خشک شدن باغات انجیر به دلیل خشکسالی
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی لرستان با اشاره به افزایش سطح زیر کشت برنج در شرایط خشکسالی، گفت: این موضوع در بلند مدت و با توجه به اینکه برداشت انجیر اواسط مرداد ماه آغاز میشود خشک شدن باغات انجیر پلدختر را به دنبال دارد.
به
گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد
کشاورزی لرستان، جواد
صالحیان امروز در گفتوگویی، با اشاره به
تاثیرات خشکسالی بر بخش کشاورزی عنوان کرد: بیشترین تاثیر خشکسالی روی
تولیدات محصولات پاییزه به ویژه گندم و جو دیم است.
وی افزود: در خوشبینانه ترین شرایط برداشت ما از مزارع دیم تنها 150 هزار تن است.
معاون
بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی لرستان گفت: تولید در مزارع دیم نیز به
شدت کاهش پیدا کرده است به طوری که در گذشته برداشت گندم از یک هکتار زمین
دیم 1400 کیلو بوده ابن در حالی است که این رقم امسال به 300 تا 400 کیلو
کاهش پیدا کرده است.
به
گفته صالحیان در خوشبینانه ترین حالت برداشت گندم از 295 هزار هکتار رقمی
بین 50 تا 60 هزار تن است، برداشت جو هم 40 هزار تن است در حالی که ما به
عنوان قطب دوم تولید جو دیم بودهایم.
وی
اما یکی دیگر از چالشهای جدی را کشت محصولات آبدوست از جمله برنج عنوان
کرد و گفت: با وجود محدودیت کشت برنج مصوبه هیات دولت در سال 97 اما
متاسفانه سطح زیر کشت برنج در استان افزایش پیدا کرده است و این در شرایطی
که ما با خشکسالی هستیم یک چالش و آسیب جدی است.
معاون
بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی لرستان تصریح کرد: افزایش سطح زیر کشت
برنج در بلند مدت و با توجه به خشکسالی برای باغاتی که در مسیر رودخانه خرم
رود و کشکان قرار دارند مشکل ایجاد میکند.
صالحیان ادامه داد: خشک شدن باغات انجیر که سالانه 30 هزار تن تولید دارند پیامدهای نامطلوبی به دنبال دارد.
وی
تاکید کرد: اگر اعتبار خرید لوله و تانکر تامین نشود، قطع به یقین ما در
حوزه باغاتی که در مسیر خرم رود و کشکان احداث شدهاند با چالش زیادی مواجه
خواهیم بود.