• 1403/09/04 - 09:14
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اصلاح ونوسازی باغات راهکار ارتقای بهره وری/ اصلاح ونوسازی باغات در بیش از 2 هزار هکتار در استان چهارمحال وبختیاری

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری،از اصلاح ونوسازی باغات در 2 هزار و 300 هکتار در استان از ابتدای سال جاری تاکنون، خبرداد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی وبه نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری، سیروس بیک بکان، گفت: 51 هزار هکتار وسعت باغ‌های چهارمحال و بختیاری است که از این میزان 22 هزار هکتار را بادام، هشت هزار  و هکتار را گردو و 13 هزار   هکتار را سیب، انگور و هلو و مابقی سایر محصولات تشکیل می‌دهد.

وی،با اشاره به اینکه، اصلاح و نوسازی باغات در راستای ارتقای بهره‌وری به منظور افزایش کمی و کیفی تولید در سطح استان  صورت می‌گیرد. افزود: در سال 1403 اصلاح و نوسازی باغات در سطح حدود 2300 هکتار انجام شده و همچنین حذف و جایگزینی باغات در سطح 174 اجرا شد.

وی،بیان کرد:چهارمحال و بختیاری با داشتن شرایط آب‌وهوایی مناسب و منابع طبیعی غنی یکی از مناطق مستعد در بخش کشاورزی و باغداری کشور است و باغات این منطقه به دلیل تنوع محصولات از جمله گردو، بادام، انگور، هلو، سیب و زردآلو از جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد این استان برخوردار است.

بیک بکان ،ادامه داد: با این حال در شرایط کنونی، فرسودگی باغات، کاهش بهره‌وری، وجود آفات و بیماری‌ها و تغییرات اقلیمی، چالش‌های جدی برای بخش باغبانی چهارمحال و بختیاری ایجاد کرده‌ است که اهمیت نوسازی و احیای این باغات را دوچندان می‌کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهای سازمان جهاد کشاورزی استان ،گفت: نوسازی و احیای باغات نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی، افزایش بهره‌وری کشاورزی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه دارد؛ با توجه به اینکه باغات قدیمی بیشتر به دلیل استفاده از روش‌های سنتی و نبود مدیریت مناسب، عملکرد پایین‌تری از ظرفیت واقعی خود دارند، جایگزینی درختان فرسوده با ارقام مقاوم و پربازده می‌تواند تأثیر چشمگیری بر افزایش تولیدات باغی بگذارد.

وی،اظهار کرد: افزایش تولید و بهره‌وری با استفاده از ارقام مقاوم‌تر و پربازده، حفظ منابع آبی با بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری، مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی و تنش‌های محیطی از جمله خشکسالی و یا سرمازدگی، کاهش شیوع آفت‌ها و بیماری‌ها با حذف درختان قدیمی و کاهش رقم‌های مقاوم به بیماری و ایجاد اشتغال پایدار از جمله مزایای احیای باغات است.

بیک بکان  در مورد شناسنامه‌دار کردن باغات اظهار کرد: تاکنون 5609  هکتار شناسنامه‌دار شدند.که بیشترین سطح شناسنامه دار شده در شهرستان سامان بالغ بر 2691 هکتار می باشد

قابل ذکر است، احیای باغات به معنای استفاده از تکنیک‌های مدرن آبیاری، بهبود کیفیت خاک و استفاده از فناوری‌های نوین در مراقبت و نگهداری از درختان است این اقدامات می‌تواند منجر به بهبود کیفیت محصولات و کاهش هزینه‌های تولید شود و در نهایت به رشد اقتصادی منطقه کمک کند این بخشی از سخنان یکی از باغداران چهارمحال وبختیاری است..

 

  • گروه خبری : استان چهار محال و بختیاری
  • کد خبر : 188576
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری  چهارمحال و بختیاری
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری چهارمحال و بختیاری