• 1404/02/30 - 11:05
  • - تعداد بازدید: 69
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

زنبور عسل ۹۰ برابر به بخش کشاورزی سود می‌رساند/ افزایش ۲۰ درصدی صادرات عسل در سال ۱۴۰۳

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور گفت: برآورد می‌شود صنعت زنبورداری در ایران نزدیک به ۹۰ برابر به بخش کشاورزی سود می‌رساند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، حسین اکبرپور امروز ۳۰ اردیبهشت در نشست وبیناری گرامیداشت روز جهانی زنبور افزود: صنعت زنبورداری در رشد اقتصادی کشورها نقش مهمی دارد، زیرا محصولات آن سلامت‌محور است.

 

وی با بیان این که ایران رتبه چهارم تولید عسل در جهان را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: در جهان سالانه دو میلیون و ۱۳۰ هزار تن عسل تولید می‌شود و میزان تولید این محصول در کشور طبق آخرین گزارش سرشماری ۱۲۸ هزار تن می‌باشد.

 

اکبرپور از رشد ۲۰ درصدی صادرات عسل در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال پیش از آن خبر داد و تصریح کرد: در سال گذشته ۱۸۷۳ تن عسل از کشور صادر شد.

 

وی میزان صادرات عسل در سال ۱۴۰۲ را ۱۵۰۴ تن اعلام کرد.

 

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور درهمین حال گفت: ظرفیت صادرات عسل تولید ایران سالانه حداقل ۵ هزار تن است.

 

وی ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی ما سالانه باید رشد ۲۰ درصدی در صادرات عسل داشته باشیم.

 

اکبرپور افزایش زنجیره‌های تولید در صنعت زنبورداری را از برنامه‌های این حوزه عنوان و اظهار کرد: براساس برنامه هفتم پیشرفت ۴۷ زنجیره تولید در صنعت زنبورداری متناسب با ظرفیت استان‌ها و مصرف باید راه‌اندازی شود.

 

وی با تاکید بر افزایش عملکرد تولید عسل در واحد سطح و کلنی‌ها گفت: در حال حاضر میانگین تولید عسل در کندوهای نوین ۱۲ کیلوگرم در کشور است.

 

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور با بیان این که ارزش کل سرمایه‌های صنعت زنبورداری کشور 96 هزار میلیارد تومان است، تصریح کرد: از این میزان سرمایه، ارزش تولیدات ۳۳ هزار میلیارد تومان، کلنی‌های زنبور عسل ۳۷ هزار میلیارد تومان و ارزش تجهیزات ۲۶ هزار میلیارد تومان می‌باشد.

 

وی به تهدیدهای صنعت زنبورداری اشاره کرد و افزود: تغییر کاربری اراضی، کاربرد سموم شیمیایی در اراضی کشاورزی و آلوده شدن آب، خاک و هوا از طریق تغییرات اقلیمی و تخریب مراتع از جمله تهدیدهای صنعت زنبوداری است.

 

به گفته اکبرپور، ۴۰ تا ۵۰ درصد کلنی‌های زنبور عسل در پهنه مراتع کشور مستقرند.

 

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور، افزایش تولید ۳۰ درصدی در میانگین تولید، حفظ ذخایر ژنتیکی، خروج از تولید تک‌محصولی و افزایش رقابت‌پذیری برای رقابت در بازارهای جهانی را از برنامه‌ها در حوزه صنعت زنبورداری نام برد.

 

وی در مورد مشوق‌های گرده‌افشانی نیز ابراز داشت: این مشوق‌ها باید در نظام قانونمند صورت گرفته و برای اجرایی شدن آن اصلاح ضوابط و رفع خلا قانونی صورت گیرد.

 

اکبرپور صنعت زنبورداری را مولد دانست و گفت: روز جهانی زنبور، فرصتی برای افزایش آگاهی و مصرف محصولات سلامت‌محور این گرده‌افشان کوچک است.

 

  • گروه خبری : اخبار روز,اخبار تایپی
  • کد خبر : 199482
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید