• 1403/07/18 - 12:22
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری جشنواره صبحانه سالم در مدارس خرم آباد با همکاری جهاد کشاورزی لرستان در روز جهانی تخم مرغ

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: به مناسبت روز جهانی تخم مرغ و به منظور تشویق کودکان به مصرف بیشتر تخم مرغ با همکاری این معاونت جشنواره صبحانه سالم در مدارس استعداد‌های درخشان خرم آباد برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌ رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از جهاد کشاورزی استان لرستان، اسداللهی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به روز جهانی تخم‌ مرغ در هفدهم مهرماه گفت: سرانۀ مصرف تخم‌ مرغ در لرستان به‌ ازای هر یک نفر حدود ۱۱ کیلوگرم یا حدود ۱۷۶ عدد در سال است و حدود ۱۵ عدد کمتر از میانگین کشوری است.

وی افزود: طبق برنامه‌ ریزی انجام‌ شده در صورت تأمین سرمایه در گردش برای واحدهای دارای مرغ تخم‌ گذار پیش‌ بینی می‌ شود که به تولید حدود ۱۸۰۰۰ تن تخم‌ مرغ در سال برسیم.

اسداللهی عنوان کرد به همین مناسبت در اقدام مشترک سازمان جهاد کشاورزی و سازمان آموزش و پرورش استان لرستان جشنواره صبحانه سالم در مدارس استعداد‌ های درخشان خرم آباد برگزار شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان  ادامه داد: سالانه در ایران یک‌ میلیون تن تخم‌ مرغ تولید می‌ شود که از این میزان قریب ۱۵ هزار تن سهم لرستان است.   سرانه مصرف تخم مرغ در ایران قریب ۱۹۰ عدد است، اما در کشور‌ های نظیر چین، ژاپن و اروپا از ۳۰۰ عدد هم‌ گذشته است.
 
تخم‌ مرغ یکی از مغذی‌ ترین و کامل‌ ترین مواد غذایی در دسترس است که به دلیل ارزش غذایی بالا، نقش کلیدی در حفظ سلامت بدن ایفا می‌ کند. این ماده غذایی ساده، غنی از ترکیبات مفید و متنوعی است که برای بدن ضروری هستند.

تخم مرغ منبع بسیار خوبی از پروتئین، ویتامین‌ ها و املاح ضروری برای بدن است. پروتئین آن از سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات، گوشت و حبوبات غنی‌ تر بوده و ارزش غذایی بالایی دارد و دارای همه اسیدآمینه‌ های ضروری برای سلامتی انسان می‌ باشد.

تخم مرغ در گروه گوشت و ماکیان قرار دارد و می‌ توان آن را به طور متناوب به جای گوشت قرمز، ماهی و مرغ استفاده کرد. یک عدد تخم مرغ ۷۲ کیلو کالری انرژی دارد و 12.5  درصد وزن تخم مرغ را پروتئین تشکیل می‌ دهد.


همچنین در نمودار‌ های ارزیابی کیفیت پروتئین موجود در مواد غذایی، همیشه تخم مرغ در بالاترین حد معین (۱۰۰) قرار دارد و بعنوان استاندارد مرجع برای سنجش پروتئین سایر غذا‌ ها استفاده می‌ شود.
 
 
  • گروه خبری : استان لرستان
  • کد خبر : 185016
روابط عمومی جهادکشاورزی لرستان محسن سلاح ورزی
خبرنگار

روابط عمومی جهادکشاورزی لرستان محسن سلاح ورزی

تصاویر