ایجاد صنایع تبدیلی در استان چهارمحال وبختیاری نیازمند ورود سرمایهگذار است
سیروس بیک بکان، معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری،با اشاره به اینکه سطح زیر کشت سیب زمینی حدود ۵۴۰۰ هکتار است، اظهار کرد: پیش بینی تولید حدود ۲۵۰ هزار تن بود که همین میزان محقق شد و بخشی از محصول به کشورهای حوزه خلیج فارس، افغانستان، عراق و روسیه صادر و بخشی به سایر استانها فرستاده شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی وبه نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان،بیک بکان گفت: چهارمحال و بختیاری از جمله استانهای تولیدکننده بذر است که حدود ۳۰ درصد سیبزمینی تولیدی به عنوان سیبزمینی بذری مورد استفاده قرار میگیرد و به برخی استانها نیز ارسال میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: یکی از محاسن استان، وجود ظرفیتهای سردخانهای خوب است، به طوری که بیش از ۱۵۰ هزار تن ظرفیت سردخانهای استاندارد دارد، یعنی سیب زمینی با بهترین شرایط نگهداری میشود، گرچه اکنون حدود ۱۵۰ هزار تن سیب زمینی خوراکی و بذری در انبارها موجود بوده که تقریباً ۱۰۰ هزار تن آن خوراکی و مابقی بذری است.
بیکبکان گفت: تلاش میشود از ارقام صنعتی مورد نیاز صنایع تبدیلی استفاده شود، زیرا برای صنایع تبدیلی باید ارقام صنعتی باشد که مورد استفاده قرار گیرند، چه بسا برخی کشاورزان را ترغیب میکنیم که بخشی را سیب زمینی صنعتی کشت کنند که در کنار آن بتوان صنایع تبدیلی ایجاد کرد.
وی گفت: برای ایجاد صنایع تبدیلی لازم است سرمایهگذار ورود کند که ما در بحث تسهیلات کمک خواهیم کرد تا این صنعت در استان راهاندازی شود.
باید در کنار تولید محصولات کشاورزی استان، صنایعی وابسته وجود داشته باشد که از ضایعات جلوگیری شود، یعنی کشاورزی به صرفه باشد نه اینکه کشاورز متحمل ضرر و زیان شود، لذا وجود صنایع تبدیلی علاوه بر کمک به اقتصاد کشاورز، ارزش افزوده بالایی را به لحاظ تولید محصولات دیگر متوجه استان خواهد کرد، استانی که به قطب کشاورزی معروف است چرا نباید بهترین بهرهوری را از محصول کشاورزی داشته باشد، از طرفی ایجاد این صنایع نیازمند ورود سرمایهگذاران است که اگر شرایط برای آنها سهل باشد قطعا راغب به انجام آن خواهند بود.