور عسل این وزارتخانه امکان پذیر است.

شایان ذکر است پرورش بوقلمون. مرغ تخمگذار و گوشتی مجاز نیست و فقط مزارع مرغ مادر اجداد و پولت تخمگذار با هماهنگی معاونت امور تولیدات دامی دفتر طیور و زنبور عسل آزاد است.

مجوز پرورش شتر مرغ چه امکاناتی می خواهد و به چه صورت است؟

صدور پروانه برای تاسیس و بهره برداری واحدهای پرورش شترمرغ مولد و شتر مرغ گوشتی باتوجه به شرایط اقلیمی و تراکم واحدهای پرورش طیور و رعایت آسایش واحدهای پرورش طیور، به جز جزایر جنوب کشور و استان های گیلان، مازندران و گلستان (نواحی شمالی و مناطق بیابانی و نیمه خشک آق قلا، کلاله، علی آباد کتول، گنبد، مراوه تپه و گمیشان) با رعایت حداقل و حداکثر ظرفیت بلامانع است.

مجوز برای مولد و پرواری آزاد است و وام ندارد.

شرایط واردات دام زنده داشتی(اصلاح نژادی) چیست؟

شرایط و ضوابط مربوطه در سایت مرکز اصلاح نژاد دام به نشانی www.abc.org.ir درج شده است.

شرایط ایجاد دامداری های صنعتی چگونه می باشد؟

ساخت دامداری ها از طریق معاونت بهبود تولیدات دامی استان مربوطه پیگیری می گردد.معاونت مذکور برای طی نمودن مراحل اداری و فنی متقاضیان را به سازمان نظام مهندسی استان معرفی می نماید.

دریافت مجوز پرورش گوزن به چه صورت است؟

پرورش گوزن ۱۲۷ گونه می باشد که در ایران طی هماهنگی بین سازمان محیط زیست. سازمان دامپزشکی و معاونت امور تولیدات دامی جهادکشاورزی به سه نوع نژاد آن با هماهنگی سازمان محیط زیست پروانه اختصاص می یابد. هم اکنون به دلیل نداشتن کارشناسی در این زمینه در وزارت جهادکشاورزی فعلا صدور چنین مجوزهایی معلق است و متقاضیان می بایست تا ابلاغ دستورالعمل اجرایی تا اطلاع ثانوی صبر کنند.

در حال حاضر در بخش دامپروری کدام کار به صرفه است؟

در حال حاضر در بحث دام های سبک گوسفند داری و در بحث دام سنگین گاو داری به صرفه است. طیور پیشنهاد نمی شود چرا که هم ممنوع است و هم کسانی که متقاضی وام برای پیشرفت فیزیکی مرغداری باشند وامی به آن ها تعلق نمی گیرد.

چگونگی نحوه در اختیار گرفتن ملکه های اصلاح شده ؟

متقاضیان ملکه های اصلاح شده داخلی که عملکرد بالنسیه خوبی که در صفات مختلف اقتصادی داشته و موجب افزایش درآمد زنبورداران و کاهش هزینه های زنبورداری گردیده اند می توانند با کارشناسان مسئول حوزه طرح توسعه زنبورداری کشور در وزارت جهادکشاورزی و یا کارشناسان مسئول زنبورعسل دراستانهای اردبیل،اصفهان، خراسان رضوی،جنوب استان کرمان،فارس ، گیلان و گلستان ارتباط برقرار نمایند.

چگونگی مبادرت به فعالیت پرورش زنبورعسل (فرآیند)؟

برای شروع فعالیت زنبورداری (پرورش زنبور عسل) ابتدا باید اطلاعات کافی از آن کسب نمود به این منظور می توان به کتاب ها و سایت های معتبر و همچنین تشکل های زنبورداری (تعاونی ها و اتحادیه های زنبورداری در شهرستان ها واستان ها) مراجعه و اطلاعات لازم را از آن ها کسب نمود . سپس با توجه به آگاهی از نحوه انجام فعالیت پرورش و نگهداری زنبورعسل و الزامات آن ، نسبت به تهیه چند کندوی زنبورعسل اقدام نمود.

تسهیلاتی که وزارت جهادکشاورزی برای انجام فعالیت زنبورداری (پرورش زنبورعسل) ارائه می کند؟

وزارت جهادکشاورزی برای شروع فعالیت زنبورداری هیچگونه تسهیلاتی ارائه نمی نماید ولی تسهیلات در نظر گرفته برای ادامه و توسعه فعالیت پرورش زنبورعسل از طریق عضویت در تشکل های زنبورداری واقع درشهرستان محل فعالیت زنبوردار (تعاونی های زنبورداری) و از طریق هماهنگی با اتحادیه سراسری زنبورداران کشور و صندوق توسعه زنبورداری کشور قابل حصول می باشد.

پرورش شتر مرغ

صدور پروانه برای تاسیس و بهره برداری واحدهای پرورش شترمرغ مولد وشتر مرغ گوشتی با توجه به شرایط اقلیمی و تراکم واحدهای پرورش طیور و رعایت آسایش واحدهای پرورش طیور، به جز جزایر جنوب کشور و استان های گیلان، مازندران و گلستان ( بجز نواحی شمالی و مناطق بیابانی و نیمه خشک آق قلا، کلاله، علی آباد کتول، گنبد، مراوه تپه و گمیشان) با رعایت حداقل و حداکثر ظرفیت بلامانع است.

ظرفیت های بیش از سقف ظرفیت اعلام شده  با بررسی و تایید دفتر طیور امکان پذیر است.

مجوز برای پرورش شترمرغ مولد و پرواری آزاد است و وام ندارد.

برای ایجاد واحد پرورش شترمرغ مولد از ۱۰۰ قطعه تا ۳۰۰ قطعه امور دام استان و از تعداد بالاتر دفتر طیور در وزارت خانه

هزینه های ساخت و سرمایه گذاری هر قطعه مولد حدود ۸ میلیون تومان

هزینه ساخت و سرمایه گذاری هر قطعه برای پرواری ۱۳۰۰ میلون تومان

برای ایجاد پرورش شتر مرغ پرواری از ۳۰۰ تا ۶۰۰ قطعه امور دام استان و از تعداد ششصدقطعه به بالا دفتر طیور وزارتخانه

حداقل ظرفیت ۲۰۰ قطعه برای شترمرغ پرواری

حداکثر ظرفیت ۶۰۰ قطعه برای شترمرغ پرواری

زمین هم به ازای هر قطعه شترمرغ ۵۲.۵ متر

*توجه: احداث واحد پرورش شترمرغ مولد در مناطق سردسیر توصیه نمی شود.

**مجوز تحت عنوان مجتمع شتر مرغ نیز صادر نمی شود.

به منظور ورود به عرصه تولید در زمینه پرورش انواع دام چگونه اقدام نماییم؟

برنامه ها و سیاست های کلان و اجرایی وزارتخانه در این ارتباط به سازمان جهاد کشاورزی استان ها ابلاغ شده و به طور مشخص می توانید به معاونت بهبود تولیدات دامی در سازمان جهاد کشاورزی استان و یا مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه نمایید. در ضمن تشکیلات شیلات در استان و شهرستان تبیین کننده سیاست های کاری و اشتغالزایی در زمینه شیلات می باشد.

به چه دام هایی وام اشتغال فراگیر تعلق می گیرد؟

گاوداری اصیل. گاومیش. گوسفند داشتی وام تعلق می گیرد. مرغ و بوقلمون وام ندارد اما دامدارانی که دام هایی با تعداد کم دارند می توانند با دردست داشتن مدارکی از جمله دفترچه تعاونی روستایی و پروانه ساخت دامداری سنتی به استان مراجعه کرده و پس از معرفی به استان وام را دریافت نمایند.

برای دریافت مجوز واردات گوشت قرمز چه مراحلی را باید طی کرد؟

کلیه موضوعات مربوط به واردات گوشت در معاونت بازرگانی وزارت متبوع مدیریت می گردد.

اگر کسی وام دامپروری گرفته باشد و وام ها عقب ماندگی داشته باشد برای اینکه تخفیفی در اقساط آنها صورت پذیرد باید چه کنند؟

فرد متقاضی باید مسئله پیش آمده را با سازمان جهادکشاورزی همان استان یا جایی که برای وام معرفی کرده است در میان گذاشته و ایشان را به بانک عامل معرفی نماید. اگر بانک صلاح بداند جهت امحال اقساط ایشان را در اقساط دیگر تقسیم می کند. شایان ذکر است حضور مراجعین جهت امحال اقساط در وزارتخانه جهت اخذ نامه و سفارش نامه بی مورد است و در این مورد به دلیل حضور سازمان جهادکشاورزی استان ها به عنوان نماینده های وزارت متبوع برای خدمت رسانی به مردم شریف از پاسخ مجدد در این رابطه معذور است.

آیا واردات دام زنده آزاد است؟

آیا واردات دام زنده آزاد است؟ بله.در مورد دام زنده کشتاری با معاونت بازرگانی هماهنگ شود.در مورد دام داشتی(اصلاح نژادی) به مرکز اصلاح نژاد دام کشور مراجعه گردد.ضوابط بهداشتی واردات از طریق سازمان دامپزشکی کشور پیگیری گردد.

آیا صادرات دام زنده آزاد می باشد؟

در حال حاضر خیر ولی بسته به بخشنامه های صادر شده در طول سال متغیر است.

وام های اعطایی به دامداران و روستاییان در قالب اشتغال فراگیر به چه صورت می باشد؟

 طبق توافق بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و بانک کشاورزی، با هماهنگی دو نهاد اجرایی در صورتی که حائز شرایط باشند به بانک معرفی شده و وام دریافت می کنند.

امور آب و خاک کشاورزی

مهمترین فعالیت و فاکتور اصلی و محوری در طرح های آب و خاک تشکل ها شامل چه اقداماتی می باشد؟

با توجه به اینکه عمده تشکل های کشاورزی تحت پوشش چاه ها و در اراضی خارج از شبکه مدرن انجام می گردند عمده فعالیت انجام شده در عملیات آب و خاک تشکل ها شامل تجمیع و یکپارچه سازی و همچنین لوله گذاری و انتقال آب داخل مزرعه و سیستم آبیاری کم فشار می باشد که تا حدود زیادی از هزینه های پروژه کاسته و باعث افزایش راندمان آبیاری و در نهایت افزایش راندمات تولید و افزایش بهره وری می شود.

مراحل کاری اجرای عملیات آب و خاک (تجهیز و نوسازی اراضی) چیست؟

مرحله شناسایی و فاز صفر و سپس تهیه نقشه های توپوگرافی و کاداستر و انجام مطالعات مرحله اول و دوم در تشکل های ثبت شده، پس از تائید مطالعات انجام شده و تائید قابلیت اجرا عملیات آب و خاک در تشکل ها نسبت به تهیه اسناد پیمان اقدام شده و سپس عملیات آب و خاک شامل تجمیع و قطعه بندی، تسطیح، لوله گذاری یا احداث کانال و زهکش داخل مزرعه و جاده بین مزارع به مورد اجرا گذاشته می شوند.

سهم اعتبار مطالعه و نظارت در عملیات تجهیز و نوسازی چه میزان می باشد؟

حداکثر ۷ درصد از اعتبار تجهیز و نوسازی اراضی به مطالعه و نظارت اختصاص دارد و تخصیص بیش از هفت درصد به آن مجاز نمی باشد.

رعایت چه نکاتی در انجام عملیات تجهیز و نوسازی الزامی است؟

توجه به کامل بودن عملیات تجهیز و نوسازی (انجام تسطیح و یکپارچه سازی بصورت توامان) و ضرورت توجه به احداث جاده های بین مزارع

• توجه به استفاده از ادوات لیزری وحصول به دقت کافی در اجرا

• ارتقا حد رواداری در تسطیح اراضی به حدود یک سانتیمتر

• پرهیز از انجام عملیات در اراضی با حجم خاکبرداری و خاکریزی بالا و تسطیح سنگین و خیلی سنگین

• توجه به انجام عملیات در یک محدوده کامل بصورت انجام تجهیز و نوسازی و تسطیح اراضی زیر یک کانال آبیاری درجه سه و پرهیز از انجام عملیات لکه ای

• رعایت سقف هزینه کرد اعتبارات فصل یک مطالعه حداکثر تا سقف ۷ درصد

• پرهیز از ورود به طرح های شالیزاری بجز در استان های گیلان و مازندران

• توجه به قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی

در طرح های تجهیز و نوسازی اراضی دقت عملیات تا چه حد مد نظر می باشد؟

حد رواداری تحویل قطعات تسطیح ۱± سانتیمتر خواهد بود.

حداکثر میزان مجاز عملیات خاکی و جابجایی خاک در طرحهای تجهیز و نوسازی اراضی چقدر است؟

حداکثر حجم عملیات مجاز ۱۵۰۰ متر مکعب در نظر گرفته شده است و بیش از آن غیر فنی و غیر اقتصادی می باشد.

حداکثر شیب مجاز برای اجرای عملیات احداث باغات در اراضی شیبدار چه میزان می باشد؟

احداث باغات در اراضی شیبدار در شیبهای محدوده ۵ تا ۲۰ درصد پیشنهاد می گردد.

تهیه و تنظیم قرارداد و صورت وضعیت طرح های بازسازی و نوسازی قنوات در هر سال بر اساس فهرست بهای چه سالی بایستی انجام گیرد؟

قرارداد و صورت وضعیت عملیات بازسازی و نوسازی قنوات همواره بر اساس آخرین فهرست بهای منتشر شده در هنگام عقد قرارداد مد نظر قرار می گیرد.

برای برخورداری از تسهیلات ویژه دولت در خصوص ترویج سیستم های نوین آبیاری باید چگونه اقدام نمود؟

کلیه برنامه ها و سیاست های اجرایی همراه با تسهیلات و برخورداری از آنها در قالب برنامه های اجرایی از سوی وزارتخانه به سازمان جهاد کشاورزی استان ها ابلاغ شده است. در این خصوص به مدیریت آب و خاک سازمان استان ها و اداره امور آب و خاک مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها مراجعه نمایید.

برای امکان انجام عملیات تجهیز و نوسازی در مناطقی که پروژه فعال در موافقتنامه ندارند چه باید کرد؟

با توجه به دستورالعمل ماده ۲۱۵ قانون برنامه پنجم و دستور العمل ماده ۲۳ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) می بایست پروژه جدید با طی مراحل قانونی مطرح در این مواد تعریف گردیده و در صورت نیاز به تغییر اهداف کمی پروژه نیز این فرایند تکرار گردد.

آیا امکان اجرا عملیات تجهیز و نوسازی شالیزاری در اراضی خشکه زاری مجاز می باشد؟

خیر. با توجه به لزوم حصول به شیب صفر در اراضی شالیزاری بر خلاف اراضی خشکه زار که حداکثر شیب ۲ درصد در آنها پیاده سازی می شود امکان اجرا عملیات وجود ندارد.

نحوه عقد قرارداد از اعتبارات طرح ملی کمک های فنی و اعتباری بازسازی و نوسازی قنوات فی مابین پیمانکار و کارفرما به چه صورت است؟

سازمان جهاد کشاورزی بر اساس فهرست بهای قنات مبلغ پایه عملیات مورد نظر را اعلام و پس از استعلام از پیمانکاران و انتخاب پیمانکاری که کمترین قیمت را پیشنهاد نموده است قرارداد فی مابین بهره بردار بعنوان کافرما و مقنی (حقیقی یا حقوقی) بعنوان پیمانکار منعقد می گردد ضمنا رضایت بهره بردار در پرداخت حق الزحمه به پیمانکار نیز اخذ می گردد و پس از انجام عملیات و بازدید و تائید اجرا طرح توسط سازمان جهاد کشاورزی مبلغ صورت وضعیت توسط صندوق توسعه بخش کشاورزی بعنوان عاملیت قرارداد در وجه پیمانکار آزاد می گردد.

عملیات بازسازی و نوسازی قنوات شامل چه اقداماتی می باشد؟

خاکبرداری و خاکریزی، ریزش برداری، پیشکارکنی، طوقه چینی، بغل بری، بغل تراشی، کف شکنی، سقف زنی، سرشکافی، کمرگیری، کول گذاری

چرا عملیات تجهیز و نوسازی شالیزاری صرفا در استانهای شمالی متمرکز شده است؟

با توجه به تفاوت ماهوی اراضی شالیزاری با اراضی خشکه زاری و نیاز آبی بالای گیاه برنج امکان کشت برنج فقط در استانهای شمالی توصیه می شود.

به منظور افزایش دقت و کیفیت عملیات تجهیز و نوسازی چه اقدامی می توان انجام کرد؟

استفاده از ادوات لیزری باعث افزایش دقت و کاهش هزینه های اجرایی و کاهش زمان اجرا می گردد.

اجرای عملیات آب و خاک در تشکلهای کشاورزی به چه مفهوم است؟

به مجموع عملیات آب و خاک و تجهیز و نوسازی اراضی که با هدف افزایش راندمان آبیاری در تشکل های کشاورزی اعم از تعاونی های تولید روستایی و شرکت های سهامی زراعی انجام می شود اطلاق می گردد.

محدوده عملیاتی این طرح که در تشکل های کشاورزی است عمدتا در اراضی ذیل چاه های دارای پروانه بهره برداری مجاز بوده و با محوریت انتقال آب با لوله و انتخاب گزینه های آبیاری سطحی (کم فشار) و آبیاری تحت فشار می باشند.

در این طرح توجه به انجام مطالعات و خروجی قابل اجرا برای طرح بر اساس میزان مشارکت و همراهی بهره برداران مد نظر قرار می گیرد.

آیا کسورات قانونی اعم از بیمه و مالیات و ... به اعتبارات ملی کمکهای فنی و اعتباری بازسازی و نوسازی قنوات تعلق می گیرد؟

با توجه به اینکه این اعتبارات به صورت کمک بلاعوض دولت به بهره برداران قنوات می باشد شامل کسورات قانونی نمی باشد.

آیا امکان انجام عملیات تجهیز و نوسازی در اراضی خارج از چارچوب موافقتنامه های جاری مجاز می باشد؟

خیر. انجام عملیات تجهیز و نوسازی صرفا در قالب پروژه های تعریف شده در موافقتنامه می باشد.

آیا امکان اجرا عملیات زهکشی زیرزمینی در قالب طرح تجهیز و نوسازی وجود دارد؟

بله. انجام عملیات زهکشی زیر زمینی در قالب پروژه های تعریف شده در موافقتنامه مجاز می باشد.

آیا اعتبارات طرح ملی کمک های فنی و اعتباری بازسازی و نوسازی قنوات می تواند برای احداث هرنج و استخر ذخیره مورد استفاده قرار گیرد؟

خیر. اعتبارات طرح ملی بازسازی و نوسازی قنوات تنها برای عملیات در داخل قنات از مادر چاه تا مظهر مورد استفاده قرار می گیرد و عملیات پایین دست قنات را شامل نمی شود.

آیا از محل طرح ملی تجهیز و نوسازی اراضی مدرن امکان احداث جاده های دسترسی و جاده روستایی وجود دارد؟

خیر. از محل اعتبار طرح صرفا عملیات احداث جاده بین مزارع قابل اجرا بوده و برای احداث جاده روستایی و جاده دسترسی از محل اعتبارات استانی می بایست اقدام گردد.

عملیات تجهیز و نوسازی اراضی شامل چه مراحلی است؟

نقشه برداری و طراحی، یکپارچه سازی و قطعه بندی، تسطیح، احداث کانال و زهکش داخل مزرعه و احداث جاده های بین مزارع

آیا انجام عملیات یکپارچه سازی اراضی جز الزامات تجهیز و نوسازی می باشد؟

بله، عملیات تجمیع و یکپارچه سازی قطعات به عنوان یکی از مهمترین اقدامات تجهیز و نوسازی اراضی می باشد.

تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی به چه مفهوم است؟

به مجموع عملیات آب و خاک با محوریت افزایش راندمان آبیاری که تحت عنوان مدیریت آب در مزرعه انجام می شود تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی گفته می شود.

بیمه محصولات کشاورزی

در ارتباط با بیمه محصولات کشاورزی چگونه آگاهی بیابیم؟

آخرین اطلاعات در زمینه بیمه محصولات کشاورزی در سایت این صندوق به آدرس: www.sbkiran.ir موجود می باشد.

برای عضویت در صندوق بیمه توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی چگونه اقدام کنیم؟

با مراجعه به سایت www.sfida.ir (شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی) در بخش مربوطه اقدام نمایید.

امور عمومی

قوانین جاری و مطرح در بخش کشاورزی که قابل استناد می باشند کدامند؟

الف-دستورالعمل و فرایند وظایف و فعالیت های قابل واگذاری وزارت جهاد کشاورزی از سایت مرکز نوسازی و تحول اداری.
ب- قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، از سایت سازمان جهاد کشاورزی استان مربوطه.
ج/ قانون تشکیلات و تعیین وظایف سازمان وزارت (جهاد) کشاورزی و منابع طبیعی (مصوب ۱۳۵۰/۱۱/۱۲) از سایت وزارت متبوع.
د/ مجموعه مقررات، بخشنامه ها و دستورالعمل های اجرایی سازمان امور اراضی، در کتاب مجموعه قوانین سازمان امور اراضی کشور و سایت آن سازمان.
ه/قانون نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی، در سایت مرکز پژوهش های مجلس.
ی/ مجموعه قوانین تخصصی مرتبط در هر معاونت، سازمان یا اساسنامه شرکت ها و موسسات مربوطه قابل دسترسی از طریق سایت های تخصصی هریک از آن ها.

در ارتباط با مشکلات و مسائل بخش کشاورزی که در استان وجود دارد به کجا مراجعه کنیم؟

بر اساس سیاست دولت محترم کلیه برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های هر استان در همان استان اتخاذ و اجرایی می شود که بر مسائل بخش کشاورزی نیز چنین اصلی مترتب است. در حقیقت ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان نماینده وزیر در استان مربوطه می باشد.

جهت ثبت نام و دریافت معرفی نامه به بانک در خصوص تسهیلات از چه طریقی اقدام گردد؟

با مراجعه به سامانه سیتا (cita.maj.ir)و انتخاب نوع طرح های قابل ثبت نام و دریافت کدرهگیری این کار امکان پذیر است طرح های قابل ثبت نام در حال حاضر شامل طرح های تبصره ۱۸ اشتغال، صندوق توسعه ملی و کمک های فنی و اعتباری و منافع داخلی بانک و طرح های سیستم های نوین آبیاری می باشد.

برای انعکاس مسایل و مشکلات به گوش مسئولین وزارتخانه و ملاقات حضوری چه روندی را باید طی کرد؟

گام اول، مراجعه به روابط عمومی های هر سازمان و معاونت است. در مرکز روابط عمومی وزارتخانه می توانید به منظور تسهیل در انجام ملاقات حضوری با ریاست مرکز با شماره تلفن های ۶۴۵۸۲۱۰۱ و۸۸۹۴۶۵۸۶ تماس حاصل نمایید و یا تقاضای مکتوب خود را به شماره ۸۸۹۴۳۴۳۱ با عنوان رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی نمابر نمایید.

شرایط بهره مندی از تسهیلات بانکی به چه صورت می باشد؟

کلیه پرسش ها در زمینه دریافت تسهیلات و نوع آن تابع ضوابط و مقررات بانکی است و اطلاعات آن در سایت بانک کشاورزی موجود و قابل دسترسی می باشد.

بهره ی وام های بانکی چند درصد است؟

کلیه پرسش ها در زمینه دریافت تسهیلات و نوع آن تابع ضوابط و مقررات بانکی است و اطلاعات آن در سایت بانک کشاورزی موجود و قابل دسترسی می باشد.

روند و نحوه جذب و استخدام در وزارت جهاد کشاورزی چگونه است؟

کلیه جذب های دستگاه های اجرایی از طریق آزمونی که سازمان اداری استخدامی کشور برگزار می نماید انجام می گیرد.

امور بازرگانی

مقررات صادرات و واردات

کلیه ضوابط و مقررات در زمینه نحوه چگونگی واردات و صادرات محصولات کشاورزی در حوزه امور بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی تصمیم گیری برنامه ریزی و اجرایی می شود در این ارتباط می توانید با دفتر توسعه صادرات و زیرساختهای صنایع و بازار  به شماره ۲- ۶۴۵۸۳۹۰۱ تماس حاصل فرمایید.

تسهیلات

-وام های اعطایی به دامداران و روستاییان در قالب اشتغال فراگیر به چه صورت می باشد؟

وام ها طبق توافق بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و بانک کشاورزی، با هماهنگی دو نهاد اجرایی در صورت حائز شرایط بودن به بانک معرفی شده و با در دست داشتن مدارک وام دریافت می شود.

-شرایط بهره مندی از تسهیلات بانکی به چه صورت می باشد؟

کلیه پرسش ها در زمینه دریافت تسهیلات و نوع آن تابع ضوابط و مقررات بانکی است و اطلاعات آن در سایت بانک کشاورزی موجود و قابل دسترسی می باشد.

-در حال حاضر وضعیت وام ها به چه صورت است؟

وام ها طبق توافق سه نهاد نظارتی با هماهنگی دامداران را به بانک معرفی کرده و وام دریافت می کنند.

شایان ذکر است کلیه وام های اعطایی فقط و فقط از طریق همان استان قابل اعطا می باشد و مراجعین نباید از طریق وزارت جهادکشاورزی وام ها را پیگیری نمایند.

-جهت ثبت نام و دریافت معرفی نامه به بانک در خصوص تسهیلات از چه طریقی اقدام گردد؟

با مراجعه به سامانه سیتا (cita.maj.ir) و انتخاب نوع طرح های قابل ثبت نام و دریافت کدرهگیری این کار امکان پذیر است طرح های قابل ثبت نام در حال حاضر شامل طرح های تبصره ۱۸ اشتغال، صندوق توسعه ملی و کمک های فنی و اعتباری و منافع داخلی بانک و طرح های سیستم های نوین آبیاری می باشد.

-بهره ی وام های بانکی چند درصد است؟

بهره ی وام های اعطایی از سال ۹۳ به بعد ۱۶.۵ درصد تا ۱۸.۵ درصد و با باز پرداخت بعد از یکسال به مدت ۳ تا ۵ سال است.

-به چه دام هایی وام اشتغال فراگیر تعلق می گیرد؟

گاوداری اصیل. گاومیش. گوسفند داشتی وام تعلق می گیرد. مرغ و بوقلمون وام ندارد اما دامدارانی که دام هایی با تعداد کم دارند می توانند با دردست داشتن مدارکی از جمله دفترچه تعاونی روستایی و پروانه ساخت دامداری سنتی به استان مراجعه کرده و پس از معرفی به استان وام را دریافت نمایند.

-برای برخورداری از تسهیلات ویژه دولت در خصوص ترویج سیستم های نوین آبیاری باید چگونه اقدام نمود؟

کلیه برنامه ها و سیاست های اجرایی همراه با تسهیلات و برخورداری از آنها در قالب برنامه های اجرایی از سوی وزارتخانه به سازمان جهاد کشاورزی استان ها ابلاغ شده است. در این خصوص به مدیریت آب و خاک سازمان استان ها و اداره امور آب و خاک مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها مراجعه نمایید.

کاشت یک میلیارد درخت

مردم از کجا باید نهال‌ها را تهیه کنند؟

از طریق تماس با شماره‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴.

فصل درختکاری در چه زمانی است؟

در کشور ما، معمولاً از آبان ماه تا اواخر اسفند ماه درختکاری انجام می‌شود.

سرانه جنگل در ایران با اجرای این طرح چقدر تغییر می کند؟

با اجرای نهضت ملی کاشت یک میلیارد درخت ۰۲/۰ هکتار سرانه‌ی جنگل به ازای هر ایرانی افزایش یافته و از از ۱۷/۰ به ۱۹/۰ هکتار می رسد.

چه گونه‌هایی در این طرح کاشته می‌شوند؟

در این نهضت، عمدتا گونه‌های بومی و همچنین گونه‌های با سرعت رشد بالا که در زراعت چوب مورد استفاده قرار می‌گیرند، کشت خواهد شد.

چند نهالستان در ایران برای تولید این حجم انبوه نهال وجود دارد؟

نهالستان دایمی در سطح کشور فعال است.

برای تهیه نهال‌ها مردم چقدر باید پرداخت کنند؟

نهال‌ها به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می‌گیرند.

برای آبیاری درختان چکار می‌کنید؟

در طرح حاضر تا از گونه‌های مقاوم به خشکی استفاده خواهد شدو در صورت نیاز به آبیاری ار آبهای نامتعارف استفاده می شود.

از درختان چه کسانی مراقبت می‌کنند؟

مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد متولی نگهداشت درختان کاشته شده خواهند بود.

آیا کشور ایران جنگل زیاد دارد؟

خیر، ایران با دارا بودن ۳/۱۴ میلیون هکتار جنگل جزء کشور های کم جنگل می باشد و فقط ۷/۸ درصد از عرصه های کشور پوشیده از جنگل هست.

آیا کاشت درخت در کاهش آلودگی خاک و آب تأثیر دارد؟

درختان از بهترین زیست پالاینده‌ها هستند و تاثیر شگرف در کاهش آلودگی‌های خاک و آب دارند.

آیا نهال‌های مثمر هم در این طرح کاشته خواهد شد؟

بله. تمام درختان ارائه شده در این طرح مثمر هستند، ولی اگر منظور شما درختان میوه‌ده هست ما درختان میوه‌های جنگلی مانند بادام تلخ، گردو، زیتون زالزالک، پسته وحشی و گلابی وحشی هم ارائه خواهد شد.

آیا عرصه‌ی مناسب برای کاشت یک میلیارد درخت وجود دارد؟

بله. درختان در عرصه‌های جنگلی و در حوالی شهرها کاشته می شوند.

آیا درختان کاشته‌شده در آب و هوای مختلف می‌توانند زندگی کنند؟

بله. برای هر منطقه‌ای درختان بومی و سازگار آن منطقه وجود دارد و در این نهضت از درختان متناسب با اقلیم هر منطقه استفاده خواهد شد.

آیا بهتر نیست به جای کاشت درخت از درختان و جنگل‌های موجود حفاظت کنیم؟

حفظ درختان و جنگل‌های موجود همواره در اولویت بوده است؛ اما در کنار آن به منظور جبران خسارات وارده به جنگل‌ها و زیست بوم‌های طبیعی در اثر تغییرات اقلیمی، آفات، آتش سوزی و ... کاشت حداقل یک میلیارد درخت جدید ضروری است.

آیا با اجرای طرح یک میلیارد درخت سطح جنگل‌های ما افزایش می‌یابد؟

بله. امید است پس از اجرای طرح حاضر به میزان ۴/۱ میلیون هکتار سطح جنگل‌های ایران افزایش پیدا کند.

آیا امکان کاشت یک میلیارد درخت در ایران وجود دارد؟

با توجه به زیرساخت‌ها و عرصه‌های موجود در سطح کشور و با کمک دستگاه‌های دولتی و تشکل‌های مردم‌نهاد، این هدف کاملا امکان‌پذیر است.

آیا اجرای طرح در تولید اکسیژن نیز تأثیر دارد؟

بله. هر هکتار جنگل حدود ۵/۲ تن اکسیژن تولید می کند.

آیا اجرای این طرح در کاهش آلودگی‌های هوا تأثیر دارد؟

بله. هر هکتار جنگل می تواند حدود ۶۴ تن کربن و ۶۸ تن ریزگرد را در خودش ذخیره کند.

آیا اجرای این طرح در ذخیره آب زیرزمینی تأثیر دارد؟

بله. هر هکتار جنگل‌کاری می‌تواند بین ۵۰۰ تا ۲۵۰۰ متر مکعب آب ذخیره کند.

آیا تمامی نهالستان‌های معرفی شده در این طرح دولتی هستند؟

خیر. در این طرح از ظرفیت خصوصی زیادی نهالستان‌های خصوصی زیادی هم استفاده می شود.

ارایه خدمات داده های مکانی بخش کشاورزی