ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در قم رو به افزایش است
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در سالجاری با سرمایهگذاری صورت گرفته و اجرای طرح الگوی کشت،ظرفیت تولید بخش کشاورزی در این استان رو به افزایش و درحال حرکت به سمت عرضه افزون بر 900 هزار تُن محصول است.

وی افزود: در همین رابطه امسال حجم گستردهای از اعتبارات دولتی در کنار سرمایهگذاری بخش خصوصی به حوزه کشاورزی استان قم تزریق شد که حاصل آن افتتاح طرحهای متعدد اقتصادی به خصوص در حوزه فرآوری محصولات غذایی است.
وی ادامه داد: تلاش برای رشد تولید محصولات کشاورزی در قم با همکاری تمام بخشهای زراعی، باغی، دامی، شیلات و کشتهای گلخانهای دنبال میشود تا شاهد توازن در عرضه محصولات غذایی مورد نیاز مردم استان باشیم.
ارزش تولیدات بخش کشاورزی قم در سال گذشته 236 هزارو 850 میلیارد ریال بود که به گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان، این رقم در سالجاری با اجرای طرحهای متعدد و سرمایه گذاری انجام شده رشد قابل توجهی پیدا خواهد کرد.
حاجی رضا گفت: وسعت زمینهای زراعی و باغی قم محدود است اما طی سالهای اخیر کشاورزان استان توانستهاند با استفاده از ارقام گیاهی متناسب با آبوهوای قم و همچنین بهرهگیری از روشهای جدید در مراحل کاشت، داشت و برداشت، ظرفیت تولید خود را بدون اضافه کردن زمین افزایش دهند.
104 هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین 64 هزار هکتار به زیر کشت میرود که 42 هزار هکتار آن مزرعه و 22 هزار هکتار آن باغ است.
گفتنیاست به طور کلی هفت درصد ارزش افزوده استان قم متعلق به بخش کشاورزی است که با گسترش سرمایهگذاری و ارتقا ظرفیت تولید، این میزان در حال افزایش است؛ به طور کلی حدود 14 هزار بهرهبردار و 40 هزار نفر نیروی کارگری در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود 50 درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.