کاهش هزینه خوراک دام و طیور با ضایعات کشاورزی
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: با فرآوری و تبدیل و استفاده مجدد از محصولات جانبی، پسمانده ها و ضایعات کشاورزی در بخش خوراک دام و طیور و آبزیان، می توان هزینه های خوراک را کاهش داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، محمد گلشنی با اشاره به برگزاری پنجمین کارگروه تخصصی بهبود و ارتقاء بهره وری تغذیه دام، طیور و آبزیان استان گیلان که با ارائه و بررسی طرح پژوهشی تولید محصول فرعی غلات تقطیری همراه بود، اظهار کرد: سالانه ۵۰۰ هزار تن انواع خوراک دام و طیور و آبزیان در استان گیلان تولید می شود.
وی خودکفایی در تولید خوراک دام و طیور را از دستاوردهای مهمی دانست که با استفاده از یافته ها و فناوری های نوین دنیا حاصل خواهد شد و تصریح کرد: این امر از اهداف اصلی تشکیل کارگروه تخصصی بهبود و ارتقاء بهره وری تغذیه دام، طیور و آبزیان استان است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: با فرآوری و تبدیل و استفاده مجدد از محصولات جانبی، پسمانده ها و ضایعات کشاورزی در بخش خوراک دام و طیور و آبزیان ضمن استفاده بهینه از این محصولات می توان هزینه های خوراک را که بیش از ۶۰ درصد از هزینه های دامداری ها و مرغداری ها را تشکیل می دهد، کاهش داد.
گلشنی توجه به بازدهی خوراک در این زمینه را نیز حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: باید در این زمینه کارهای تحقیقی بیشتری از جمله استفاده از غلات تخمیری و تولید کنسانتره خوراک دام و طیور و مکمل های گیاهی و... صورت پذیرد.
وی توجه به افزایش درآمد پایدار در بخش های مرتبط با کشاورزی را از دیگر اهداف تشکیل کارگروه تخصصی بهبود و ارتقاء بهره وری تغذیه دام، طیور و آبزیان دانست و اظهار امیدواری کرد که بتوان با حمایت های دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در جهت ارتقاء بهره وری خوراک دام و طیور، گامی مفید و موثر برداشت.