تولید آبزیان در قم 82 درصد افزایش یافت
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: طی هشت سال گذشته با تلاش صورت گرفته تولید ماهیان پرورشی در استان با رشد 82 درصدی همراه بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، عباس پورمیدانی در گفتوگویی بیان کرد: میزان تولید
آبزیان پرورشی در استان طی سال 1391 حدود یکهزار و 43 تن بود که این میزان تولید
در سال 1399 به یکهزار و 900 تن افزایش یافت که رشد 82 درصدی را در دوره هشت ساله
اخیر نشان میدهد.
وی افزود: همچنین تولید انواع ماهیان زینتی در استان طی سال1391
معادل سه میلیون و 320 هزار قطعه بوده که این میزان در سال 1399 به حدود پنج میلیون
قطعه رسید که نشان دهنده رشد 50 درصدی تولید ماهیان زینتی در قم طی هشت سال گذشته
است.
وی ادامه داد: افزایش تولید انواع آبزیان پرورشی و زینتی در قم طی
سالهای اخیر موجب تحولهای مثبت همچون ایجاد اشتغال مولد و پایدار، استفاده بهینه
از منابع آبی و تقویت اقتصاد فعالیتهای کشاورزی در استان شدهاست.
پورمیدانی گفت: قم در زمینه تولید ماهیان خاویاری نیز از جمله استانهای
فعال است و با فعال سازی ظرفیتهای جدید در این بخش به دنبال تولید سالانه 20 تن
گوشت ماهیان خاویاری و یک و نیم تن خاویار پرورشی هستیم.
وی با اشاره به این که ماهیان خاویاری از زمره آبزیان ارزشمند و دارای
قابلیت ارزآوری بوده که از نظر سودآوری نیز دارای شرایط بسیار خوبی هستند، بیان
کرد: در سال 1398 استان قم رتبه ششم تولید خاویار پرورشی و رتبه هفتم تولید گوشت
ماهیان خاویاری در کشور را به خود اختصاص داد.
نزدیک به 14 هزار تن در بخش کشاورزی قم فعالیت میکنند که در این میان
بیش از یک هزار تن خانم هستند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند
بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی 45 درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را
به خود اختصاص دادهاست.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 805 هزار تن در
زمینه محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.