• 1404/01/25 - 10:56
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری: هوشمندانه چالش خشکسالی رابه فرصت تبدیل کنیم

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری،در نشست ستاد گیاهپزشکی در جمع مدیران وکارشناسان سازمان جهاد کشاورزی ومدیریت حفظ نباتات استان،گفت: خشکسالی و کم آبی چالش هایی هستند جوامع کشاورزی با آن مواجهند. با تغییرات اقلیمی و افزایش جمعیت، ضرورت مدیریت منابع آبی بیش تر از قبل احساس می شود در این شرایط، باید به دنبال راهکارهایی باشیم که با کمترین میزان آب، بیش ترین بهره وری را داشته باشیم.

00:00
00:00
دانلود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی وبه نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری، حسین برزگر،بیان کرد: در استان بیش از 40 درصد اشتغال و اقتصاد آن وابسته به بخش کشاورزی است، وبخش کشاورزی ،با توجه به تامین امنیت غذایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است وهم اکنون که با خشکسالی شدیدی روبرو هستیم علی رغم اقدامات انجام شده در خصوص مصرف بهینه آب وافزایش بهره وری همچنان تغییر سیاست‌های کشت در استان بسیار ضروری است در حال حاضر ما باید به ترویج و حمایت کشتی بپردازیم که به آب کمتری نیاز داشته باشد و آبیاری تحت فشار توسعه پیدا کند.
 برزگر،تاکید کرد :برنامه ریزی وایجاد تعادل بین کشت حبوبات،علوفه،غلات ونباتات صنعتی و... باید برقرار شود ومدیران وکارشناسان باید برنامه ریزی وپیگیری و رایزنی با بهره برداران را آغاز کنند ونباید زمان را از دست بدهیم. وی ،ادامه داد: کارشناسان و بهر ه برداران باید با همکاری یکدیگر با مدیریت عوامل خسارت زا ،تغذیه مناسب ،مدیریت مواد آلی خاک، حذف وجایگزنی ،مدیریت کف باغات ،ایجاد سایه بانها در باغات و کاهش ضایعات چالش خشکسالی را به فرصت تبدیل کنند و با وجود منابع آبی کم ، بهره وری را افزایش دهند. وی،ادامه داد: استفاده از بذور اصلاح شده به منظور افزایش تولید در واحد سطح، جلوگیری از برداشت بی‌رویه از منابع آب‌های زیرزمینی واصلاح روشهای آبیاری، آموزش کشاورزان، استفاده بهینه از نیروی انسانی و متخصصان از جمله مواردی است که با پرداختن به آن می توان در این برهه از زمان بسیاری از مشکلات را از پیش روی کشاورزان استان برداشت. 
 
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان، به مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها دستور داد تا با هماهنگی مسئولین شهرستانی در اسرع وقت نسبت به مکان یابی ، طراحی و مدیریت ایستگاههای انتقال پسماندهای ویژه گیاهی و فضولات دامی اقدام نمایند.

بنابراین اگر امروز از خشکسالی به‌عنوان یک بلای طبیعی و بحرانی خانمان‌برانداز یاد می‌شود، بیشتر از آنکه مقصر چنین وضعیتی را در آسمان‌ها جسته ، باید این پرسش را از خود باز تکرار کنیم که چرا حضور، استمرار و غلبه‌ خشکسالی در هیچ‌یک از ممالک 200‌گانه کره‌‌زمین، به‌عنوان شاخصی برای تعیین فقیر یا غنی‌بودن کشورها به شمار نمی‌رود؟ به زبانی ساده‌تر، هستند کشورهای بسیار ثروتمندی که همواره با رخداد خشکسالی در سامانه اقلیمی خود روبه‌رو بوده‌اند و هستند کشورهای فقیری که اصولاً از تلاطم اقلیمی چندانی برخوردار نبوده و هرگز دچار خشکسالی‌های پرشمار و خسارت‌بار نشده‌اند. واقعیت پیش گفته نشان می‌دهد: آنچه خطرناک است، خشکسالی نیست؛ بلکه نگاه منفعل و تسلیم‌وار به آن است؛ نگاهی که اغلب صبر می‌کند تا خشکسالی رخ دهد، آنگاه برایش اتاق‌های بحران تشکیل دهد. درصورتی که باید برمبنای مدیریت خطرپذیری حرکت کرده و براساس رویکردهای غیرسازه‌ای بکوشیم تا چیدمان توسعه کشور، متاثر از نیازهای بوم‌شناختی و ملاحظات بنیادین مبتنی بر آمایش سرزمین تعریف شود. در آن صورت می‌توان مطمئن بود که هرگز هیچ تنش آب و هوایی نخواهد توانست همچون بلایی آسمانی زیرساخت‌های توسعه‌ مملکت را با رکود و جراحتی ژرف مواجه سازد.

  • گروه خبری : استان چهار محال و بختیاری
  • کد خبر : 196681
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری  چهارمحال و بختیاری
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری چهارمحال و بختیاری