مدیریت مصرف بهینه آب کشاورزی قم در دولت تدبیر و امید
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، محمدرضا طلایی عصر دوشنبه در آیین گرامیداشت روز مهندس در تالار امام جواد (ع) استانداری قم اظهار داشت: علاوه بر مدیریت مصرف آب، تولید محصول نیز حدود 6.4 درصد افزایش یافت بهطوریکه حجم تولید محصولهای کشاورزی در قم در سال 94 حدود 735 هزار تن بود که این رقم در سال جاری به 800 هزار تن رسید.
وی با بیان اینکه ارتقاء رتبه آبی قم در بخش کشاورزی در شرایطی بود که این استان همواره جزو پایینترین رتبههای کشور بوده است، افزود: این موفقیت در وضعیتی حاصل شد که استان با مشکلات حادی از قبیل شیوع آنفولانزای مرغی و سرمازدگی باغها و مزارع مواجه بوده است.
وی با اشاره به اینکه با وجود همه این پیشرفتها اما همچنان میزان عملکرد بعضی از محصولات زراعی و باغی کمتر از رکوردهای کشوری است، افزود: میزان برداشت سالانه انار در ساوه 45 تن است درحالیکه این رقم در بخش جعفرآباد قم 32 تن است.
* بخش جعفرآباد از توابع استان قم با مرکز شهر قم حدود 40 کیلومتر فاصله دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم از سرمایهگذاری و کاهش هزینههای تولید بهعنوان 2 خلأ مهم در بخش کشاورزی استان یادکرد و افزود: این مشکل فقط به دست مهندسان کشاورزی و بر اساس فنّاوریهای نوین و پیشرفته رفع میشود.
وی افزود: هیچ تفاوتی میان بخش جعفرآباد و ساوه به لحاظ کمبودها و مشکلات بخش کشاورزی وجود ندارد، ولی آن چیزی که باعث تولید متفاوت در این 2 شهر شده بهکارگیری دانش و فنّاوری است.
رئیس سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم نیز در این جلسه با اشاره به اینکه مطابق اصل چهل و چهارم قانون اساسی و با هدف واگذاری امور به بخش خصوصی این مجموعه بیشترین ارتباط را با سازمان جهاد کشاورزی استان دارد، افزود: طی 2 سال گذشته بیش از یک هزار و 500 مورد مجوز در بخشهای دام و طیور، شیلات، قارچ خوراکی، کلینیکهای حفظ نباتات و سمپاشی صادر شده است.
عباس خرمی، همچنین برگزاری دورههای کارآموزی برای 2 هزار و 600 تن و صدور 2 هزار گواهی آموزشی و برگزاری همایش بهرهوری آب در کشاورزی با شرکت مسئولان استانی و ملی را جمله اقدامهای نظام مهندسی کشاورزی طی 2 سال گذشته عنوان کرد و افزود: در این مدت برای 400 تن از کشاورزان و بهرهبرداران استان کارگاههای آموزشی درزمینه های مختلف کشاورزی برگزار شده است.
وی همچنین با اشاره به تامین اعتبار خوب انجام شده برای اجرای طرح آب و خاک در استان قم در دولت تدبیر و امید، افزود: در این راستا شرکتهای وابسته به نظام مهندسی کشاورزی ساماندهی و با هماهنگیهای به عمل آمده کار طراحی و اجرای طرح مذکور به این شرکتها واگذار و در 6 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی استان اجرا شد، که افزایش راندمان آبیاری از 40 به 50 درصد از نتایج آن است.
در پایان این آیین، تعدادی از مهندسان کشاورزی استان قم تجلیل شدند. پنجم اسفند ماه سالروز تولد خواجه نصرالدین طوسی یکی از دانشمندان و ریاضی دانان سده هفتم هجری قمری بهعنوان روز مهندس نامگذاری شده است.