320 تن عسل در قم تولید شد
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: سال گذشته بیش از 320 تن عسل و 80 کیلو ژل رویال در 25 هزار کندو فعال استان تولید شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، علیاصغر همت بیان کرد: عسل تولید شده در قم از کیفیت بالایی
برخوردار است و حمایت از توسعه این صنعت در همه بخشهای استان، علاوه بر ایجاد
فرصتهای شغلی جدید، سطح تولید این محصول را نیز افزایش میدهد.
وی با اشاره به اینکه حمایت از
زنبورداران استان در سطوح مختلف دنبال میشود، افزود: در سال جاری پس از مشکلهای
به وجود آمده برای زنبوردار ازجمله هجوم پروانهها و ملخها، شرایط جوی نامناسب
در هفتههای اخیر و به دنبال آن عدم تغذیه کافی کلنیهای زنبور در استان بحث تأمین
و توزیع شکر موردنیاز بهرهبرداران این صنعت در دستور کار قرار گرفت.
این مسوول ادامه داد: در این رابطه بیش از 110 تن شکر با نرخ یارانهای برای جبران
کمبود منابع تغذیهای و کاهش خسارتها، میان زنبورداران استان توزیع شد.
همت گفت: همچنین شرکت تعاونی
زنبورداران استان به سازمان صمت برای دریافت 200 تن شکر معرفی شد که روند توزیع این
میزان شکر که نقش مهمی در تأمین تغذیه موردنیاز زنبورداران قمی دارد، در حال
انجام است.
وی بیان کرد: شرکت تعاونی
زنبورداران استان نهادی فعال است که با زیرمجموعه خود ارتباط مناسبی دارد و تاکنون
اقدامات مطلوبی برای توسعه صنعت زنبورداری توسط این شرکت در سطح بخشهای مختلف
استان انجامشده است.
شرکت تعاونی زنبورداران استان با
حدود 500 عضو درزمینهٔ آموزش، تحقیق، ترویج، توسعه، تولید و پخش عمده محصولات طبیعی
زنبورعسل و تأمین داروها، مکملها و لوازم موردنیاز صنعت زنبورداری در قم فعالیت
میکند.
کلنیهای زنبور در همه بخشهای
پنجگانه قم شامل کهک، جعفریه، سلفچگان، خلجستان و مرکزی توسط زنبورداران استان
مورداستفاده قرار میگیرند و بهطور متوسط از هر کلنی 15 کیلوگرم عسل به دست میآید.