• 1404/06/17 - 16:12
  • - تعداد بازدید: 111
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

افزایش تولیدات گلخانه‌ای به ۱۰ میلیون تن در برنامه هفتم‌ پیشرفت

در برنامه هفتم پیشرفت، افزایش 10 میلیون تنی تولیدات گلخانه‌ای کشور هدفگذاری شده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارتخانه امروز دوشنبه در نشست خبری هشتمین نمایشگاه کشاورزی آیفارم با بیان این مطلب افزود: برای دستیابی به این هدف، پنج راهبرد اصلی پیش‌بینی شده است که شامل توسعه واحدهای گلخانه‌ای جدید در مناطق مستعد، افزایش تولیدات صادرات‌محور، تنوع‌بخشی به بازارهای هدف صادراتی، بهبود فضای کسب‌وکار، تسهیل فرآیندهای صدور مجوزها و همچنین جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در این حوزه می‌شود.

 

الهام فتاحی‌فر با بیان این که بخش باغبانی با سهم ۲۰ درصدی از کل تولیدات کشاورزی، جایگاهی ویژه در ارزآوری و توسعه پایدار این بخش دارد، تصریح کرد: بیش از 50 درصد ارزش صادرات کشاورزی به زیربخش باغبانی تعلق دارد و همین موضوع ضرورت سیاست‌گذاری و حمایت‌های هدفمند را دوچندان می‌کند.

 

وی گفت: در حال حاضر حدود ۲۸ هزار هکتار گلخانه در کشور فعال است و در سال گذشته بیش از ۳۷۰ میلیون دلار انواع محصولات گلخانه‌ای به کشورهای مختلف صادر شد.

 

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی افزود: این آمار نشان‌دهنده ظرفیت بالای این بخش برای ارزآوری و ایجاد اشتغال است.

 

فتاحی‌فر، انتقال دانش فنی و فناوری‌های نوین به حوزه گلخانه‌ها را ضروری دانست و تصریح کرد: با توجه به کمبود منابع آبی کشور، توسعه گلخانه‌ها می‌تواند نقش مؤثری در صرفه‌جویی مصرف آب ایفا کند، از این رو نیازمند بروزرسانی مطالعات مکان‌یابی و تدوین الگوی کشت متناسب با شرایط اقلیمی و منابع آب و انرژی هستیم تا نقشه راه توسعه گلخانه‌ها بر پایه واقعیات کشور تدوین شود.

 

وی همچنین به اهمیت نمایشگاه‌های کشاورزی اشاره و اذعان کرد: نمایشگاه‌های تخصصی کشاورزی فرصت ارزشمندی برای ایجاد ارتباط میان حلقه‌های مختلف زنجیره تولید محصولات گلخانه‌ای هستند.

 

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی ادامه داد: این رویدادها می‌تواند به هم‌افزایی میان تولیدکنندگان، سازندگان تجهیزات، تشکل‌های بخش خصوصی و بهره‌برداران کمک کنند و در نهایت موجب شکوفایی بیشتر این صنعت در سال‌های آینده شوند.

 

  • گروه خبری : اخبار روز,اخبار تایپی
  • کد خبر : 211860
فرحناز هاشمی خبرنگار
خبرنگار

فرحناز هاشمی خبرنگار

تصاویر