32 هزار هکتار از مزارع قم زیر کشت است
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: 32 هزار هکتار از مزارع استان به کشت گندم، جو، کلزا و ذرت اختصاصیافته است که در تامین امنیت غذایی مهمترین نقش را دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، عباس پورمیدانی افزود: به دلیل محدودیت منابع آبی و شرایط اقلیمی خاص استان، گسترش سطح زیر کشت
مزارع در دستور کار نیست و تلاش میکنیم با ارتقای بهرهوری، میزان برداشت محصول
از سطح زیر کشت موجود را افزایش دهیم.
وی گفت: سالانه 408 هزار
تن محصول در بخش زراعی استان تولید میشود که رقم قابلتوجهی است و این میزان با
بهکارگیری روشهای جدید کشت و سامانههای نوین آبیاری، استفاده بهتر از نهادهها
و ارتقای دانش کشاورزان رو به افزایش است.
این مسوول افزود: همچنین در مزارع قم، یونجه،
پنبه، صیفیجات و محصولات دیگر بهتناسب شرایط آب و هوایی مناطق مختلف استان کشت میشود
و کشاورزان قمی مهارت بالایی در فرآیند تولید محصولات زراعی دارند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم با
اشاره به اینکه کشاورزان قمی تجربه بسیار زیادی در زراعت دارند، افزود: تولید
محصولات زراعی در قم علاوه بر اینکه در تامین امنیت غذایی شهروندان نقش زیادی
دارد موجب بالا رفتن توان استان در تامین خوراک دام میشود و به همین دلیل از منظر
اقتصادی دارای جایگاه مهمی است.
گفتنی است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی
قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی به تنهایی 45 درصد
اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی
استان قم در سال برابر 805 هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات
است.