وزارت جهاد کشاورزی اظهارات یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در اصفهان را بی اساس خواند 25/2/96
در پی اظهارات یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در خصوص وضعیت محصولات کشاورزی در اصفهان، وزارت جهاد کشاورزی با رد این اظهارات با هدف روشنگری توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی،متن توضیحات مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به شرح زیر است:
آقای دکتر قالیباف در اصفهان اعلام کردید :«امروز کشاورزان ما تولیدات خود را انجام می دهند و محصولات خود را با همه سختی ها و مشکلات از زمین برمی دارند و از درختان می چیند، اما متاسفانه یا هیچ سودی نمی برند، یا کمترین بهره را می برند و یا تولید خودشان را دوباره در همان زمین دفن می کنند و از بین می برند. این در حالی است که دلالان زالوصفت بدون هیچ حرکتی، بیشترین منفعت را در این میان می برند. مدیریت این وضعیت با چه کسی است؟» اگر چه کشاورزان از زحمتکش ترین اقشار جامعه هستند که از دسترنج خود بهره کمی می برند، اما در زمین دفن کردن محصولات کشاورزی در این دوره بی تردید غیرمنطقی و غیرواقعی است زیرا در صورت پذیرش این سخنان،باید پاسخ دهید که محصولات کشاورزی که توسط سازمان میادین میوه وتره بار تحت مدیریت شما به فروش می رسد از کجا تامین می شود؟
در ادامه این گزارش آمده است:اگر محصولات کشاورزی در مزرعه به فروش نمی رسد و یا ارزان فروخته می شود، پس چرا در برنامه های صدا و سیما از جمله بخش خبری 20:30 مدام گزارش گلایه های مردمی از گرانی محصولات کشاورزی در مجموعه تحت مدیریت شما پخش می شود؟ فکر نمی کنید سازمان میادین و میوه و تره بار بر خلاف وظیفه ذاتی خود پیشگام در چند برابر کردن قیمت محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره مردم است؟
این گزارش می افزاید: اگر شما به خاطر ندارید ولی شهروندان تهرانی به خوبی به یاد دارند که بازار های میادین میوه وتره بار که براساس مصوبه شورای انقلاب در بهمن ماه سال 1358 تشکیل شده و هدف آن حمایت از تولید کنندگان کشاورزی و عموم مصرف کنندگان، ایجاد نظام عرضه مستقیم و سالم و حذف واسطه ها بود، تحت مدیریت شما به ویترین انواع میوه های خارجی تبدیل شد و در حالی که محصول باغداران کشور راهی برای فروش در این مراکز پیدا نمی کردند،این میادین در دولت قبل به مرکزی برای تفاخر و عرضه انواع میوه های وارداتی (رسمی و قاچاق) و محصولات کشاورزی بی کیفیت خارجی نظیر سیب و شلیل و انگور و سیر و.. از فرانسه و آفریقا و شیلی تبدیل شده بود.
این گزارش اضافه کرده است:آقای دکتر قالیباف! با سازمانی که به منظور تحقق اهداف انقلاب در تامین عدالت اجتماعی بوجود آمد، چه کرده اید؟ چرا به رغم درخواست های مکرر تولیدکنندگان برای عرضه محصولات خود با قیمت ارزان و تامین منافع مصرف کنندگان،غرفه های سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری با قیمت های نجومی بین واسطه ها و «دلالان زالو صفت که بدون هیچ حرکتی، بیشترین منفعت را در این میان می برند» دست به دست می شود؟ آیا مدیریت این وضعیت با شما نیست؟ نکند سود این سازمان به خاطر افزایش تولیدات کشاورزی و ممنوعیت واردات و جلوگیری از عرضه محصولات کشاورزی قاچاق کم شده و اسباب ناراحتی همراهان شما را فراهم کرده است که این چنین در مورد بخش کشاورزی که پیشرو در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است،این گونه سخن می رانید؟
این گزارش تصریح کرده است: این در حالی است که دولت یازدهم با اتخاذ سیاست حمایت از تولید داخلی و اعمال ممنوعیت واردات میوه از ورود و عرضه این محصولات خارجی بی کیفیت جلوگیری و سازمان میادین میوه و تره بار از عرضه هرگونه محصولات کشاورزی قاچاق منع شده و علاوه بر این، با اتخاذ سیاست بازار در ازای بازار برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی، واردات محصولاتی نظیر موز که در کشور امکان تولید متناسب با نیاز مصرف کنندگان وجود ندارد را به صادرات محصولاتی همچون سیب و کشمش منوط و محدود کرده است.