• 1403/07/11 - 14:36
  • - تعداد بازدید: 131
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برآورد 46 هزار میلیارد تومان اعتبار برای تحقق ضریب نفوذ 70 درصدی بیمه کشاورزی/ آغاز بیمه عوامل تولید و زنجیره ارزش در سال زراعی جاری

 

معاون صندوق بیمه کشاورزی برآورد کرد: پوشش تدریجی بیمهای کل زیربخشهای زراعت، دام، طیور، آبزیان و باغات در سال نخست برنامه هفتم توسعه، نیازمند نزدیک به 46 هزار میلیارد تومان اعتبار است که از این میزان حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان سهم دولت می‌باشد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، قدرت ا... نوری در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: این بدین معنا است که مجموع اعتبار فعلی صندوق بیمه کشاورزی باید حدود 4.5 برابر افزایش یابد.

وی اظهار داشت: با تخصیص و تامین این 46 هزار میلیارد تومان اعتبار می‌توان میانگین ضریب نفوذ 30 درصدی بیمه در تمام زیربخش‌های کشاورزی را به حدود 70 درصد در سال زراعی جاری رساند.

نوری گفت: اکنون هیات مدیره و مدیریت از طریق مراجع ذی‌ربط در حال رایزنی برای تخصیص این اعتبار به صندوق بیمه کشاورزی هستند.

وی درباره برنامه‌ها و سیاستهای صندوق بیمه کشاورزی در سال زراعی جاری تصریح کرد: برای تشویق و سوق دادن دامداران به سمت بیمه فراگیر در سال زراعی جاری، بیمهای را طراحی کرده‌ایم با حق بیمه حدود ۱۷ هزار تومان برای هر راس دام سبک و با پرداخت غرامت 14 میلیون و 400 هزار تومان که معادل 80 درصد ارزش دام در مقابل بیماری‌های واگیردار و قرنطینهای زیر پوشش بیمه است.

معاون امور بیمهای صندوق بیمه کشاورزی ادامه داد: در قالب این بیمه جدید، در صورت خسارت وارده، 80 درصد ارزش دام معادل ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به دامداران، غرامت پرداخت می‌شود.

وی در همین حال اذعان داشت: در بیمهنامه پایه و جامع، پرداخت غرامت در مورد دام‌های خسارت دیده؛ در برابر عوامل بیماری‌های مشترک مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور، بیماری‌های واگیردار و همچنین عوامل قهری و طبیعی صورت می‌گیرد.

نوری اجرای بیمه اجباری در مورد محصولات زراعی شامل گندم، دانه‌های روغنی، حبوبات، نیشکر، چغندر قند، ذرت و برنج را از دیگر برنامه‌های صندوق بیمه کشاورزی، براساس بند (3) ماده (33) برنامه هفتم پیشرفت نام برد.

وی ابراز امیدواری کرد؛ با رایزنی‌هایی که این صندوق با وزارت جهادکشاورزی، سازمان برنامه و بودجه و مجلس انجام داده، اجرای بیمه فراگیر در مورد این محصولات در سال زراعی جاری محقق شود.

معاون امور بیمهای صندوق بیمه کشاورزی گفت: امسال علاوه بر افزایش سطوح بیمهای در زیربخش‌ها، تلاش می‌کنیم تعهدات و پرداخت غرامت‌ها در راستای رضایتمندی کشاورزان، مطلوب‌تر شود.

وی اذعان داشت: یکی دیگر از برنامه‌های این صندوق در سال زراعی جاری، انجام بیمه عوامل تولید و زنجیره تولید است که در این حوزه ورود کرده‌ایم.

نوری با اشاره به ماده واحده قانون بیمه کشاورزی مصوب سال 1363 گفت: این ماده واحده، صندوق بیمه کشاورزی را مکلف کرده تمام فعالیتها، خدمات کشاورزی و عوامل تولید در بخش کشاورزی را زیر پوشش قرار دهد.

وی افزود: عوامل تولید در بخش کشاورزی شامل تاسیسات، ابنیه، قنوات، چاه‌ها، انبارها، سیلوها و ماشینهای کشاورزی اعم از کاشت و برداشت و زنجیره ارزش تولید شامل تمام کارخانه‌های تولید خوراکی بخش کشاورزی نظیر کارخانه‌های تولید ماکارونی، رب و بیسکویتسازی و ... می‌شود.

این مسوول اضافه کرد: از مزیتهای این بیمه این است که حق بیمه آن 10 درصد کمتر از سایر بیمههای تجاری است ضمن آن که می‌توان امکان تقسیط و تخفیف در این بیمهها برای حمایت از بخش کشاورزی را لحاظ کرد.

معاون امور بیمه‌ای صندوق بیمه کشاورزی، بیمه متمرکز و یکجای زنجیره ارزش و تمام عوامل موثر در زنجیره تولید را از دیگر مزیتهای این نوع از بیمه دانست.

وی گفت: بیمه عوامل تولید و زنجیره ارزش از سیاستهای اصلی و حمایتی وزارت جهادکشاورزی و این صندوق است.

نوری از آغاز عملیات  پوشش بیمهای تسهیلات و مرهونات بانک کشاورزی در سال زراعی جاری خبر داد و بیان داشت: این بیمه 10 درصد نسبت به بیمههای تجاری ارزان‌تر است و اگر به مرهونات خسارت وارد شود، زیر پوشش بیمهای قرار می‌گیرند.

وی با بیان این که فصل  بیمهگری آغاز شده است، گفت: زمان بیمهگری، یکم مهر ماه هر سال زراعی تا 29 شهریور سال آینده است و تولیدکنندگان می‌توانند به این صندوق بیمه بپیوندند.

  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 184533
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید