افزایش بیش از 6 برابری تولیدات کشاورزی کرمانشاه نسبت به پیش از انقلاب
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه گفت: تولیدات کشاورزی استان کرمانشاه نسبت به پیش از انقلاب بیش از 6 برابر شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، نوربخش حاتمی در گزارشی دستاوردهای کشاورزی کرمانشاه پس از گذشت چهل و دو سال از پیروزی
انقلاب را برشمرد و گفت: در سال 1357 میزان
تولیدات زراعی کرمانشاه 670
هزار تن بود که این رقم در حال حاضر به بیش از چهار میلیون و 528 هزار تن رسیده و رشدی 7 برابری داشته است.
وی میزان کل تولیدات
کشاورزی استان کرمانشاه را طی سال 99 بیش
از پنج میلیون و 78
هزار تن اعلام کرد و افزود: مجموع تولیدات کشاورزی کرمانشاه پیش از انقلاب 800 هزار تن بوده و پس از انقلاب شاهد رشد
بیش از 6 برابری کل
تولیدات کشاورزی در استان بوده ایم.
حاتمی درخصوص
دیگر محصولات
تولیدی کرمانشاه گفت:
میزان تولید گندم استان در سال 1357حدود
270
هزار تن بوده درحالی که در سال زراعی گذشته 870 هزار تن گندم در استان تولیدشده و در اوایل انقلاب میزان
تولید محصول جو 78
هزار تن بوده که طی سال 99
به 318
هزار تن افزایشیافته است.
وی در ادامه
به توفیقات بخش زراعت در تولید حبوبات پرداخت و افزود: در حال حاضر یکسوم نخود
کشور در استان کرمانشاه تولید میشود و رتبه نخست کشوری در تولید نخود از آن
کرمانشاه است ،همچنین استان کرمانشاه طی سال 99 در تولید گندم رتبه پنجم کشور ،در تولید جو رتبه اول،در
تولید ذرت دانه ای رتبه دوم،در تولید چغندر قند رتبه سوم، در تولید کلزا رتبه ششم
و در تولید آفتابگردان آجیلی حائز رتبه دوم کشور است.
حاتمی سطح باغات
استان کرمانشاه را در سال 57
حدود 15 هزار هکتار و
در حال حاضر بیش از 41
هزار هکتار عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: تولید محصولاتی همچون زعفران که در سالهای
گذشته تقریباً وجود نداشته هماکنون نه تنها با زیر کشت رفتن بیش از 422 هکتار کشت زعفران توسعهیافته، بلکه
فرآوری زعفران و فعالیت 5
برند و توسعه صنایع تبدیلی آن نیز در سطح استان گسترشیافته است.
وی افزود: تولیدات
باغی استان کرمانشاه در سال 1357 حدود پنج هزار تن بود، و در حال
حاضر در استان سالانه 380
هزار تن تولید باغی داریم.
این مسئول به تولیدات
گلخانه ای قبل و بعد انقلاب اشاره داشت و خاطرنشان کرد: سطح گلخانههای کرمانشاه در
سال 57 محدود به گُل
تزئینی بود و امروز 43
هکتار اراضی تحت پوشش فعال محصولات گلخانه در کرمانشاه وجود دارد.
حاتمی سپس به
توفیقات بخش مکانیزاسیون پرداخت و تصریح نمود: ضریب مکانیزاسیون کرمانشاه در سال 1357 را 27 صدم اسب بخار و در حال حاضر به 1.87 اسب بخار عنوان کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در
ادامه به تولیدات دامی قبل و بعد انقلاب پرداخت و گفت: میزان کل تولیدات دامی
استان کرمانشاه در سال 1357، 129 هزار تن و امروزه سالانه بیش از 550 هزار تن انواع محصولات دامی در استان
کرمانشاه تولید میشود.
وی افزود: تولید
گوشت قرمز در سال 57
تنها 12 هزار و 500تن بوده و امروز سالانه 45 هزار تن
گوشت قرمز در استان تولید می شود.
این مسئول ادامه داد:
قبل از پیروزی انقلاب سالانه 15
هزار تن گوشت مرغ در استان کرمانشاه تولید میو این رقم در حال حاضر 85 هزار تن است که رشد پنج برابری داشته
است.
رئیس سازمان
جهاد کشاورزی کرمانشاه با اشاره به تولید 500 تنی عسل در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی در
استان کرمانشاه افزود: تولید عسل استان در حال حاضر بیش از 6 هزار و 500 تن است.
رشد قابل توجه
صنایع تبدیلی
رئیس سازمان
جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: در سال 1357 صنایع تبدیلی تکمیلی خیلی کمی در بخش کشاورزی داشتیم
ولی پس از گذشت 42
سال از انقلاب مجموع ظرفیت واحدهای فرآوری بخش کشاورزی استان در حال حاضر بیش از 5 میلیون تن است و این میزان برابر کل
تولیدات سالانه بخش کشاورزی استان است.
رشد بیش از 47 برابری تولید آبزیان
حاتمی سپس با
اشاره به پیشرفتهای خوب صورت گرفته در استان در حوزه تولیدات شیلاتی اظهار داشت:
سال 1357 میزان کل تولیدات شیلاتی استان
کرمانشاه حدود 500 تن بوده که این میزان در حال
حاضر بیش
از 23 هزار و 500 هزار تن رسیده است.
این مسئول با بیان اینکه
استان کرمانشاه در حال حاضر رتبه اول تولید ماهیان گرمابی بین استانهای غیرساحلی کشور را دارد،
گفت: همچنین در زمینه تولید ماهیان سردابی رتبه پنجم بین استانهای غیرساحلی را داریم.
وی از اجرای
پروژههای پرورش ماهی در قفس به عنوان یک کار نو و در راستای پروژه های اقتصاد
مقاومتی یاد کرد و از در دست توسعه بودن واحدهای پرورش ماهی در قفس در استان خبر
داد.