معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی:
صندوقهای حمایت از توسعه سرمایهگذاری بخش کشاورزی با تزریق منابع و اعتبارات تقویت میشوند
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، تأمین منابع مالی برای تقویت فعالیت صندوقهای حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی را مورد توجه قرار داد و گفت: با بهرهگیری هوشمندانه از ظرفیتها، میتوان نسبت به افزایش سرمایه صندوقها و ارتقای توان آنها برای پیشبرد برنامههای کشاورزی اقدام کرد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، اکبر فتحی در نشستی با مسوولان صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری بخش کشاورزی، ضمن بررسی راهکارهای تقویت و توسعه کمی و کیفی صندوقها با سیاستها و راهبردهای توسعهای بخش کشاورزی؛ ادبیات مشترک میان نوع کارکرد و عملکرد صندوقها با استقرار رویکردهای توسعهای، اقتصادی و مشارکتی همگام با انتظارها، توقعها و سیاستهای برنامههای توسعهای وزارت جهاد کشاورزی را ستود و از مدیران صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی برای اهتمام جدی در اجرا و عملیاتی کردن برنامه و بودجه سال ۱۴۰۴ صندوقها در چارچوب تغییر رویکرد، قدردانی کرد.
وی با اشاره به شناخت میدانی و تخصصی فعالان این حوزه، آنها را مشاوران امین وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و افزود: صندوقها از دل بخش کشاورزی برخاستهاند و بهواسطه تجربه عملیاتی، واجد ظرفیتهایی هستند که باید در سطوح تصمیمسازی مورد استفاده قرار گیرند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور برنامهریزی و اقتصادی، با بیان این که تعامل دوسویه و منظم میتواند اثربخشی ظرفیتهای صندوقها را دوچندان کند، ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی از برگزاری جلسات مشترک و مستمر به صورت دو ماه یکبار برای هماندیشی و بهبود عملکرد در قالب خرد جمعی و نیز ارائه گزارش صندوقها استقبال میکند.
وی موضوع تأمین منابع مالی برای توسعه فعالیت صندوقها را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: قوانین بالادستی همچون مولدسازی با اراده وزارتخانه، فرصتهای قابلتوجهی برای تأمین مالی فراهم خواهد کرد. با بهرهگیری هوشمندانه از این ظرفیتها، میتوان نسبت به افزایش سرمایه صندوقها و ارتقای توان ظرفیت آنها برای پیشبرد برنامههای کشاورزی اقدام کرد.
فتحی خاطرنشان کرد: در محصولاتی که با مازاد تولید مواجهاند، صندوقها میتوانند با ورود به موقع، در تعدیل و تنظیم بازار و حمایت از تولیدکننده نقشآفرین باشند؛ در این راستا به منظور تقویت صندوقها، بخشی از اعتبارات تنظیم بازار در حال برنامهریزی برای تخصیص و تزریق به صندوقها است.
وی اضافه کرد: در طراحی سامانههای جدید ثبت سفارش و تجارت، تلاش داریم امکانی فراهم شود تا تشکلهای تولیدی و صندوقها با ضریبهای خاص، وارد عرصه بازرگانی شوند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به منابع تخصیصیافته برای توسعه انرژیهای نو، اظهار داشت: بهتر است این منابع بهصورت پایدار و مستمر در اختیار صندوقها قرار گیرد، تا ضمن حمایت از توسعه زیرساختهای نوین، پایداری مالی و اجرایی نیز حفظ شود.
وی ضمن دعوت به نگاه انتقادی اظهار داشت: لازم است صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی، به صورت مستمر در جهت بهبود و اصلاح کارکرد و عملکرد خود کوشا و ساعی باشند.
فتحی با اشاره به اهمیت موضوعهای مطرح شده، از برگزاری نشستی سریعالوقوع به منظور نحوه اجرا و برنامهریزی پیشنهادهای مطرح شده خبر داد.
وی همچنین نوید برگزاری گردهمایی با حضور معاونین برنامهریزی و اقتصادی سازمانهای جهاد کشاورزی استان، مدیران عامل صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی و شرکت مادر تخصصی را داد و اضافه کرد: به جهت استقرار یک همکاری راهبردی مستمر با هدف همافزایی در برنامههای توسعهای کشاورزی، نشستی مشترک بین مدیرعامل بانک کشاورزی و مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی، برنامهریزی خواهد شد.
نظر دهید