• 1405/02/05 - 18:09
  • - تعداد بازدید: 57
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برآورد 101.6 ریال بازده اقتصادی به ازای هر یک ریال سرمایه‌گذاری در پژوهش

موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اعلام کرد: هر یک ریال سرمایه‌گذاری در پژوهش، به طور میانگین معادل 101.6 ریال بازده اقتصادی برای کشور به همراه داشته است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: اثربخشی اقتصادی فعالیت‌های پژوهشی این مؤسسه نشان می‌دهد این بازدهی بیانگر توجیه‌پذیری بالای سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیقات دیم می‌باشد.

 

جعفر جعفرزاده افزود: 134 پروژه تحقیقاتی به‌نژادی و به‌زراعی در محصولات زراعی غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی و علوفه توسط موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور تاکنون اجرا شده است.

 

وی درهمین حال بر اهمیت تعامل علمی با بخش اجرا در راستای گسترش مزارع الگویی برای نفوذ یافته‌های تحقیقاتی در دیم‌زارهای کشور تأکید کرد.

 

معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور درباره جبران تاخیر رشد گندم دیم در اوایل بهار اظهار داشت: در مزارعی که گندم دیم با تاخیر رشد مواجه است، می‌توان با انجام محلول‌پاشی تغذیه‌ای به تقویت رشد گیاه کمک کرد.

 

وی ادامه داد: براساس توصیه متخصصان، محلول‌پاشی ترکیب اوره با غلظت ۲ درصد و سولفات روی با غلظت ۳ در هزار، در مرحله تکمیل پنجه‌زنی تا تشکیل دو گره، ضروری و بسیار موثر است.

 

جعفرزاده گفت: برای هر هکتار، مقدار ۱۰ کیلوگرم اوره و یک و نیم کیلوگرم سولفات روی باید به طور کامل در آب حل شده و به مخزن ۴۰۰ تا ۵۰۰ لیتری دستگاه سمپاش اضافه شود.

 

وی اذعان داشت: اثربخشی این محلول‌پاشی تنها زمانی حاصل می‌شود که خاک در ناحیه ریشه دارای رطوبت کافی، یعنی حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد ظرفیت زراعی باشد، بنابراین پیش از انجام محلول‌پاشی، اطمینان کشاورزان از وجود رطوبت مناسب در خاک اهمیت زیادی دارد.

  • گروه خبری : اخبار روز,اخبار تایپی
  • کد خبر : 259655
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید