• 1405/02/14 - 11:13
  • - تعداد بازدید: 9
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تحول در احیای قنوات یزد با فناوری بتن‌پارچه‌ای/ تأمین اعتبار پروژه‌ها توسط قرارگاه خاتم‌الانبیا

رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد از آغاز اجرای پروژه‌های احیا و مرمت قنوات، استخرها و جوی‌های کشاورزی با استفاده از فناوری بتن‌پارچه‌ای خبر داد و اعلام کرد که این طرح در قالب تفاهم‌نامه مشترک با قرارگاه خاتم‌الانبیا و با تأمین اعتبار از سوی این قرارگاه عملیاتی می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان یزد، عباس حاجی‌حسینی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، از آغاز یک برنامه گسترده عمرانی برای احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و جوی‌های کشاورزی با استفاده از فناوری بتن‌پارچه‌ای خبر داد و گفت: در تفاهم‌نامه جدید میان سازمان جهاد کشاورزی استان و قرارگاه خاتم‌الانبیا، تأمین اعتبارات به‌طور کامل بر عهده قرارگاه است و اجرای پروژه‌ها توسط سازمان و با مشارکت شهرستان‌ها انجام خواهد شد.

 

او افزود: در مرحله نخست، ۲۸ قنات در شهرستان‌های مختلف و همچنین تعدادی از استخرها و جوی‌های انتقال آب، با استفاده از بتن‌پارچه‌ای مرمت و بازسازی می‌شود. این فناوری علاوه بر استحکام بالا، سرعت اجرا را افزایش می‌دهد و به‌ویژه برای سازه‌های سنتی آب‌رسانی بسیار مناسب است.

 

حاجی‌حسینی با اشاره به سوابق موفق اجرای این فناوری در استان گفت: در سال 1404 به صورت آزمایشی2 کیلومتر بتن‌پارچه‌ای در مسیرهای کشاورزی استان اجرا شده و نتایج بسیار مطلوبی داشته است و در سال جاری 150 کیلومتر پروژه یابی شده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین از بهسازی راه‌های بین‌مزارع خبر داد و بیان کرد: زیرسازی، شن‌ریزی، قیرپاشی و سامان‌دهی مسیرهای دسترسی کشاورزی با همکاری بسیج سازندگی انجام می‌شود تا مسیر انتقال محصول و رفت‌وآمد بهره‌برداران تسهیل گردد.

 

او با اشاره به تشکیل ستاد راهبری پروژه اظهار کرد: این ستاد وظیفه دارد در سه محور اصلی شامل پروژه‌یابی، نظارت بر اجرا و بررسی پیشرفت کار ورود کند. همچنین از ظرفیت‌های مردمی و پیمانکاران باسابقه برای سرعت‌بخشی به اجرای پروژه‌ها استفاده خواهیم کرد.

 

حاجی‌حسینی در بخش دیگری از سخنان خود به بسته‌های حمایتی اشاره کرد و گفت: براساس این تفاهم نامه، در کنار پروژه‌های عمرانی، حمایت از کشاورزان در حوزه‌هایی نظیر تسهیلات، پنل‌های خورشیدی، صنایع تبدیلی، مشاغل خانگی و توسعه دام و طیور در دستور کار قرار دارد.

 

رئیس سازمان هدف از مجموعه این اقدامات را «تقویت زیرساخت‌های آب و خاک، افزایش بهره‌وری و حمایت عملی از کشاورزان استان» عنوان کرد.

  • گروه خبری : استان یزد
  • کد خبر : 261999
کلمات کلیدی
پرستو حاجی پور روابط عمومی یزد
خبرنگار

پرستو حاجی پور روابط عمومی یزد