1500 تن ماهی پرورشی در قم تولید شد
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: سال گذشته یک هزار و 500 تن انواع ماهی پرورشی در استخرهای استان تولید شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، سید محمدرضا طاهری در
گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: تولید این آبزیان اعم از ماهیان گرمابی،
سردابی، خاویاری، تیلاپیا و ماهی سفید در 223 باب استخر دومنظوره ذخیره آب کشاورزی
در قم صورت گرفت
وی افزود: همچنین در این مدت 120
کیلوگرم خاویار به ارزش هفت میلیارد و 800 میلیون ریال از ماهیان خاویاری پرورشی
استان استحصال شد.
وی بیان کرد: تولید سه میلیون و
750 هزار قطعه انواع ماهی زینتی در 31 واحد پرورش ماهیان زینتی استان، از دیگر
فعالیتهای صورت گرفته در زیرمجموعه مدیریت شیلات قم طی سال گذشته بود.
طاهری با اشاره به اینکه ارزش آبزیان
پرورشی استان در سال 97 بیش از 480 میلیارد ریال بوده است، گفت: همچنین در این
رابطه برای 294 تن بهصورت مستقیم و 600 تن غیرمستقیم درزمینهٔ تکثیر و
پرورش آبزیان اشتغال ایجاد شد.
وی بیان کرد: طی سال گذشته 3 فقره
پروانه تأسیس شامل 2 و نیم میلیون قطعه تکثیر بچه ماهی تیلاپیا، یک هزار تن پرورش
ماهی تیلاپیا، هشت هزار تن فرآوری ماهی، یکمیلیون قطعه زالوی طبی و 250 هزار قطعه
ماهیان زینتی در قم صادرشده است.
وی افزود: همچنین در این مدت 6
فقره پروانه بهرهبرداری برای فعالان بخش شیلات استان شامل 800 هزار قطعه ماهیان زینتی،
30 تن گوشت و 600 کیلو خاویار پرورشی و 2 فقره مجوز توسعه شامل 40 تن گوشت ماهیان
خاویاری و سه تن خاویار پرورشی صادر شد.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی
استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک
هزار و 500 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است. بیشتر بهرهبرداران بخش
کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در
سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق
روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار
زندگی میکنند.