• 1402/11/18 - 14:09
  • - تعداد بازدید: 11
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

صادرات 100 هزار تن تخم‌مرغ/ بازار گوشت مرغ ساماندهی می‌شود

معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال جاری با سیاست‌های این وزارتخانه 100 هزار تن تخم‌مرغ به خارج از کشور صادر شد و این برنامه در بخش طیور نیز در حال اجرا است.
 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، ابراهیم حسن‌نژاد در مراسم تجلیل از فعالان بخش کشاورزی استان کردستان که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، ساماندهی زنجیره تولید طیور را از اولویت‌های این وزارتخانه برشمرد و افزود: بازار گوشت سفید در کشور نوسان‌هایی داشت که ما درصدد ساماندهی زنجیره‌های تولید طیور در کشور هستیم.

وی از تولید بیش از 2 میلیون و 500 هزار تن گوشت طیور در کشور خبر داد و اظهار داشت: یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی اقدام به تولید گوشت سفید در سطحی بالاتر از نیاز کشور، در راستای ذخیره‌سازی و صادرات است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: سیاست مذکور در بخش تولید تخم‌مرغ اجرایی شد که موفقیت آمیز هم بود، به گونه‌ای که امسال با تولید یک میلیون و 300 هزار تن از این محصول توانستیم 100 هزار تن از آن را به خارج از کشور صادر کنیم.

حسن‌نژاد با اشاره به این که در بخش گوشت قرمز با مشکلاتی مواجه هستیم که نیاز به تلاش بیشتری در این حوزه داریم، گفت: بخش زیادی از مشکلات مربوط به تولید گوشت قرمز کشور به انجام اقدامات ناسازگار با توسعه روستایی برمی‌گردد.

وی ادامه داد: تغییر کالبد روستایی و شیوه گله‌داری یکی از عوامل موثر در کاهش تولید گوشت قرمز در کشور است.

معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: منطقه سارال کردستان و حوزه سیروان برای تولید گوشت قرمز حرف برای گفتن دارد که جهاد کشاورزی از دامداری روستایی در این منطقه و سایر مناطق حمایت جدی می کند.

وی ادامه داد: خانه روستایی فقط محل سکونت نبوده بلکه محل تولید هم هست و باید به این مسبر برگردیم تا شاهد بهبود تولید به ویژه در زمینه گوشت قرمز باشیم.

کردستان دارای ظرفیت و استعداد فراوانی در بخش کشاورزی است

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی که خود یک دهه ریاست سازمان جهاد کشاورزی کردستان را هم برعهده داشت، گفت: تغییرات و تلاش‌های زیادی توسط مدیران و کشاورزان در بخش کشاورزی استان شاهد هستیم که منجر به تحولات و پیشرفت های قابل توجهی در این بخش شده است.

وی با بیان این که استان کردستان از ویژگی‌های منحصر بفرد و حوزه‌های آبریز مهمی همچون سیروان برخوردار است، افزود: کردستان در بالاترین حوزه کرخه یکی از حوزه‌های استراتژیک کشور قرار گرفته است.

وی بیان کرد: امروز اگر این استان در رتبه‌های بالای تولید گندم کشور قرار گرفته بخشی از آن به دلیل بارش‌های مناسب است لذا کشت دیم در این منطقه نه تنها محدودیت نیست بلکه فرصت و امکان پیشرفت است.

افزایش 600 هزار تنی محصولات کشاورزی در استان کردستانی

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این مراسم اظهار کرد: در سال جاری میزان تولید محصولات کشاورزی استان از 2 میلیون و 900 هزار تن به سه میلیون و 500 هزار تن افزایش یافت.

پیمان اسکندری با اشاره به افزایش 600 هزار تنی تولیدات کشاورزی استان، افزود: یک میلیون و 300 هزار تن گندم امسال در استان تولید که بیش از یک میلیون و 100 هزار تن آن به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد.

وی با اشاره به اینکه میزان ظرفیت سردخانه‌ای استان هم از 35 هزار تن به 96 هزار تن رسیده است، اضافه کرد: سطح گلخانه های استان هم به 65 هکتار افزایش پیدا کرده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: یکی از پروژه‌های کشاورزی استان تبدیل اراضی دیم به آبی است که در دومین سفر رئیس جمهور به استان در آبان امسال 2 هزار و 700 هکتار از اراضی پایاب سد گاران به بهره برداری رسید.

وی ادامه داد: سال گذشته هم 500 هکتار از اراضی پایاب سد گاوشان آبی شد و امسال هم در دهه فجر هزار و 500 هکتار پایاب سد قشلاق افتتاح می‌شود. همچنین دو پروژه بزرگ در حوزه شیلات شامل فاز دو دیوزناو و پرورش ماهی آلوت بانه تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

اسکندری گفت: با وجود مشکلات ناشی از تحریم‌ها و حذف ارز ترجیحی و همه محدودیت‌ها و موانع کشاورزان کردستانی پای سفره مردم ایستادند و نه تنها تولید در این بخش کاهش نیافت بلکه افزایش هم پیدا کرده است.

 
  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 35698
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی