معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی:
دولت بهدنبال راهکاری برای جلوگیری از قطع برق چاههای کشاورزی و گلخانههاست

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که با قطعی برق، خیلی از باغها خشک میشوند و احیای آنها نیازمند میلیاردها مترمکعب آب است، گفت: دولت به دنبال راهکاری است تا برق چاههای کشاورزی قطع نشود زیرا در شرایط تحریم، امنیت غذایی باید فراهم شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایسنا کرمان، علیرضا مهاجر در نشست با کشاورزان پستهکار در دانشگاه ولیعصر رفسنجان، اظهار کرد: نظر ما این است که حتی یک ثانیه برق چاههای کشاورزی قطع نشود چون با این قطعی برق، خیلی از باغات خشک میشوند که برخی از این باغات ۴۰ تا ۵۰ سال عمر دارند و برای احیای این باغات میلیاردها مترمکعب آب نیاز است بنابراین دولت بهدنبال راهکاری است که برق چاههای کشاورزی و گلخانهها قطع نشود.
وی درباره تولید کودهای کشاورزی نیز گفت: یکسری کودها مانند پتاسه، ازته و فسفاته کودهای پایه و برخی کودهای دیگر مانند ریزمغذیها، سولفات آمونیوم و پتاسیم مکمل هستند. در زمینه کود اوره نه تنها خودکفا، بلکه صادرکننده هم هستیم اما در کودهای فسفاته و پتاسه و برخی ریزمغذیها کمبود داریم و باید وارد کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: کودهایی که در داخل میتوانیم تولید کنیم اجازه واردات نمیدهیم.
مهاجر در زمینه تأمین سوخت تراکتورها و وسایل کشاورزی، گفت: از نظر وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نفت و دولت، تمام نیاز سوخت تراکتورها و پمپهای آب کشاورزی و همه وسایل بخش کشاورزی باید تأمین شود.
وی با بیان این که ما باید برای این وسایل سوخت تأمین کنیم تا اراضی کشاورزی را کشت کنیم چون امنیت غذایی شوخیبردار نیست، یادآور شد: ۷۵ درصد اراضی در کشور زیر پنج هکتار هستند و این اراضی توسط کسانی کشت میشوند که تراکتور دارند و با این تراکتور امرار معاش میکنند و این اراضی را کشت میکنند تا آذوقه مردم شود بنابراین دولت بویژه وزارتخانههای جهاد کشاورزی و نفت موظف هستند کل سوخت مورد نیاز بخش کشاورزی را تأمین کنند.
70 درصد کود اوره صادر میشود
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید از شرکتهای تولید سم و کود در شهرک صنعتی رفسنجان در جمع خبرنگاران با اشاره به استانداردهای بالای تولیدات این شرکتها، اظهار کرد که این محصولات نهتنها نیاز داخلی را تأمین میکنند، بلکه پتانسیل صادرات نیز دارند.
وی اظهار امیدواری کرد؛ با سیاستهای بهتر، حمایت بیشتری از تولیدات داخلی داشته باشیم و در زمینه جلوگیری از واردات و افزایش صادرات، گامهای مؤثری برداریم.
مهاجر به میزان تولید سولفات آمونیوم در کشور اشاره و تصریح کرد: با توجه به این که مصرف این محصولات شناور است، معمولاً در کشور بین ۵.۵ تا ۶.۵ میلیون تن انواع کودهای شیمیایی نیاز داریم. بیشتر نیاز ما کودهای ازته است که حدود ۲.۵ میلیون تن است. ما جزو کشورهایی هستیم که تولید کودهای اوره زیادی داریم و حدود ۷۰ درصد آن را به خارج صادر میکنیم.
وی بر لزوم تجدید نظر در قوانین و ایجاد شرایط بهتر برای فعالیت این شرکتها تأکید و بیان کرد: با توجه به استانداردهای بالای تولیدات داخلی، دغدغهای برای مصرف داخلی و صادرات نداریم و تنها نیاز به برنامهریزی مناسب برای افزایش تولیدات و صادرات داریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین بر اهمیت استفاده از تولیدات داخلی و جلوگیری از ورود کالاهای مشابه خارجی تأکید کرد و افزود: استانداردهای تولیدات داخلی بیشتر و بهتر از محصولات مشابه خارجی است.
نظر دهید