• 1403/07/24 - 10:11
  • - تعداد بازدید: 12
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هفت هزار تُن پسته در قم تولید می‌شود

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: با وجود تغییرات شدید اقلیمی و گرمای بی‌سابقه در زمان پر کردن مغز محصول پسته در خرداد، تیر و مردادماه میزان تولید محصول خشک پسته امسال حدود هفت هزار تُن پیش بینی می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، علی محمد ملاتقی پیرامون این موضوع بیان‌کرد:‌ بر اساس بررسی‌های انجام شده در منابع و تحقیقات میدانی، کشت پسته در قم سابقه‌ای طولانی دارد و از ارقام معروف پسته در این استان می‌توان به ارقام اکبری، کله قوچی، اوحدی و احمد آقایی اشاره کرد.

وی در خصوص آخرین وضعیت باغات پسته در قم، افزود: با توجه به آخرین رصد صورت گرفته در سال گذشته، سطح زیر کشت پسته در استان قم ۱۴ هزار و ۳۷۳ هکتار برآورد شده که از این میان ۹ هزار و ۳۲۳ هکتار بارور و پنج هزار و ۵۰ هکتار نهال بوده‌است.

وی ادامه داد: از آنجا که تغییر رقم یکی از اهداف مهم پسته کاری در استان به‌شمار می‌آید، رقم اکبری به علت مقاومت خوب در برابر تنش‌های شوری و گرمای هوا، عملیات سرشاخه کاری در راستای تغییر رقم از فندقی به اکبری در حال اجراست.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: برای مثال طی ۲ سال گذشته در بیش از ۱۵۰ هکتار از باغات قم تغییر رقم از رقم فندقی ( پسته اوحدی) به رقم بادامی (اکبری) انجام شده‌است.

  • گروه خبری : استان قم
  • کد خبر : 185513
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قم سید مجتبی موسوی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قم سید مجتبی موسوی