امنیت غذایی در اجرای طرح الگوی کشت قم مورد تاکید است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم، گفت: بر اساس طرح الگوی کشت و به منظور تامین امنیت غذایی، تولید گیاهان راهبردی همچون گندم و کلزا در استان تقویت شده و با استفاده از روشهای جدید، توسعه مییابد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، محمدعلی سلامی درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در جریان
اجرای طرح الگوی کشت استان به دنبال آن هستیم که بدون افزایش سطح زیر کشت و
بالابردن میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی، حجم تولید محصولهای راهبردی و موثر در
تامین امنیت غذایی مردم را بیشتر کنیم و در این زمینه طی سالهای اخیر به
دستاوردهای خوبی نیز رسیدهایم.
وی افزود: هماکنون بیش از 30هزار هکتار از مزارع قم زیر کشت گندم،
جو و کلزا است و این استان با وجود محدودیتهای منابع آبی و تنشهای محیطی و دمایی،
توانسته یکی از تولید کنندگان این محصولهای مورد نیاز کشور در شرایط تحریم باشد و
به تامین امنیت غذایی جامعه کمک کند.
وی ادامه داد: برای کشت این گیاهان از بهترین ارقام موجود که با شرایط
آب و هوایی قم مناسب است، استفاده میشود و کشاورزان استان با تلاش مستمر محصول
با کیفیتی را برای تامین امنیت غذایی از جمله تولید نان و روغن مورد نیاز مردم،
عرضه میکنند.
سلامی گفت: بیش از 2 هزار غله کار در مناطق مختلف استان قم مشغول
فعالیت هستند و حمایت از کشاورزان در خودکفایی و تامین امنیت غذایی مردم بهخصوص
در بخش تولید محصول راهبردیهای نقش اساسی را برعهده دارد.
وی همچنین تاکید کرد: ایجاد واحدهای فرآوری غلات در بخش کشاورزی قم
رو به افزایش است و سهم این بخش مهم اقتصادی در حوزه تولید و اشتغال استان ارتقا
قابل توجهای پیدا کردهاست.
هماکنون از مجموع بیش از 14 هزار بهرهبردار قمی در حوزه کشاورزی، یک
هزار و 100 تن بانوان هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در
سال حدود یکمیلیون تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند
بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی 45 درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را
به خود اختصاص دادهاست.