افزایش 100 درصدی برداشت لوبیا در قم
پیش بینی میشود امسال برداشت لوبیا به 340 تن برسد که این آمار نشان دهنده رشد صددرصدی تولید این محصول در قم است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، نخود و
ماش از انواع حبوباتی هستند که در بخش های مختلف استان ما کشت می شود.
رئیس جهادکشاورزی بخش کهک سطح زیر
کشت حبوبات استان قم را 530 هکتار برشمرد
و گفت: پیش بینی میشود از این سطح 630 تن محصول برداشت شود.
افضلی گفت: در این بخش 35 هکتار
نخود و لوبیا کاشته شده است که پیش بینی میشود از هر هکتار هزار و هشتصد کیلو لوبیا
و 900 کیلو نخود برداشت شود.
وی اضافه کرد: این مقدار تولید،
مازاد نیاز استان است و مابقی آن به استانها و کشورهای همسایه صادر می شود.
به گفته موسوی کارشناس کشاورزی
پهنه بخش کهک بارندگی های خوب امسال کیفیت آب را بالا برده به طوری که ناخالصی آب
به زیر 3 هزار EC رسیده و همین نکته سبب تولید محصول با کیفیت
شده است.
دانههای حبوبات منبعی غنی از فیبر،
منیزیم، پتاسیم، فسفر، اسیدهای آمینه، آهن و روی محسوب میشوند؛ محیط زیست هم از
کشت این دانهها سود می برد زیرا این گیاهان توان زیادی در تثبیت نیتروژن اتمسفر
در خاک دارند.
به گفته لپه چی عضو انجمن حبوبات
ایران، سرانه مصرف انواع حبوبات در کشور 8 تا 10 کیلوگرم بوده در حالیکه این میزان
در کشورهای دیگر 10 تا 18 کیلوگرم گزارش شده است. او با اشاره به 120 هزار هکتارسطح زیر کشت لوبیا در کشور افزود
بیشترین سطح زیر کشت حبوبات در استان های کرمانشاه و لرستان است.