پاسخ وزارت جهادکشاورزی به گزارش گرانی گوشت و لبنیات

در پی انتشار گزارشی در روزنامه جمهوری اسلامی مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۲۹ باعنوان « دست کوتاه مردم از گوشت و لبنیات به دلیل افزایش قیمت ها» وزارت جهادکشاورزی پاسخی ارائه کرده که در ذیل می خوانید.
لبنیات و سایر اقلام خوراکی هم تابعی از سایر نیازهای معیشتی و کالاهای موجود در بازار است که دستخوش تورم بالای ۴۰ درصد در سالهای گذشته شده است. افزایش قیمت جهانی مواد غذایی هم تاثیر مضاعفی بر گرانی و به دنبال آن حذف برخی از اقلام از سبد غذایی مردم داشته است. البته در ماموریت جدید محوله ازسوی هیئت وزیران، وزارت جهادکشاورزی در بخش نظارتی مسئول تولید و تامین کالا تا رسیدن به بازار است و توزیع و فروش در سراسر کشور به عهده وزارت صمت و براساس قانون جدید، بخشی از وظایف بازرسی و نظارتی وزارت دادگستری است.
کنترل و نظارت بر قیمت خامه، دوغ و سایر لبنیات بر عهده وزارت جهادکشاورزی نیست و طبق شرح وظایف جدید دولت، گرانی در این بخش از طریق تعزیرات و وزارت دادگستری قابل پیگیری است.
در حوزه گوشت قرمز نیز با برنامه ریزی های انجام شده و تخصیص ارز مناسب تا پایان فروردین ۱۴۰۳ روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن گوشت گرم وارد کشور می شود. طبق آمار معاونت بازرگانی وزارت جهادکشاورزی حدود ۲۸ هزارتن فقط گوشت منجمد بخش خصوصی داریم که ۷ تا ۸ هزارتن آن ترخیص شده و هنوز ۱۰ تا ۱۲ هزارتن آن در بنادر درحال ترخیص است. این درحالی است که ماهانه ۸ هزارتن گوشت قرمز منجمد نیاز داریم که بیش از ۳ برابر نیاز کشور تامین و وارد شده است بنابراین بحرانی در حوزه گوشت قرمز نخواهیم داشت. با توجه به برنامه ریزهایی که برای احیای تولید گوشت قرمز انجام شد، تامین نهاده جو صورت گرفته که پایین تر از نرخ مصوب بوده است.
براساس برنامه ریزی تولیدی دامداران و آمار مرکز آمار بیش از ۲۵ درصد زایش های دام افزایش پیدا کرده است بنابراین به نظر می رسد که سال آینده عرضه گوشت داخلی ما به مراتب بیشتر از امسال باشد تا بتوانیم واردات را کاهش بدهیم. در حوزه گوشت قرمز طی ۳ تا ۴ هفته گذشته قیمت، روند نزولی داشته که استمرار خواهد داشت و تلاش داریم قیمت هر کیلوگرم لاشه داخلی به ۴۲۰ تا ۴۵۰ هزارتومان برسد، همچنین درحال حاضر قیمت گوشت قرمز در میدان بهمن بین ۴۷۰ تا ۴۹۰ هزارتومان بوده است.