جلوگیری از خُرد شدن اراضی در کمیسیون کشاورزی مجلس در دست پیگیری است
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مهمترین مسالهای که کمیسیون کشاورزی به دنبال حل این مساله است جلوگیری از خُرد شدن زمینهای کشاورزی است که در قانون امنیت غذایی گنجانده شد و کشاورزان با عنوان شرکتهای سهامی زراعی زمینها را یک پارچه و بعد اقدام به کشت و کار کنند.

اعظمی ساردویی ادامه داد: نتیجه این بازدیدها در هفتههای پیش رو با حضور وزیر جهاد کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
این نماینده مجلس اظهار داشت: قیمت کنونی محصول سیب زمینی با توجه به هزینه کشت به هیچ وجه برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست، هر چند میزان عملکرد سیب زمینی در چهارمحال و بختیاری به 50 تن در هکتار میرسد اما قیمت کنونی این محصول با توجه به قیمت اجاره زمین، قیمت نهادههای کشاورزی و هزینه کشت بالا است که کشت این محصول برای کشاورز به صرفه نیست.
به گفته عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، قیمت بالای کشت محصول سیبزمینی باعث شده که درآمد و هزینه کشاورز سربه سر شود و همین امر موجب میشود در سالهای آتی کشاورز یا اقدام به کشت نکند و یا میزان کشت را کاهش دهد که این امر امنیت غذایی را به خطر میاندازد.
وی ادامه داد: تولید سیب زمینی بذری در بام ایران به دلیل ارتفاع بالا از سطح دریا، سالم بودن زمین و وجود کمترین ناقل بیماریهای ویروسی؛ سالم و از کمترین آلودگی برخوردار است.
اعظمی ساردویی گفت: همچنین این استان به دلیل داشتن کشاورزان و کارشناسان زبده و حرفهای محصول سیب زمینی را با هدف بذری تولید و به سراسر کشور ارسال میکنند.
وی افزود: در زمان حاضر 30 تا 35 درصد سیب زمینی بذری در چهارمحال و بختیاری تولید میشود با توجه به شرایط مطلوب کشت این محصول در استان از نظر اقلیمی و محیطی انتظار میرود سطح کشت سیبزمینی در بام ایران افزایش یابد.
کشاورزان چهارمحال و بختیاری پیشرو در استفاده از سردخانه
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همچنین در بازدید از سردخانه محصولات کشاورزی بلداجی شهرستان بروجن گفت: کشاورزان چهارمحال و بختیاری در استفاده از سردخانه برای نگهداری محصولات کشاورزی خود در کشور پیشرو هستند.
اعظمی ساردویی اظهار داشت: این استان 18 واحد سردخانه با ظرفیت یکصد هزار تن برای نگهداری محصول سیب زمینی دارد که براساس برنامهریزی انجام شده قرار است این ظرفیت به 250 هزار تن افزایش یابد.
وی افزود: کشاورزان چهارمحال و بختیاری به این نتیجه رسیدهاند بهترین مکان برای نگهداری سیب زمینی بذری و خوراکی سردخانه است درحالی که برخی استانهای سردسیر و گرمسیر با وجود تولید محصول خوب اما هنوز اهمیت احداث سردخانه را درک نکردهاند.