• 1403/09/21 - 12:48
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

زعفران چهارمحال و بختیاری محصولی با کیفیت جهانی

کشت زعفران در استان چهارمحال و بختیاری به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب و نیاز کم این گیاه به آب، به یک محصول با کیفیت جهانی تبدیل شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی وبه نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری، یزدان احمدزاده مجری کشت گیاهان دارویی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: ۲۶۰ هکتار از اراضی این استان به کشت زعفران اختصاص یافته است که پیش‌بینی می‌شود از این میزان حدود دو تن برداشت داشته باشیم.

وی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر یکی از سیاست‌های وزارتخانه جهاد کشاورزی کشت گیاهان کم‌آب‌بر است و در این راستا امسال حدود ۱۵ تن پیاز زعفران بین کشاورزان توزیع شد.

مجری کشت گیاهان دارویی چهارمحال و بختیاری افزود: با توجه به اینکه امسال سطح زیر کشت افزایش یافته، میزان برداشت نیز بیشتر شده، اما میانگین استان بین هفت تا هشت کیلوگرم در هکتار است.

احمدزاده عنوان داشت: یکی از عوامل مدیریتی که کشاورزان زعفران‌کار باید مدنظر قرار دهند این است که صبح قبل از طلوع آفتاب برداشت را انجام دهند، چراکه آفتاب باعث پژمردگی و کاهش خواص زعفران می‌شود.

وی تاکید کرد: زعفران کشت شده در این استان با توجه به نوع اقلیم، آب و هوا و ارتفاع از سطح دریا، عیار بالاتری دارد و به تبع آن از طعم و رنگ بهتری هم برخوردار است.

مجری کشت گیاهان دارویی چهارمحال و بختیاری عنوان داشت: برداشت در این استان دستی صورت می‌گیرد و در بحث مکانیزاسیون هنوز عقب هستیم بنابراین باید هم در برداشت و هم بعد از آن در بحث فرآوری اقدامات مربوط به مکانیزاسیون انجام شود.

احمدزاده گفت: لازم است تسهیلاتی از خط اعتباری مکانیزاسیون در اختیار کشاورزان قرار گیرد تا این مشکل رفع شود.

قابل ذکر است، کشت زعفران در استان چهارمحال و بختیاری به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب و نیاز کم این گیاه به آب، یک فرصت اقتصادی مهم برای کشاورزان منطقه محسوب می‌شود.

این گیاه با مقاومت به خشکی و کم‌آبی، می‌تواند در اراضی کم‌بازده نیز عملکرد خوبی داشته باشد و به عنوان یک محصول با ارزش افزوده بالا، نقش مهمی در بهبود معیشت و اقتصاد روستاییان ایفا کند.

با توجه به مزایای اقتصادی و زیست‌محیطی کشت زعفران، توسعه و ترویج این کشت می‌تواند به افزایش تولید و درآمد کشاورزان کمک کند و در عین حال، به حفظ منابع آبی و خاکی منطقه نیز کمک نماید.

بنابراین، با مدیریت و برنامه‌ریزی مناسب، کشت زعفران می‌تواند به عنوان یک راهکار پایدار و سودآور در چهارمحال و بختیاری مورد توجه قرار گیرد.

  • گروه خبری : استان چهار محال و بختیاری
  • کد خبر : 189857
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری  چهارمحال و بختیاری
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری چهارمحال و بختیاری