بررسی وضعیت کالاهای اساسی مردم قم پیش از ماه رمضان و عید نوروز
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی قم ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن ایام ماه مبارک رمضان در تشریح کالاهای اساسی اظهار کرد: براساس قانون؛ برنج، گوشت قرمز، مرغ، روغن، برخی محصولات کشاورزی، شکر، برخی محصولات لنبی شامل کالاهای اساسی میشود که در سبدکالایی مردم وجود دارد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، هادی مومننسب با اشاره به وضعیت بازار اقلام پروتئینی در بازار گفت: در حوزه گوشت قرمز گرم از تیرماه سال جاری تا امروز وضعیت باثباتی را داشتیم و خدا را شاکریم با سیاستهای سازمان جهاد کشاورزی این حوزه کمترین تغییرات را در این حوزه شاهد بودهایم. در کنار گوشت گرم نیز گوشت منجمد گوساله به طور مرتب در بازار درحال توزیع است تا نیاز بازار را تامین کنیم.
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم ادامه داد: باتوجه به اینکه گوشت منجمد گوساله با نرخ ارز توافقی وارد میشود و مستحضر هستید که نرخ ارز توافقی در هفتههای اخیر افزایشی بوده است؛ در این بازار یک سری تغییرات قیمتی ظرف ۲ هفته اخیر داشتهایم. در مجموع گوشت منجمد با قیمت ۳۷۰ هزار تومان به دست مباشر میرسد و آنها نیز با رعایت سود به دست مصرف کننده میرسانند..
مومننسب در بخش دیگری از این گفتوگو درخصوص وضعیت گوشت مرغ استان نیز توضیح داد: در بازار گوشت مرغ هم وضعیت بسیار مطلوبی داریم؛ قیمت مصوب گوشت مرغ گرم به ازای هر کیلو ۹۰ هزار تومان بوده است ولی طی آخرین اطلاعاتی که دارم طی روزهای گذشته در بازار به نرخ ۸۴ هزار تومان هم فروش رسیده است.
وی افزود: براساس سیاستهای سازمان روزانه حدود ۱۲۰ تن گوشت مرغ گرم در سطح استان به توزیع میرسد و همین موضوع باعث شده تقاضا و عرضه پاسخگوی یکدیگر باشند.
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم اشاره کرد: باتوجه به اینکه در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان قرار داریم؛ توزیع گوشت مرغ منجمد نیز از چند روز پیش در سطح استان آغاز شده است. گوشت مرغ منجمد درحال حاضر به نرخ هر کیلو ۶۷ هزار و ۵۰۰ تومان به دست مصرف کننده میرسد.
مومننسب با بیان اینکه وضعیت موجودیمان در حوزه گوشت قرمز و گوشت مرغ مطلوب بوده و محدودیتی نداریم، خاطرنشان کرد: طی روزهای اخیر نامهنگاریهایی را به اتاق اصناف، اتحادیه مواد پروتئینی داشتهایم که توزیع در بازار به صورت نامحدود انجام میشود و مشکلی در تامین میزان مورد نیاز بازار نداریم.
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به وضعیت روغن در بازار استان گفت: طی هفتههای گذشته به دلیل اصلاح قیمت روغن صنف؛ برخی مشکلاتی در حوزه توزیع روغن مورد نیاز آنها ایجاد شد که با نامهنگاریها و توافقاتی که داشتیم خوشبختانه این مشکل را رفع کردیم.
وی ابراز کرد: در بحث روغن مورد نیاز خانگی هم کمبودی نداریم و به میزان کافی در فروشگاهها یافت میشود. مردم عزیز نیز به این موضوع اطمینان خاطر داشته باشند که روغن به اندازه کافی در بازار وجود دارد.
مومننسب در ادامه این گفتوگو تاکید کرد: باتوجه به نزدیکی ایام ماه مبارک، در حوزه برنج توانستیم سهمیهای را دریافت کنیم تا مشکلی در تامین آن نداشته باشیم. در بحث برنج خارجی نیز شاهد برخی کمبودها و افزایش قیمت در هفتههای گذشته بودهایم که ناشی از اخبار مربوط به افزایش نرخ ارز ترجیحی بود.
وی افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش بینی شده بود که کالاهای اساسی با نرخ ارزش ترجیحی ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان انجام شود که چند روز پیش معاون اول محترم رئیس جمهور خبردادند که این موضوع لغو شده و نرخ ارز مذکور همان ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است.
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاوزی استان قم گفت: همین موضوع باعث میشود کارخانههایی که واردات برنج را انجام میدادند مجدد فعالیت خود را از سر گرفته و میزان مورد نیاز بازار را تامین کنند.
مومن نسب در ادامه سخنان خود با بیان اینکه مطابق سالهای گذشته میوه مورد نیاز مردم برای شب عید خریداری شده است، اظهار کرد: مردم در این زمینه هم نگرانی نداشته باشند؛ میوه مورد نیاز مردم براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار استان خریداری شده و بعد تعیین قیمت از سوی این ستاد در سطح شهر عرضه خواهد شد.
وی ادامه داد: امسال به دنبال این هستیم برای افزایش رفاه حال همشهریان عزیز؛ غرفههای عرضه میوه شب عید را افزایش داده تا در روند این موضوع تسریع صورت پذیرد.
مومن نسب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت نرخ حبوبات در بازار گفت: افزایش قیمت ارز، تغییر ارز گروه کالایی حبوبات از ترجیحی به توافقی و... از مهمترین دلایلی بود که باعث شد قیمت این محصول در یک ماه اخیر با افزایش رو به رو شود.
وی اشاره کرد: در راستای جلوگیری از افزایش قیمت حبوبات و ثبات در بازار وزارت جهاد کشاورزی طی روزهای اخیر تصمیم گرفت صادرات حبوباب را ممنوع اعلام کند. به نظر میرسد این تصمیم باتوجه به افزایش قیمتها تصمیمی مناسب بوده که به تدریج تاثیر مثبت خود را بر بازار اعمال میکند.
مومن نسب در بخش پایانی این گفتوگو با اشاره به افزایش نظارت و بازرسیها در کارخانجات و واحدهای صنفی، بیان کرد: موضوع نظارت و بازرسی نه تنها در این ایام خاص بلکه در کلیه ماههای سال برای ما حائز اهمیت بوده و نگاه ویژهای به آن داریم.
وی در پایان گفت: در این ایام هم طبق توافقی که با اداره کل صنعت، معدن، اداره کل تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف و بسیج اصناف داشتهایم مقرر شده گشتهای نظارت و بازرسی مرتب از واحدهای صنفی سطح استان بازرسی کرده تا اخلالی در بازار ایجاد نشود. مردم عزیز هم میتوانند در صورت مشاهده گرانفروشی، کمفروشی، احتکار و یا هرگونه تخلف دیگر با سامانه ۱۲۴ بازرسی صنعت، معدن و تجارت و ۱۳۵ اداره کل تعزیرات حکومتی ارتباط برقرار کنند.