سطح تولید انواع آبزیان امسال در قم به بیشاز 2 هزار تُن میرسد
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: با توجه به راهبردهای تعیین شده و فعالیتهای درحال اجرا تا پایان سالجاری، بیش از 2هزار تُن انواع آبزیان گرمابی،سردابی، خاویاری، تیلاپیا و بیش از 6 میلیون قطعه ماهیان زینتی در 347 مرکز پرورش ماهی استان تولید میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، سید محمدرضا طاهری
درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: فعالیت پرورش آبزیان در قم همسو با فعالیت
کشاورزی بوده و در استخرهای دومنظوره ذخیره آب کشاورزی انجام میگیرد، به این صورت
که آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات، از استخرهای دومنظوره ذخیره آب
عبور نموده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آن، برای پرورش انواع ماهیان گرمابی،
سردابی، خاویاری، تیلاپیا و ماهیان زینتی استفاده میشود.
وی افزود: فعالیت
پرورش آبزیان و بهخصوص ماهیان خاویاری دارای توجیه و بازده اقتصادی مناسبی است و
در همین رابطه با استفاده روشهای نوین آبزیپروری، گسترش مکانیزاسیون استخرها، مدیریت
بهینه بهداشت، بهرهگیری از سامانههای تصفیه فیزیکی و بیولوژیکی آب، توجه به پرورش
گونههای مناسب با شرایط اقلیمی استان و نصب اینورتر در چاه های کشاورزی، فعالیتهای
مرتبط با تولید آبزیان در استان قابلیت توسعه هرچه بیشتر را دارد.
این مسئول ادامه داد:
همچنین از ابتدای سالجاری تاکنون 70 کیلوگرم خاویار پرورشی نیز در استان قم
استحصال و صادر شدهاست و پیشبینی میشود این رقم تا پایان سال از 100 کیلو
گرم فراتر رود.
طاهری تاکید کرد:
قم دارای 6 مرکز تولید ماهیان خاویاری با ظرفیت پروانه بهرهبرداری 90 تن گوشت و
5.4 تُن خاویار پرورشی است و سال گذشته جایگاه
ششم کشور را در تولید خاویار پرورشی بهدست آورد.
وی بیان داشت: بیشترین
میزان تولید آبزیان استان به ترتیب در شهرستانهای قم، جعفرآباد و کهک انجام میشود
و 359 نفر به صورت مستقیم در این بخش اقتصادی مشغول بهکار هستند.
بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط
تولید بخش کشاورزی این استان در سال 850 هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.