راهاندازی آزمایشگاه مرجع برای تشخیص محصولات ارگانیک در استان قم
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، محمدرضا طلایی گفت: در نظر داریم در عرصه محصولات ارگانیک از یک برند مرجع استفاده کرده و محصولات پسته، سبزی و صیفیجات ارگانیک استان قم را به کشور معرفی کنیم.
وی افزود: با اشاره به اشتغالزایی 945 نفر در عرصه صنایع کشاورزی در سال 96، در بخش کشاورزی یک توقعی را در استان ایجاد کردیم بهگونهای که هر شخصی در پست مدیریتی این عرصه قرار بگیرد باید این مسیر پیشرفت را طی کند و دستاوردهای صنایع کشاورزی استان قم را افزایش دهد.
این مسوول عنوان کرد: با بیان اینکه نزدیک به 65 درصد افزایش اعتبارات استانی را در بخش صنایع کشاورزی داشتیم، در سال 92 اعتبار استانی استان قم چهار میلیارد تومان بوده که توانستیم این عدد را در سال 96 به 9 میلیارد تومان افزایش دهیم، همچنین اعتبارات ملی را نیز از 12 میلیارد تومان به 41 میلیارد تومان افزایش دادیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم مطرح کرد: با اشاره به راهاندازی آزمایشگاه مرجع برای تشخیص محصولات ارگانیک در استان قم، در نظر داریم در عرصه محصولات ارگانیک از یک برند مرجع استفاده کرده و محصولات پسته، سبزی و صیفیجات ارگانیک استان قم را به کشور معرفی کنیم.
وی ادامه داد: با بیان اینکه دو میلیارد و 300 میلیون تومان برای قناتهای استان قم هزینه کردهایم، در استان قم نزدیک به 600 رشته قنات وجود دارد و طی چهار سال گذشته توانستیم 145 رشته از آنها را احیا کنیم و در نظر داریم امسال نزدیک به 170 رشته قنات را احیا کنیم.
طلایی افزود: همچنین 300 هکتار از اراضی کشاورزی را توانستیم تجهیز و در عرصه انتقال آب کشاورزی 141 کیلومتر را لولهگذاری کردیم.
وی یادآور شد: با اشاره به اجرایی شدن 68 طرح ملی و استانی، در عرصه ترویج کشاورزی نیز آموزشهای ترویجی و مهارتی غیررسمی به 30 هزار و 410 نفر داده شد و امسال نیز در نظر داریم 30 صندوق خرد زنان را تشکیل دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم تصریح کرد: با بیان اینکه همه کودهای مصرفی در صنایع کشاورزی بد نیستند و برخی از آنها فواید بسیاری دارند، در ایران میانگین مصرف کود 85 کیلو در هر هکتار است درحالیکه این میانگین در جهان 105 کیلو در هر هکتار است.
وی در پایان از افتتاح 76 پروژه در هفته دولت یادکرد و گفت: همه این پروژهها بهصورت مشارکتی است و برای پروژههای کشاورزی نیز مبلغ 45 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.