خسارت برف به 40 دامداری در چهارمحال و بختیاری
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری: بارش برف در استان طی روزهای اخیر به 40 واحد دامداری،2 واحد گلخانه، 4 واحد مرغداری و 2 واحد شیلات خسارت زد که مجموع خسارات جمعبندی و به مدیریت بحران استان اعلام میشود.

به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، حسین برزگر با بیان اینکه در زنجیره خدماترسانی مشکل نداریم، گفت: با توجه به شرایط خاص در کوهرنگ در بارشهای اخیر 2 دستگاه لودر از جهاد کشاورزی به منطقه اعزام شده تا ورودی مرغداریها، دامداریها و نانواییها را برفروبی کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: در این بارشها 40 واحد دامداری،2 واحد گلخانه، 4 واحد مرغداری و 2 واحد شیلات دچار آسیب شدهاند که مجموع خسارات جمعبندی و به مدیریت بحران استان اعلام میشود.
وی به ذخایر استانی مرغ اشاره کرد و ادامه داد: شب گذشته بعد از 3 روز تعطیلی بیش از 60 هزار قطعه مرغ کشتار شد و 156 تن مرغ زنده و 113 تن مرغ گرم برای امروز تحویل بازار و توزیع آن از صبح آغاز شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: مصرف معمول استان به صورت روزانه 60 تا 70 تن مرغ است که با کشتارهای انجام شده نیاز 2 روزه استان مرتفع شده و با مراقبتهای لازم نیاز روزهای آتی نیز تامین میشود.
ذخیره مرغ منجمد در استان بیش از 500 تن است
وی ادامه داد: ذخیره مرغ منجمد در استان بیش از 500 تن است، همچنین ذخیره گوشت منجمد در وضعیت خوبی است و تا کنون بیش از 230 تن توزیع شده و برای توزیع گوشت قرمز منجمد تا پایان سال نگرانی نداریم.
برزگر با اشاره به اینکه تداوم زنجیره خدمات در عرضه نان تا امروز وقفهای نداشته، بیان داشت: توزیع آرد برای اسفند ماه آغاز شده و تا کنون حدود یکهزار تن آرد حمل و توزیع شده است و بیش از 300 واحد از 800 واحد نانوایی سهم خود را خریداری کردهاند.
ذخیره گندم تا اردیبهشتماه کافی است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه ذخایر گندم تا اردیبهشت ماه سال 1402 پاسخگو است، گفت: گندم مورد نیاز کارخانههای آرد حمل و توزیع شده است، همچنین ذخایر جو در استان 2 هزار 500 تن، سویا 8 هزار تن و نهاده دامی بیش از 10 هزار تن است.
محدودیت در تامین کود شیمیایی برای کشاورزی نداریم
وی به توزیع کودهای شیمیایی اشاره کرد و گفت: سهمیه کود شیمیایی استان 26 هزار تن است که تاکنون 22 هزار و 500 تن معادل 86 درصد آن جذب و موجودی انبارهای استان بیش از 4 هزار تن است، همچنین سه هزار تن سهمیه جدید به استان اختصاص داده شده است و محدودیت در تامین کود شیمیایی برای کشاورزی نداریم.
برزگر ادامه داد: سهمیه کود فسفاته استان نیز 5 هزار 271 تن است که تاکنون بیش از 4 هزار و 287 آن معادل 81 درصد جذب شده و موجودی انبارهای استان بیش از 454 تن است.
وی در پایان گفت: سهمیه کود پتاسه استان 2 هزار و 777 تن است که تاکنون یکهزار و 382 تن آن معادل 50 درصد حمل و توزیع شده و در انبارها نیز بیش از 800 تن ذخیره شده است اما استقبال کشاورزان از این کود به خاطر قیمت بالای آن کم است.