• 1397/06/21 - 11:01
  • - تعداد بازدید: 4
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پرورش ماهی تیلاپیا با هدف توسعه حوزه شیلات در قم

رئیس جهاد کشاورزی قم گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار استخرهای پرورش ماهی تیلاپیا در قم مورد نظر است تا با این کار فرصت تولید و اشتغال در حوزه شیلات توسعه یابد.

به
گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، محمدرضا طلایی افزود: تیلاپیا برای پرورش، محدودیت کیفیت آب ندارد و
به همین دلیل می توان آن را با استفاده از آب کم در محیط کویری قم پرورش داد.



وی
افزود: همچنین این ماهی سطح تولید بالایی دارد و در مقابل بسیاری از بیماری ها
مقاوم است، به همین دلیل می تواند ارزش افزوده اقتصادی مناسبی را برای بهره
برداران ایجاد کند.



طلایی
عنوان کرد: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار استخرهای پرورش ماهی تیلاپیا در
قم مورد نظر است تا با این کار فرصت تولید و اشتغال در حوزه شیلات توسعه یابد.



وی
در خصوص پرورش سایر ماهی های خوراکی نیز بیان کرد: استان قم در بحث پرورش ماهی قزل
آلا و خاویار نیز فعال است و طی سال گذشته بیش از 150 کیلوگرم خاویار صادراتی تولید
و به بازارهای جهانی عرضه شد.



همچنین
2 واحد پرورش ماهیان خاویاری دارای مجوز در قم فعالیت می کند که ظرفیت اسمی این
واحدها در زمینه پرورش گوشت ماهیان خاویاری 22 تن و در زمینه تولید خاویار یک تن
است.



سالانه
بیش از یک هزار تن ماهی قزل آلا در استخرهای پرورش ماهی قم تولید و به بازار عرضه
می شود.



به
طور میانگین در هر واحد پرورش ماهیان خاویاری بین چهار تا هشت فرصت شغلی مستقیم و
10 فرصت شغلی غیر مستقیم ایجاد می شود.



رئیس
سازمان جهاد کشاورزی قم همچنین اضافه کرد: به منظور کاهش وابستگی استخرهای پرورش
ماهی به منابع آبی جدید و افزایش بازده تولید در واحد سطح، سیستم فیلتراسیون فیزیکی
و بیولوژیکی استخرهای ماهی در استان قم طراحی و به کارگیری شده است.



وی
با اشاره به وجود برخی سخنان پیرامون آسیب رساندن ماهی تیلاپیا به طبیعت، ادامه
داد: پرورش این ماهی در قم هیچ گونه آسیبی برای طبیعت ایجاد نمی کند، چراکه روند
تولید آن در استخرهای مخصوص و به صورت کنترل شده صورت می گیرد.



وی
افزود: سیستم آکواپونیک (پرورش توام گیاه و ماهی) با هدف کاهش نیاز به منابع آبی و
مدیریت کارآمد مزارع کشاورزی برای نخستین بار در سطح کشور در استان قم به اجرا
درآمد و توانست ارزش افزوده اقتصادی قابل توجهی را ایجاد کند.



میزان
متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال بیش از 746 هزار تن می باشد که بیش از یک
هزار و 208 تن آن مربوط به شیلات است.



بیشتر
استخرهای پرورش ماهی استان در مناطق روستایی قرار دارد که طبق سرشماری عمومی نفوس
و مسکن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن
مناطق روستایی بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی
می کنند.

  • گروه خبری : استان قم
  • کد خبر : 86081
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر