• 1401/12/07 - 11:52
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

غلظت نیترات سیب زمینی تولیدی در چهارمحال و بختیاری پایین تر از حد استاندارد است

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: نتیجه نمونه برداری های انجام شده از سال 1399 تاکنون نشان می دهد میزان غلظت نیترات باقیمانده در سیب زمینی تولیدی در استان کمتر از حد استاندارد است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری،سیروس بیک بکان، گفت: از سال 99 تا سال‌جاری 41 مورد نمونه برداری از سیب زمینی تولیدی از استان انجام گرفته شد که بر اساس آن غلظت باقیمانده نیترات در این محصول بر اساس روش استاندارد بین المللی iso 6635 آنالیز شد و نتایج نشان داده که غلظت نیترات در 100 درصد نمونه های دریافتی پایین تر از حد مجاز استاندارد ملی ایران است.
 بیک بکان افزود: این استان همواره در تولید محصولات سالم پیشتاز بوده است بصورتی که در نمونه گیری های کشوری در سال‌جاری از یک هزار و 688 نمونه شامل 791 نمونه سیب زمینی، 397 نمونه پیاز، 321 خیار و 179 نمونه هندوانه انجام گرفت که بر اساس آن میزان غلظت نیترات در این محصولات رصد شد و نتایج نشان داده که غلظت نیترات در 100 درصد نمونه های دریافتی محصول سیب زمینی استان پایین تر از حد مجاز استاندارد ملی ایران است.

وی تصریح کرد: تمامی اراضی زیر کشت سیب زمینی مجهز به سیستم‌های آبیاری نوین است و در سال‌جاری چهار هزار و 500 هکتار از راضی استان زیر کشت سیب‌زمینی رفت.
به گزارش ایرنا، نیترات در گیاهان به طور طبیعی در ساقه، و برگ ذخیره می‌شود و در صورتی که کود نیترات در زمان مناسب استفاده شود نیترات بیش از حد استاندارد در غده گیاه تجمع پیدا نمی‌کند و عواملی مانند محیط، دوره نوری، حرارت، شدت نور، مقدار آب محیط و مقدار آب محیط، مقدار و نوع کود مصرفی بر میزان تجمع نیترات در گیاهان اثرگذار است.
  • گروه خبری : استان چهار محال و بختیاری
  • کد خبر : 27641
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی