گردهمایی کمباین داران استان قم برگزار شد
گردهمایی کمباین داران استان قم امروز با حضور مدیران ادارات ذیربط و کمباین داران استان در سالن جلسات مرکز آموزش شهید علیمحمدی سازمان جهاد کشاورزی استان قم برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، معاون
بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم در این گردهمایی با اشاره به این
که 28 هزار هکتار سطح زیرکشت غله و کلزا
در قم وجود دارد گفت: پیش بینی می شود بیش از 105 هزار تن گندم و جو و کلزا در قم
برداشت شود.
محمد
علی سلامی اظهار داشت: میزان سطح زیر کشت غله در خصوص جو حدود 18 هزار هکتار است
که پیش بینی می شود بیش از 70 هزار تن تولید
جو داشته باشیم.
وی
ادامه داد: میزان سطح زیر کشت گندم حدود شش هزار و 800 هکتار آبی و 1200 هکتار دیم است که تولید بیش
از 30 هزار تن گندم پیش بینی می شود همچنین در خصوص میزان سطح زیر کشت دو هزار و
100 هکتاری کلزا پیش بینی 4 هزار تن
برداشت را کرد.
معاون
بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه گزارشی از وضعیت کشت
امسال ارائه کرد و گفت: در سال جاری وضعیت مزارع غله به خاطر طغیان آفات و کاهش
نزولات آسمانی نسبت به سال های گذشته مطلوب نیست.
وی
به اهمیت تولید کلزا در استان قم گفت: از 3 سال گذشته این طرح در راستای منویات
رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص اقتصاد مقاومتی به صورت جدی از سوی وزارت کشاورزی
به عنوان یک سیاست دایمی پیگیری می شود که هر سال شاهد افزایش و بهبود سطح کشت آن
در استان هستیم.
سلامی
بیان داشت: بسیاری از مشکلات در حوزه کشت این دانه روغنی حل شده و باعث ترغیب
کشاورزان به این نوع کشت گردیده است.
این
مقام مسئول در سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان داشت: امسال با افزایش سه برابری
اکیپ های ریزش تلاش کردیم تا نظارت دقیقی بر روند برداشت غلات به خصوص کمباین ها
داشته باشیم و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده و تاکید ریاست سازمان و با
همکاری شرکت تعاونی کمباین داران استان، این کنترل به نحو احسن انجام خواهد شد.
وی
ادامه داد: دو مرحله کنترل قبل و بعد از برداشت صورت می گیرد که باید کمباین داران
اقداماتی از جمله معاینه فنی، ضد عفونی، تعمیر و به روز رسانی تجهیزات خویش را
مورد ارزیابی قرار دهند تا دچار مشکل نباشیم ضمن این که بیشتر نگرانی ما در بحث ریزش
از سوی کمباین داران مهاجر است که باید رصد شوند تا با کاهش ریزش، تولید حفظ و
درآمد کشاورزان افزایش یابد.
به
گفته وی 5 درصد از محصولات کشاورزی در برداشت و حمل و نقل در استان قم از بین می
رود که نسبت به میانگین ریزش کشوری بسیار پائین تر است ولی این میزان نیز با رعایت
نکات فنی و کارشناسی قابل کاهش است.