• 1403/04/31 - 05:36
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تولید سالانه بالغ بر۱۱۴ هزار تن محصولات باغی در کردستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: افزون بر ۱۱۴ هزار تن تولیدات باغی در بهار و اوایل تابستان امسال در کردستان تولید و روانه بازار، صنایع تبدیلی و تکمیلی شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان  مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: کشاورزی یکی از مهمترین بخش‌های اقتصادی استان را تشکیل داده به گونه ای که ۱۸ درصد تولید ناخالص داخلی و ۳۰ درصد اشتغال استان مربوط به این بخش است.

زاهد حاجی‌میرزایی افزود: در بین زیربخش های کشاورزی استان، حوزه باغی از لحاظ درآمد و اشتغال یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین زیربخش هاست.
وی ادامه داد: ۵۶ هزار و ۵۵۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان به باغات اختصاص پیدا کرده است و سالانه ۴۷۰ هزار تن انواع محصولات باغی در این منطقه تولید و روانه بازار و یا واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی می شود.
عمده محصولات باغبانی که در فصل بهار و اوایل تابستان در استان کردستان برداشت می‌شود، شامل توت فرنگی، آلبالو، گیلاس، زردآلو، توت درختی و همچنین گل محمدی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: ۷۰ هزار تن توت فرنگی، ۱۲ هزار تن آلبالو، ۱۳ هزار تن گیلاس، ۱۷ هزار تن زردآلو، هزار و ۷۰۰ تن توت درختی و هزار و ۱۰۰ تن گل محمدی از باغات استان در سال جاری برداشت شده است.

خاجی میرزایی گفت :اصل مزیت نسبی بر این تاکید دارد که یک منطقه نسبت به مناطق دیگر در تولید یک یا چند محصول دارای توانایی بیشتری است؛ بنابراین همواره توصیه شده که برنامه‌ریزان بخش کشاورزی این مهم را در نظر داشته باشند.

وی تصریح کرد : زمانیکه منطقه‌ای مزیت نسبی در تولید یک یا چند محصول بیشتری داشته باشد توان رقابت بالاتری را هم در بازارهای داخلی و هم خارجی خواهد داشت.

حاجی میرزایی از کردستان به عنوان یکی  یکی از مناطق مستعد کشور در بخش کشاورزی نام برد و تصریح کرد : این مهم منجر به اختصاص   یک میلیون و ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی این استان به محصولات زراعی و ۵۶ هزار و ۵۵۷ هکتار آن هم به باغات شده است . 


وی ادامه داد: در بین تولیدات باغی، محصولاتی که بیشترین مزیت نسبی را در این استان دارند شامل توت فرنگی، گردو و انگور دیم است که از لحاظ تولید این سه محصول به ترتیب دارای رتبه‌های اول و دوم است.
فصل برداشت محصولات باغی در کردستان از اواسط اردیبهشت ماه و با برداشت توت فرنگی آغاز می شود و تا پاییز و برداشت انگور و گردو ادامه دارد.


تولید سالانه ۴۷۰ هزار تن محصولات باغی در استان

حاجی میرزایی با اشاره به اینکه کردستان رتبه نخست سطح و تولید توت فرنگی در کشور را دارد، افزود: استان از لحاظ تولید محصولات هسته دار شامل گیلاس، آلبالو و گوجه نیز دارای رتبه هفتم در سطح کشور است.
وی بیشترین میزان رشد محصولات باغی در سال جاری نسبت به سال گذشته را مربوط به گل محمدی خواند و بیان کرد: با توجه به استقبال گسترده جامعه کشاورزان در سال‌های اخیر و توسعه بیش از پیش محصول گل محمدی امسال شاهد بیشترین میزان رشد در تولید آن نسبت به محصولات دیگر هستیم.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در بیشتر محصولاتی که طی فصل بهار و اوایل تابستان برداشت شده به غیر از توت فرنگی امسال افزایش رشد را شاهد بودایم.
حاجی‌میرزایی کمترین میزان رشد و بیشترین افت تولید در محصولات باغی استان را مربوط به توت فرنگی خواند و گفت: به دلیل بارندگی های شدید و نابهنگام و بارش تگرگ در فصل بهار و همزمان با فصل گلدهی مزارع توت فرنگی، در چین نخست برداشت این محصول خسارت بیش از پنج هزار تن اتفاق افتاد.
وی یادآور شد: کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان همواره پیشنهاد کرده اند در راستای کاهش خسارت به محصولات کشاورزی به ویژه توت فرنگی اقدام به ایجاد تونل های پلاستیکی در این مزارع کنند.
در مقوله بیشترین و کمترین میزان رشد تولید محصولات باغی عوامل متعددی هم چون تفاوت در فصل گلدهی گونه‌های مختلف باغی و حساسیت درختان به بروز اختلاف دمایی، بروز عوامل قهری شامل بارندگی، تگرگ و سرمای دیررس بهاره دخیل است.
همچنین میزان تولید تابع مستقیمی از سطح زیر کشت و توسعه باغات سالانه انواع محصولات باغی است و باتوجه به پتانسیل اراضی باغی استان از لحاظ نوع خاک، اقلیم منطقه و میزان آب در دسترس، استقبال کشاورزان به برخی گونه ها متغیر است.

  • گروه خبری : استان كردستان
  • کد خبر : 179940
کلمات کلیدی
روژان صالحی
خبرنگار

روژان صالحی