یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در بیش از 956 هکتار در استان چهارمحال وبختیاری
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان ،ازیکپارچه سازی اراضی در سطح 956 هکتار در سال گذشته وادامه یکپارچه سازی با سرعت بیشتر در سال جاری ،در راستای افزایش عملکرد در سطح، افزایش مبادلات و ارتباطات،افزایش درآمد بهره برداران و بهبود سطح زندگی روستاییان *کاهش هزینه های تولید،گسترش روحیه تعاون و مشارکت در کشاورزان،خبرداد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی وبه نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری، رستم ولی پور،گفت: در سال گذشته 956 هکتار یکپارچه سازی در اراضی روستای شیخ شبان،کریم آباد،ده کهنه، بالد ، شوراب صغیر و قریه چلیچه در سطح استان انجام شد.
ولی پور با اشاره به اینکه، از ابتدای سال جاری تاکنون،449 هکتار پکپارچه سازی در سطح استان انجام شده است افزود: از این میزان 376 هکتار در اراضی روستای هرچگان با 150بهره بردار وکاربری باغ و مجهز به سامانه قطره ای، 68 هکتار در اراضی فرادنبه با 12 بهره بردار و 5 هکتار در مالخلیفه با یک بهره بردار انجام شد.
وی،اظهار کرد: پراکندگی قطعات اراضی کشاورزی سنتی ایران در نظام ارباب و رعیتی و قبل از اصلاحات ارضی به علت عوامل طبیعی اقتصادی اجتماعی و سیاسی به وجود آمد . این پراکندگی ، استفاده از دستاوردهای علمی و فنی و تکنولوژی ، سرمایه گذاری در بخش تحقیقات ، ارتباطات و نهاده های کشاورزی را مشکل وگاهی غیر ممکن می سازد . امروزه پراکندگی قطعات زمین ، مانع اساسی راه پیشرفت و توسعه کشاورزی و جامعه روستایی می باشد.
وی،ادامه داد: یکپارچه سازی اراضی کشاورزی به معنای یکپارچه سازی و یا هماهنگ نمودن کلیه فعالیت های کشاورزی اعم از آماده سازی زمین ، تهیه بذر ، کود ، سم ماشین آلات کشاورزی و نگهداری واستفاده صحیح از انها، مدریت صحیح مزرعه و بازاریابی محصولات کشاورزی است ، به نحوی که بتوان ضمن بالا بردن توان تولید ، نوع کشت و محصولات را مطابق با نیاز های جامعه هدایت نمود.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان، گفت: پراکندگی اراضی باعث می شودکه استفاده از عوامل تولید با دشواری صورت گیرد . نیروی کار که یکی از عوامی تولید در کشاورزی است به علت وجود عارضه پراکندگی زمین ، تضعیف شده و کارایی آن کاهش می یابد . فاصله بیش از حد بین قطعات ، رفت و آمد های مکرر و در نتیجه کاهش انرژِی کشاورزان را به دنبال دارد. همچنین به دلیل آن که عبور و مرور ماشین آلات کشاورزی ازبین قطعات کوچک و پراکنده با دشواری زیادی همراه است کشاورزان ناچارند نهاده های تولید مانند کود، سم وبذر و تولیدات خود را به وسیله چهارپایان جابجا کنند، به این ترتیب مشکلات عدیده ای برای بهره برداران به وجود می آید.