• 1402/12/21 - 14:34
  • - تعداد بازدید: 10
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برنامه ریزی و پشتیبانی موجب رفع مشکل مرغ در کردستان شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: برنامه ریزی و پشتیبانی موجب رفع مشکل مرغ در کردستان شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل ازروابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه مشکلات و چالش‌های تولید و عرضه مرغ همواره به صورت کشوری پدیدار می‌شود، گفت: این استان حدود 2.5 برابر محصول مورد نیاز خود را تولید و به سایر استان‌های کشور و گاهی به کشورهای همسایه صادر می‌کند.
محمدفرید سپری افزود: امسال پس از بروز چالش‌های مختلف در تولید این محصول بدلیل شیوع ویروس کرونا و همچنین عدم توازن توزیع نهاده‌های دامی به علت مشکلات ارزی، برای مدت اندکی در ابتدای سال (فروردین ماه) و ماه آذر توازن عرضه و تقاضا به هم برخورد.
وی اضافه کرد: این مساله موجب کاهش قیمت مرغ در ابتدای سال و ارزان شدن تا 40 درصد و گران تر شدن در نیمه اول آذر تا 60 تا 70 درصد نسبت به اواخر ماه آبان شد.
سپری یادآور شد: از همان ابتدای سال جهاد کشاورزی سیاست‌های حمایتی خود را با خرید توافقی گوشت مرغ برای پشتیبانی از تولیدکنندگان آغاز کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی تاکید کرد: در آذر ماه نیز به علت گرانی این فرآورده به منظور حمایت از مصرف کنندگان اقدام به توزیع گوشت منجمد مرغ در نقاط مختلف شهر کرده و اکنون با حمایت دستگاه‌های نظارتی و قضایی مشکلی در تهیه، تامین و توزیع این محصول در استان وجود ندارد.
وی گفت: در این مدت سعی شد با همکاری و پشتیبانی دستگاه‌های مختلف از جمله دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نه تنها مانع از افزایش قیمت شویم بلکه آن را نیز تا حد قابل قبولی کاهش دهیم.
سپری مهمترین علت گرانی مرغ در ابتدای آذر را کاهش 16 درصدی جوجه ریزی در کشور طی ماه مهر به علت کمبود عرضه نهادهای دام اعلام کرد و یادآور شد: جهاد کشاورزی کردستان سعی داشته به منظور حمایت از مرغداران بین 50 تا 60 درصد نهادهای مورد نیاز مرغداری‌ها را به صورت یارانه‌ای تامین کند.
وی افزود: همچنین به منظور تامین تخم مرغ مورد نیاز بازار استان با اتحادیه کشوری هماهنگی شده تا نیاز روزانه کردستان از مرکز تامین به مراکز عرضه حمل شود که در نتیجه این اقدام موفق شدیم طی یک هفته علاوه بر ممانعت از افزایش قیمت، نرخ فروش آن را به میزان قبل از رشد برگردانیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: اکنون نیز سعی داریم با تداوم تامین بخشی از نهادهای مورد نیاز مرغداری‌های به صورت یارانه از افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ حداقل تا پایان امسال جلوگیری کنیم.
سپری تاکید کرد: اختلاف قیمت این محصولات با استان‌های همجوار که عمدتا وارد کننده این فرآورده هستند از چالش‌های کنترل قیمت در این استان بوده که در حال رایزنی با مسوولان این استان‌ها برای مشارکت بیشتر در راستای کنترل قیمت‌ها هستیم.
  • گروه خبری : استان کردستان
  • کد خبر : 111967
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر