• 1403/12/15 - 12:51
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چهارمحال‌وبختیاری، قلب تپنده زنجیره تولید ماهیان سردآبی

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، گفت: قطب تولید ماهیان سردآبی کشور، حالا در زنجیره ارزش این صنعت نیز پیشگام شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی وبه نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری،حسین برزگر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه بیش از ۱۰ هزار نفر در زنجیره شیلات استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم فعال هستند،

وی،اظهارکرد:: در این استان ۹ مرکز تولید تخم چشم زرده، ۴۲ مرکز تکثیر و همچنین ۲۵ کارخانه تولید خوراک آبزیان با ظرفیت تولید سالانه بیش از ۴۰۰ هزار تن فعال است.

وی با اشاره به اینکه چهارمحال‌وبختیاری پایتخت تولید خوراک آبزیان در کشور است، می‌افزاید: در حوزه پرورش ماهیان سردآبی هم‌اکنون ۴۷۰ مزرعه در استان فعال است و سالانه بیش از ۳۶ هزار تن ماهی به بازار مصرف عرضه می‌کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری عنوان می‌کند: در سال‌جاری ۶۰۰ تن ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمانی به صورت پرورش در قفس در سد کارون ۴ تولید و روانه بازار شد.

برزگر اضافه می‌کند: در حال حاضر ۱۱ واحد فرآوری ماهی با ظرفیت اسمی ۳۶ هزار تن در چهارمحال‌وبختیاری وجود دارد و همچنین یک واحد تولید غذای نیمه‌آماده آبزیان با پیشرفت ۳۰ درصدی در حال ساخت است.

وی ادامه می‌دهد: بر اساس تحقیقات مرکز شیلات ایران ۲۵ نوع فرآورده و غذای نیمه‌آماده از ماهی تولید می‌شود که تا یکی دو سال گذشته در کشور ما به غیر از کنسرو عمدتاً تولیدی نداشتیم و الان یک سالی است که به صورت محدود ناگت تولید می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری بیان می‌کند: برای اینکه تلاطم قیمت را در بازار ماهی کم کنیم، نیاز است کارخانجات فرآوری در این حوزه افزایش پیدا کند و چهارمحال‌وبختیاری به عنوان یک استان پیشرو و پایلوت در حوزه تولید ماهی زنجیر ارزش این محصول را شروع کرد و امروز این صنعت به عنوان یکی از موفق‌ترین زنجیره‌های ارزش در کشور مطرح است.

صادرات ۱۲ هزار تن ماهی قزل آلا چهارمحال‌وبختیاری به خارج از کشور

نامدار ملک‌پور، مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری نیز با بیان اینکه از ابتدای سال‌جاری تا کنون ۱۲ هزار تن ماهی از این استان به خارج از کشور صادر شده است، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: تا پایان آبان سال‌جاری ۲۴ هزار تن خوراک آبزیان صادر کرده‌ایم.

وی می‌افزاید: روسیه، آذربایجان، عراق، ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس مقصد اصلی محصولات آبزیان چهارمحال‌وبختیاری است.

مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری ادامه می‌دهد: هزینه گمرکی بالا، شیطنت کشورهای رقیب و تحریم‌های جهانی از عمده‌ترین موانع صادرات محصولات آبزیان استان است.

  • گروه خبری : استان چهار محال و بختیاری
  • کد خبر : 194512
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری  چهارمحال و بختیاری
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری چهارمحال و بختیاری