واکنش معاون وزیر جهادکشاورزی به گزارش انتقادی «آفتاب یزد»
پیرو انتشار گزارشی در روزنامه «آفتاب یزد» با عنوان "مرغداران در حسرت نبـود نهـاده بـرای مـرغهـا مـیسـوزند؛ آن وقـت 1400 تن ذرت بهدلیل به درازا کشیدن روند توزیع امحاء شد!» که در روزنامه مورخ 7 دی ماه 1399 خورشیدی منتشر شد، مرتضی رضایی معاون امور بهبود تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی توضیحاتی ارسال کرده است.
1- سامانه بازارگاه از ابتدای سال 99 رسما فعالیت خود را در معاونت توسعه صنایع تبـدیلی و کسـب و کارهـای کشاورزی وزارت جهاد با همکاری بانک کشاورزی آغاز کرد، بنابراین اشاره به فاسـدشـدن بـار روی کشـتی در سال گذشته که احتمالا ناشی از تلاش برای واردات بدون دریافت مجوزهای قرنطینه دامپزشکی و ترخیص گمرک و فاقد ارز دولتی برای انتفاع از عرضه در بازار آزاد بوده، لذا ارتباطی به وزارت جهادکشاورزی ندارد.
2- تاخیر در صدور دریافت ارز دولتی از بانک مرکزی یا طی مراحل ترخیص کالا از گمرک و احیانا متروکـه شـدن ناشـی از عـدم دریافـت مجوزهـای مربوطـه یـا مقاصـد فـروش در بـازار آزاد و غیـره ارتبـاطی بـا وزارت جهادکشاورزی ندارد.
3- شرکتهایی که برای واردات نهاده از ارز دولتی استفاده کردهاند و یا مجوز ترخیص کالا توسط معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد به گمرک ج.ا. ا را دریافت نمودهاند بـا پـیشعرضـه کالای خود در سامانه بازارگاه با اظهار نوع و میزان کالا، اعلام حضور مـیکننـد. بـه محـض رویـت کـالا در سامانه، (در حداقل زمان ممکن) طرح تخصیص بین گروههای مختلف تولیدکنندگان دام و طیور سطح کشـور عملیاتی و بارگذاری
صورت میگیرد.
4- برخلاف اظهارات نویسنده در تاریخ 24آذرماه سالجاری میزان 1614تن ذرت بـرای تولیـد خـوراک دام بـه استان گیلان تخصیص داده شد تا در کارخانجات خوراک دام دارای ضوابط و شرایط تولید به خـوراک آمـاده تبدیل شده و در اختیار دامداران قرار گیرد که از تناژ فوق فقط 12 تن باقیمانده و بقیه توسـط تولیدکننـدگان خریداری
شده است.
5- در آبان ماه سال جاری که مسئولیت سامانه بازارگاه بر عهـده معاونـت امـور تولیـدات دامـی قـرار گرفـت و بخصوص در آذرماه با مصوبات دولت محترم و تسریع در تخصیص ارز توسط بانک مرکزی و ترخیص کـالا از گمرکات و استقبال واردکنندگان، تخصیص نهادهها به تولیدکنندگان دام و طیـور کشـور سـرعت گرفـت بـه طوری که در صورت ارائه نهاده توسط واردکنندگان در سامانه بازارگاه، به صورت روزانـه عملیـات تخصـیص صورت میگیرد.
6- شایان ذکر است از آنجائیکه مسئولیت طراحی، ساخت، بهروزرسانی، رفع ایرادات و افزودن امکانات مـورد نیاز سامانه بازارگاه بر عهده بانک کشاورزی است، لـذا شـورای راهبـری سـامانه بـا عضـویت همـه دسـتاندرکاران تقریبا روزانه نسبت به طرح موضوعات و رفع اشکالات از طریق بانک کشاورزی اقدام میکند.
7- کارت بازرگانی شرکت پترویاس آسیا در اوایل مرداد امسال به اذعان بخش صادرات بانک مرکـزی بـه دلیـل عدم ایفای تعهدات ارزی صادراتی، مسدود شده، لذا مجوز ترخیص کالای ذرت را نگرفته است
8- شرکت پترویاس آسیا از معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان گیلان تقاضـای توزیـع نهاده ذرت براساس لیست پیوستی نامهاش را داشته است که معاونت مذکور اعلام نموده ایـن اقـدام بایـد صرفاً از طریق وزارتخانه و سامانه بازارگاه در قالب سهمیه ای قابل تخصیص صورت پـذیرد. ضـمناً شـرکت فوق در تاریخ 99/3/18 از معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهـاد تقاضـای صدور مجوز ترخیص محموله ذرت دامی پیش فروش شده را نموده است که با توجه به توزیـع کامـل نهـاده مورد نیاز صنعت پرورش طیور به طور سیستمی از طریق بازارگاه و توزیع نهادههای دامی از طریق استانها در بازارگاه این موضوع قابلیت طرح و عملیاتی شدن در حال حاضر را ندارد.
9- با عنایت به دستور وزیر محترم جهادکشاورزی (مبنی بر ممنوعیت) پیش فروش نهادهها به دلیل جلـوگیری از امکان ورود کالا به بازار آزاد، بنابراین کلیه واردکنندگان نهاده های دامی که از ارز دولتی استفاده کرده و مجوز ترخیص از گمرک دریافت نمودهاند بایستی نهاده خود را صرفا در سامانه بارگذاری کنند.