• 1402/05/30 - 11:50
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

45 هزار تُن تخم مرغ در قم تولید شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: از ابتدای سال‌جاری تاکنون بیش‌از 45 هزار تُن تخم مرغ در این استان تولید شده‌است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد چشمگیری را نشان می‌دهد.

به گزارش
پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قم،
محمد رضا حاجی رضا روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: با مجموعه اقدام‌های صورت گرفته و تدابیر اتخاذ شده و همکاری تشکل‌های طیور و واحدهای مرغداری تخمگذار استان در سال مهار تورم و رشد تولید، میزان تولید تخم مرغ در قم روند رو به رشدی دارد.

وی افزود: در همین رابطه به‌منظور نیل به اهداف کمی و شاخص تولید تخم مرغ در نظر گرفته شده در سال 1402 از سوی وزارت جهاد کشاورزی، نسبت‌ به مساله جوان سازی گله‌ها در برخی از واحدهای مرغ تخمگذار استان قم، اقدام‌های لازم صورت گرفته‌است.

وی ادامه داد: تخم مرغ تولید شده در قم علاوه بر تامین نیاز استان و ارسال به سایر مناطق کشور برای عرضه در بازار داخلی، ظرفیت صادراتی نیز دارد و این محصول از جمله کالاهای کشاورزی قم است که برای استان درآمد ارزی ایجاد می‌کند.

گفتنی‌است 179 واحد مرغداری تخمگذار دارای پروانه بهره‌برداری صنعتی به ظرفیت 9 میلیون و 804 هزار و 697 قطعه در این استان موجود است؛ از این میان مرغداری‌های موجود استان، 165 واحد در سال 1401 فعال بودند، مجموع پولت‌ریزی (جوجه تخمگذار در ابتدای زندگی، پولت نامیده می‌شود) واحدهای مذکور نیز پنج میلیون و 690 هزار قطعه بوده‌است.

سال گذشته تعداد 9 میلیون قطعه مرغ تخم‌گذار در واحدهای مرغداری قم در قفس بوده‌اند، همچنین میزان تولید تخم‌مرغ‌ استان در سال 1401‌، 120 هزار و 542 تُن بوده‌ که میزان بسیار قابل توجهی است و جایگاه مهم قم در تولید این محصول مهم و پر مصرف غذایی را نشان می‌دهد.

در زمینه پولت نیز، تعداد 80 واحد پرورش پولت دارای پروانه صنعتی به ظرفیت چهار میلیون و 307 هزار و 980 قطعه در استان قم موجود است که از این تعداد سال گذشته 78 واحد به ظرفیت چهار میلیون و 160 هزار قطعه فعال بوده و میزان جوجه ریزی جوجه یکروزه تخمگذار در واحدهای مورد نظر در سال 1401، هشت میلیون و 203 هزار و 365 قطعه بوده‌است.

قم از جمله استان‌های برتر کشور ازنظر تراکم مرغداری‌های فعال است؛ این استان رشد قابل‌توجهی در صنعت طیور دارد و به‌طور میانگین هشت درصد نیاز تخم‌مرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین می‌کند.

همچنین بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تامین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون گوشت مرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش می‌یابد و در همین رابطه از حضور سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به فعالیت در این عرصه حمایت می‌شود.

بیش از 14 هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال 850 هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود 50 درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.
  • گروه خبری : استان قم
  • کد خبر : 33023
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی