غلظت نیترات سیب زمینی تولیدی در چهارمحال و بختیاری پایین تر از حد استاندارد است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: نتیجه نمونه برداری های انجام شده از سال 1399 تاکنون نشان می دهد میزان غلظت نیترات باقیمانده در سیب زمینی تولیدی در استان کمتر از حد استاندارد است.

بیک بکان افزود: این استان همواره در تولید محصولات سالم پیشتاز بوده است بصورتی که در نمونه گیری های کشوری در سالجاری از یک هزار و 688 نمونه شامل 791 نمونه سیب زمینی، 397 نمونه پیاز، 321 خیار و 179 نمونه هندوانه انجام گرفت که بر اساس آن میزان غلظت نیترات در این محصولات رصد شد و نتایج نشان داده که غلظت نیترات در 100 درصد نمونه های دریافتی محصول سیب زمینی استان پایین تر از حد مجاز استاندارد ملی ایران است.
وی تصریح کرد: تمامی اراضی زیر کشت سیب زمینی مجهز به سیستمهای آبیاری نوین است و در سالجاری چهار هزار و 500 هکتار از راضی استان زیر کشت سیبزمینی رفت.
به گزارش ایرنا، نیترات در گیاهان به طور طبیعی در ساقه، و برگ ذخیره میشود و در صورتی که کود نیترات در زمان مناسب استفاده شود نیترات بیش از حد استاندارد در غده گیاه تجمع پیدا نمیکند و عواملی مانند محیط، دوره نوری، حرارت، شدت نور، مقدار آب محیط و مقدار آب محیط، مقدار و نوع کود مصرفی بر میزان تجمع نیترات در گیاهان اثرگذار است.