وزیر جهاد کشاورزی:
کشاورزی روستاپایه و خرد در کنار زنجیرهها راهبرد وزارت جهادکشاورزی است

کشاورزی روستاپایه و خرد در کنار زنجیرهها، راهبرد وزارت جهادکشاورزی است؛ وزیر جهادکشاورزی این سیاست را محور توسعه کشاورزی ایران دانست و از اولویت اجرای آن در دولت چهاردهم خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی در نخستین سفر استانی خود به خراسان رضوی، در آیین افتتاح پروژه کشاورزی و دامپروری 50 هزار راسی دام سبک شهرستان چناران در جمع مسوولان، تولیدکنندگان، فعالان و تشکلهای بخش کشاورزی، هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان خدمت و شهدای جهاد کشاورز ی را گرامی داشت.
وی با بیان این که وزارت جهاد کشاورزی دو وظیفه عمده تنظیم بازار محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی را پیگیری میکند، گفت: تنظیم بازار محصولات کشاورزی به دلیل ارتباط آن با سفره مردم، یک موضوع محوری است. برای این منظور باید نظارت بر واردات مواد اولیه و تولید بر اساس موقعیت جغرافیایی انجام شود تا مردم به راحتی بتوانند به مواد غذایی مورد نیاز دسترسی داشته باشند.
وی افزود: ما علاوه بر تامین نیاز فعلی مردم، باید بحث امنیت غذایی برای نسلهای آینده را نیز مد نظر قرار داده و کمک کنیم تا توسعه کشاورزی در مسیر اصلاح نژاد، اصلاح نباتات، رسیدن به ارقام، واریتهها، نژادها و لاینهای جدید و ... تسریع یابد.
وزیر جهاد کشاورزی امنیت غذایی را مهمترین مولفه در تامین امنیت کشور اعلام کرد و افزود: رسالت اصلی ما در بخش کشاورزی، تامین و تضمین امنیت غذایی برای امروز، فردا و آینده کشور است.
به گفته وی، دانشبنیان شدن، توسعه عمودی و افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی با توجه به منابع محدود آب و خاک ضروری است و با علم، دانش و فناوری میتوانیم بهرهوری را ارتقا دهیم، یعنی تولید در واحد سطح را افزایش داده و در کنار آن مصرف آب را کاهش دهیم.
نوری بر افزایش کیفیت دام در واحدهای دامی تاکید کرد و گفت: در این راستا لازم است بر اصلاح نژاد و تغذیه دام کار شود تا با بکارگیری فن و دانش جدید، دام باکیفیت تولید و تکثیر یابد.
وی بر رفع مشکلات واحد دامپروری چناران در حد مقدور، قول مساعد داد و گفت: افتتاح واحد دامپروری چناران از اقدامات اساسی و ارزشمند کشور در حوزه تولیدات دامی است که علاوه بر تولید دام باکیفیت، سایر دامداران و بهرهبرداران میتوانند این دامها را استفاده و دام باکیفیت را تکثیر دهند.
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش تکریم ارباب رجوع را وظیفه دینی، ملی و اخلاقی دانست و گفت: بیشتر مراجعان ما بهرهبرداران، کشاورزان، تولید کنندگان و سرمایهگذاران بخش کشاورزی هستند و ما علاوه بر وظیفه دینی، ملی و اخلاقی، وظیفه سازمانی داریم که در خدمت آنان باشیم.
وی بر حمایت از سرمایهگذاران بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود: واحدهای بزرگ دامی و زنجیرههای تولید باید راهاندازی و حمایت شوند و در کنار آن کوچکترین واحدهای دامی در روستاها نیز باید دیده شوند، زیرا بخشی وسیعی از تولیدات ما در واحدهای دامی کوچک و با چندین میلیون بهرهبردار انجام میشود.
نوری با تاکید بر خوداتکایی مردمی، کشاورز_محور بودن را از برنامههای مهم وزارت اعلام و تصریح کرد: ما موظف به توسعه روستایی هستیم تا علاوه بر بهبود معیشت مردم، از تولیدکنندگان حمایت کنیم. باید حرف کشاورزان، دامداران و تولید کنندگان را بشنویم و در این راستا آماده همکاری با تشکلهای بخش کشاورزی هستیم تا با واگذاری امور (واردات نهادهها، صادرات محصولات، تنظیم بازار، تولید، انتقال دانش و ...) به تشکلها از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
به گفته وی، ما مدافع تولید کنندگان هستیم؛ ابتدا باید تولید صورت گیرد تا تنظیم بازار داشته باشیم، به این خاطر ضمن توجه به بازار، در حمایت از تولید غفلت نخواهیم کرد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که اقتصادی کردن فعالیتها، افزایش درآمد بهرهبرداران و فعالان بخش کشاورزی را به طور جدی دنبال خواهیم کرد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی در جهت حمایت از سرمایهگذاران برق خورشیدی، برای اختصاص زمین، آماده همکاری است.
نوری با بیان این که مطالبات گندمکاران در دست پیگیری است و طی روزهای آتی عملیاتی و پرداخت خواهد شد، گفت: گندمکارانی که تا پایان مرداد ماه محصول تحویل دادهاند تا قبل از پایان شهریور ماه تسویه میشوند.
وی در خصوص اعلام قیمت گندم نیز گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، در هفته آتی در صورت طی مراحل، قیمت را اعلام میشود، تعیین و اعلام قیمت شیر برای حمایت از دامداران، مورد نظر است.
نوری بر اهمیت توسعه شیوههای نوین آبیاری تاکید کرد و گفت: این موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری است و ما مکلف به انجام آن هستیم که باید در جهت ترویج این موضوع و اهمیت آن اطلاعرسانی صورت گیرد.
وی به موضوع کمبود برق و سوخت ماشینآلات کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: با وزرای نیرو و نفت در این خصوص تعاملاتی صورت گرفته تا هماهنگیها به صورت محلی، شهرستانی و استانی انجام، نیازها دقیق و واقعی بررسی و مشکلات پیش روی کشاورزان مرتفع شود.
وزیر جهادکشاورزی با بیان این که وفاق ملی نیاز امروز کشور ما است و باید وفاق، انسجام و اتحاد ملی که برآیند توسعه، پیشرفت و آبادانی کشور است، در بخش کشاورزی بکار گیریم، گفت: با وفاق درون دولت و تعاملات بینبخشی میتوانیم بسیاری از مشکلات که نیاز به اعتبار ندارند را حل و فصل کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: باید منابع لازم را تدارک ببینیم تا به خوداتکایی مطمئن در حوزه امنیت غذایی برسیم.
نظر دهید