• 1404/02/30 - 19:00
  • - تعداد بازدید: 83
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

افزایش درآمد زنبورداران با تولید محصولات جدید دانش‌بنیان/ دولت برای اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده محصولات زنبور عسل لایحه به مجلس بفرستد

محصول جدید دانش‌بنیان در حوزه صنعت زنبورداری با حضور معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی و نایب رییس کمیسیون کشاورزی رونمایی شد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، معاون امور تولیدات دامی امروز ۳۰ اردیبهشت در مراسم رونمایی محصول جدید دانش‌بنیان کپسول ژل رویال و گشایش فروشگاه جدید عرضه مستقیم عسل طبیعی در نیایش که همزمان با روز جهانی زنبور انجام شد، گفت: معرفی و تولید محصولات جدید دانش‌بنیان در حوزه صنعت زنبورداری به ارتقای درآمد زنبورداران کشور کمک می‌کند.

 

محمدابراهیم حسن‌نژاد افزود: عسل محصول مهم و شفا دهنده است و امیدواریم با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید محصول جدید از عسل، درآمد و اشتغالزایی در حوزه زنبورداری افزایش یابد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر زنبورداری در ایران برای ۱۵۰ هزار نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است و ۹۲ هزار زنبوردار در این حوزه فعالیت می‌کنند.

حسن‌نژاد تصریح کرد: به‌رغم زحمات زنبورداران و تولید عسل طبیعی در کشور، بخش کمی از محصولات صادر می‌شود.

وی میزان تولید ژل رویال در کشور را ۱۰ تن در سال عنوان کرد و گفت: نگهداری ژل رویال به شرایط خاصی نیاز دارد و امیدواریم با تولید محصول جدید کپسول ژل رویال، تولیدات در این حوزه به مصرف و فروش برسد.

 

هدفگذاری بهبود ۲۵ درصدی تولیدات زنبور عسل تا ۵ سال آینده

 

در ادامه این مراسم، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، درباره بلاتکلیف ماندن تلاش زنبورداران برای اخذ معافیت ارزش افزوده بر زنبورعسل و فرآورده‌های آن به عنوان ماده خام کشاورزی اعلام کرد: ما نقش خودمان را در کمیسیون کشاورزی و در صحن علنی مجلس با تصویب استفساریه معافیت زنبور عسل و محصولات آن از مالیات بر ارزش افزوده انجام داده‌ایم و این مصوبه پس از این که به شورای نگهبان ارسال شد، از سوی این شورا با استناد به اصل ۷۵ قانون اساسی مورد ایراد قرار گرفت و از این رو مصوبه مجلس برگشت خورده است.

پیمان فلسفی افزود: اگر این استفساریه رد شده، دوباره در صحن علنی مجلس تصویب و این بار به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال می‌شود.

وی تصریح کرد: دولت برای پیشبرد روند اخذ معافیت می‌تواند لایحه‌ای برای اصلاح این قانون مبنی بر لغو مالیات بر ارزش افزوده زنبور عسل و محصولات آن را تهیه و به مجلس بفرستد تا ما نیز در مجلس این مساله را پی‌گیری و حل کنیم‌.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در بخش دیگری از سخنان خود بر کیفیت عسل ایرانی و نبود جایگاه مناسب برای صادرات عسل ایران یا وجود رتبه چهارم تولیدی در جهان تاکید و خاطرنشان کرد : با توجه به انواع گیاهان دارویی، باغات و مزارع در ایران، طعم، عطر و کیفیت عسل تولید داخل قابل رقابت در بازارهای جهانی است.

وی بر ایجاد ارزش افزوده در صنعت زنبورداری در کشور تاکید کرد و گفت: کشوری از نظر تجاری موفق است که هر سال تعداد بازارهای صادراتی محصولات خود را افزایش دهد.

فلسفی در همین حال اذعان داشت: براساس برنامه هفتم پیشرفت قرار شده سالانه وضعیت عسل و زنبور عسل در کشور ۵ درصد سامان یابد تا پس از پنج سال به ۲۵ درصد بهبود تولید دست یابیم.

 

تاکید بر بسترسازی برای توسعه زنجیره‌های تولید

 

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه کشاورزی نیز در این مراسم گفت: صنعت زنبورداری می‌تواند در تولید ناخالص داخلی  توسعه در بخش کشاورزی نقش پررنگی ایفا کند.

عوض علیزاده مقدم در همین حال بر فراهم‌سازی بستر برای توسعه زنجیرههای تولید، تولیدات دانش‌بنیان و توسعه کشاورزی قراردادی در حوزه زنبورداری تاکید کرد.

وی افزود: صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور، سرمایهگذاری در تولید محصولات دانش‌بنیان، کشاورزی قراردادی و رویکرد توسعه مشارکتی را در دستور کار خود قرار داده است‌‌.

علیزاده‌مقدم تصریح کرد: این صندوق از تولید عسل تا محصولات جانبی آن همچون محصولات بهداشتی، آرایشی و دارویی پشتیبانی و با این اقدام ارزش افزوده ایجاد می‌کند.

  • گروه خبری : اخبار روز,اخبار تایپی
  • کد خبر : 199526
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید