تولید گوشت قرمز در قم با طرح توسعه پرورش گوساله پرواری افزایش مییابد
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: میزان تولید گوشت قرمز در قم با اجرای طرح توسعه پرورش گوساله پرواری در قالب ایجاد ترمینال کراس(تولید گوساله پایه پروار) در گاوداریهای استان، افزایش خواهد یافت.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، منصور دیان اردستانی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان
داشت: با توجه به اهمیت تولید گوشت قرمز و ضرورت پایداری و گسترش سطح تولید در
گاوداریهای استان، معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم همسو با سیاستهای
مرکز اصلاح نژاد دام کشور، اقدام به برنامهریزی و طراحی طرح تولید گوساله پایه
پروار در دامداریهای استان کرده است.
وی با اشاره به این که این طرح در قالب برنامههای اصلاح نژاد دام و با
همکاری بهرهبرداران بخش دامپروری استان اجرا میشود، افزود: دامدارانی که در این
طرح مشارکت لازم را داشته باشند در اولویت دریافت خدمات از سازمان جهاد کشاورزی قم
قرار خواهند گرفت.
این مسوول تاکید کرد: همچنین اجرای این طرح در دامدارایهای روستایی استان بدون
محدودیت و در کل جمعیت گاوهای مولد امکان پذیر است و سازمان جهاد کشاورزی قم برای
رسیدن به اهداف مورد نظر طرح، برنامه جامعی را تدارک دیدهاست.
دیان اردستانی گفت: تامین امنیت غذایی مردم اولویت اصلی فعالیتهای بخش
کشاورزی و دامپروری استان است و در همین رابطه از همه ظرفیتهای در اختیار برای
حفظ و افزایش سطح تولید محصولات دامی استفاده خواهیم کرد.
در استان قم سالانه 110 هزار راس گوساله پرواری
پرورش مییابند که بسیاری از آنها به سایر استانهای کشور صادر میشوند اما با این
وجود بر اساس آمار کشتار دام در استان، قم توانایی تولید سالانه 21
هزار و 300 تُن گوشت قرمز دام سنگین را دارد.
بیش از 14 هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در
قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال 850
هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی،
شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل
میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود 50 درصد اشتغال
روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.