• 1404/06/15 - 14:07
  • - تعداد بازدید: 67
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ناوگان هوایی کارگو راه‌اندازی می‌شود

مدیرعامل موسسه جهاد استقلال گفت: توسعه شرکت هواپیمایی سمپاش برای راه‌اندازی ناوگان کارگو در دستور کار این موسسه قرار دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایانا، مسعود نمازی، در جلسه شورای معاونین وزارت جهاد کشاورزی که روز شنبه- 15 شهریور ماه- با حضور رئیس‌جمهور در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، گزارشی از عملکرد این موسسه و تحولات راهبردی اخیر در حوزه تأمین کالاهای اساسی ارائه داد و با اشاره به نقش موسسه جهاد استقلال در تحقق امنیت غذایی کشور، بر آغاز همکاری‌های بین‌المللی جدید با محوریت حذف واسطه‌ها، تأمین مستقیم کالا و عبور از مبادلات دلاری تاکید کرد.

مدیرعامل موسسه جهاد استقلال گفت: در دی‌ماه ۱۴۰۳، در پی مذاکرات سطح عالی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، تفاهم‌نامه‌ای راهبردی میان رؤسای جمهور دو کشور به امضا رسید که در ماده ۲۴ آن، توسعه تجارت کشاورزی به عنوان محور اصلی همکاری‌ها ثبت شده است؛ به دنبال این توافق، موسسه جهاد استقلال از طرف ایران و هلدینگ دیمیترا از طرف روسیه به عنوان یکی از ۱۰ شرکت برتر جهان در حوزه صادرات غلات، با ظرفیت صادرات سالانه ۱۸ میلیون تن نهاده معرفی شدند.

وی توضیح داد: روسیه متعهد شد کالاهایی نظیر گندم، جو، ذرت، کنجاله و روغن آفتابگردان را بدون واسطه و با شرایط پرداخت ریالی و روبلی از طریق ال‌سی و یوزانس به ایران تأمین کند و برای تضمین اجرای پروژه، ضمانت‌نامه‌ای به ارزش ۳۰ میلیون دلار از طرف روس‌ها اخذ شده است. در همین مسیر، شرکت جهاد سبز از زیرمجموعه‌های موسسه جهاد استقلال به دیمیترا واگذار شد تا مأموریت تأمین کالاهای اساسی را ادامه دهد.

نمازی خاطرنشان کرد: نخستین محموله پایلوت شامل روغن و جو، همین هفته از طریق ال‌سی روبل-ریال وارد کشور خواهد شد که این اقدام، آغاز عملیاتی شدن توافق راهبردی ایران و روسیه در حوزه تأمین کالاهای اساسی است.

وی به مصوبه هیئت دولت که بر اساس آن، وزارت جهاد کشاورزی موظف شده تا سقف سه میلیون تن کالاهای اساسی را سالانه از طریق شرکت‌های روسی و چینی عضو بریکس و شانگهای وارد کند اشاره کرد و افزود: پس از نهایی شدن توافق، وزیر جهاد کشاورزی ایران به روسیه سفر کرد و با وزیر کشاورزی و رئیس بانک VTB دیدار داشت. این توافق‌نامه راهبردی به امضای مدیران عامل موسسه جهاد استقلال و هلدینگ دیمیترا رسیده و به زودی وارد مرحله اجرا خواهد شد.

نمازی با اشاره به صفر شدن دیون انباشته‌شده وزارتخانه در بانک‌های خارجی گفت: طی سال گذشته، بالغ بر ۶۰۰ میلیون دلار بدهی در هارد بانک و زراعت بانک ترکیه با همکاری بانک کشاورزی تسویه شده است. همچنین پرداخت معوقات ماده ۲۳ و ارائه خدمات به پرسنل وزارتخانه اجرایی شده و دو پرونده مهم و پیچیده شامل برنج‌های ۱۱۲۱ و گوشت‌های وارداتی پاکستانی نیز تعیین تکلیف شده‌اند.

وی با بیان اینکه طی یک سال گذشته، بیش از یک و نیم میلیون تن کالای اساسی توسط جهاد استقلال وارد کشور شده و این موسسه به عنوان بازوی فعال وزارت جهاد کشاورزی در تأمین نیازهای راهبردی کشور ایفای نقش کرده است افزود: همچنین توسعه شرکت هواپیمایی سمپاش برای راه‌اندازی ناوگان کارگو در دستور کار قرار گرفته و مذاکرات برای خرید یک بیمارستان جدید برای وزارتخانه نیز در حال انجام است.

مدیر عامل موسسه جهاد استقلال گفت: در حوزه بازاررسانی، توسعه جدی فروشگاه‌های جاهد بازار در دستور کار قرار دارد و هدف‌گذاری شده تا در نیمه دوم سال جاری، ۱۰ فروشگاه جدید در استانها افتتاح شود.

وی همچنین بر حضور فعال موسسه جهاد استقلال در رویدادهای بین‌المللی در کشورهای قزاقستان، ترکیه، تانزانیا، قطر، پاکستان و دیگر کشورها تاکید کرد.

  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 211637
سیامک نفری
خبرنگار

سیامک نفری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید