نجات دریاچه ارومیه با به کار گیری توان مهندسی و مدیریت صحیح آب
دکترمحمد شریفی مقدم :
نجات دریاچه ارومیه با به کار گیری توان مهندسی و مدیریت صحیح آب
دکتر محمد شریفی مقدم با اشاره به تشکیل کارگروه نجات بخشی دریاچه ارومیه گفت: باید با بکار گیری توان مهندسی و مدیریت صحیح آب در بخش کشاورزی در راستای جلوگیری از خشکی این دریاچه اقدام کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی کردستان، مولف و مجری برنامه ملی ترویج کشاورزی پایدار در کشور اظهارکرد: نباید اجازه داده شود دریاچه ارومیه سرنوشت دریاچه های پریشان و هامون را پیدا کند.
شریفی مقدم تاکید کرد: اجرای این طرح به عنوان فاز اول در منطقه عملیاتی حوزه آبریز سیمینه رود و زرینه رود آغاز شده است این منطقه مساحتی برابر با 17 هزارو پانصد و سی و شش کیلومتر مربع بوده، که قسمت اعظم آن در آذربایجان غربی و قسمت های کوچکی در آذربایجان شرقی و کردستان دارد .
وی؛ شاهین دژ، میاندوآب، تکاب، سقز و بوکان را به عنوان محدوده اولویت دار عنوان کرد و اظهار داشت: اولین تفاوت این منطقه عدم نگاه مرزی است که در این برنامه با اهداف و ماموریت برنامه ترویج در دریاچه ارومیه می تواند باکاهش 40 درصدی مصرف آب در کشاورزی مهم و تاثیرگذار باشدکه بر این اساس ورود به جوامع محلی، اعتماد سازی و جلب مشارکت کشاورزان برای پذیرش راهکار و ایفای نقش داوطلبانه، عامل مهم کاهش 40 درصدی آب مصرفی کشاورزی باشد.
مولف و مجری برنامه ملی ترویج کشاورزی پایدار در ادامه گفت: از مجموعه راهکارهای عنوان شده می توان به کارگیری امکانات و ابزار (تکنولوژی ) مدیریت درون شبکه مزرعه با بهرمندی از فرایند های اتصال و استقرار و استفاده از شیوه های نوین کشاورزی و مشارکت بهره برادری اقداماتی اساسی در این راستا انجام داد .
شریفی مقدم حضور مستمر کشاورزان در مراحل عنوان شده و مدیریت یکپارچه را عامل مهم اجرای این طرح عنوان کرد و افزود:همه راهکارها و موارد عنوان شده بدون مشارکت جدی کشاورز میسر نمی باشد که امید است با اجرای این طرح درراستای نجات بخشی دریاچه پردرد و غصه ارومیه اقدامی اساسی انجام شود تا دیگر شاهد تداعی خاطره تلخ خشکی دریاچه ارومیه وتداعی کابوس دریاچه پریشان ها و هامون ها در ایران نباشیم .
گروه خبری : گره مجوزدهی زیرپورتال اصلی,استان کردستان,اخبار سازمانها