ظرفیت بالای کشاورزی با وجود حداقلهای منابع آبی در قم
قم یک استان کویری دارای حداقلهای منابع آبی است، اما در این استان کویری سالانه 805 تن انواع محصولات کشاورزی تولید میشود؛ قم از استانهای پیشرو در حوزه اجرای طرح تغییر الگوی کشت در کشور است و اخیراً هم الگوهای مناسب آبیاری برای بهرهگیری از منابع آبی را اجرا کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در این خصوص گفت:
سالانه در استان قم حدود 30 هزار تُن گندم تولید میشود، این موضوع نشان میدهد که
قم در این بخش حرفهایی برای گفتن دارد کشاورزان قمی با تمام محدودیتها اعم از آب
کم محصولات خود را پرورش میدهند و روانه بازار میکنند.
عباس پورمیدانی افزود: کل اراضی قابل کشت موجود در استان قم حدود 70 هزار هکتار است
که از این مقدار 52 هزار هکتار مخصوص محصولات زراعی مانند، گندم، جو، یونجه و ذرت
است و 18 هزار باقیمانده نیز مربوط محصولات باغی مانند پسته و گیلاس است که البته
هرچند میزان تولید گیلاس رقم قابلتوجهی نیست، ولی از عملکرد مناسبی برخوردار است.
به گفته وی، تولید هشت درصد تخم مرغ کشور
و دو و چهار دهم درصد گوشت قرمز و همچنین پرورش طیور به طور مکانیزه از ظرفیتهای
دیگر این استان کویری است؛ در کنار کشاورزی، جهاد کشاورزی با فراهم کردن زیرساخت
مناسب در ایجاد صنایع تبدیلی و فراوری به توسعه بخش کشاورزی با نگاه اقتصادی اقدام
کرده است.