680 تن ماهیان سردابی درقم تولید میشود
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: سالانه 680 تن ماهیان سردابی در استخرهای دومنظوره استان تولید و به بازار عرضه میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، سید محمدرضا طاهری
در گفتوگویی بیان کرد: در حال حاضر 73 باب استخر دومنظوره پرورش
ماهیان سردابی در قم وجود دارد که به دنبال افزایش این تعداد هستیم.
وی ادامه داد: در کنار این
موضوع پرورش ماهیان گرمابی و خاویاری نیز
در قم جریان داشته و این استان در زمینه تولید انواع شیلات عملکرد خوبی دارد.
این مسئول افزود: ظرفیت تولید شیلات
استان سالانه یکهزار و 700 تن است که این میزان بر اساس برنامهریزیهای انجامشده
بهزودی از 2هزار تن فراتر خواهد رفت.
طاهری گفت: سازمان جهاد کشاورزی
قم افزایش مصرف آبزیان در سبد غذایی مردم استان را دنبال میکند و به همین منظور علاوه
بر اقدامهای ترویجی و اطلاع رسانی در این زمینه، فروشگاههای عرضه کننده انواع
ماهیان سردابی و گرمابی در قم طی سالهای اخیر افزایش قابلتوجهی پیداکرده است.
وی بیان کرد: برای ارتقا وضعیت
تولید آبزیان در قم استخرهای دومنظور پرورش ماهی استان به سامانههای تصفیه فیزیکی
و بیولوژیکی آب مجهز میشود که نتایجی نظیر بهرهبرداری بهینه از منابع آبی در تولید
آبزیان، افزایش تولید آبزیان در واحد سطح، ارتقا ضریب مکانیزاسیون مزارع پرورش ماهی
و کاهش خطر و ریسک تلفات آبزیان ناشی از خرابی چاه یا قطع آب ورودی به استخرها را
در پی دارد.
تولید آبزیان در قم اعم از ماهیان
گرمابی، سردابی، خاویاری، تیلاپیا و ماهی سفید در حدود 250 باب استخر دومنظوره ذخیره
آب کشاورزی صورت میگیرد.
نزدیک به 14 هزار تن در بخش
کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان
استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی 45 درصد اشتغال روستائیان در
بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی
استان قم در سال برابر 805 هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات
است.